Aπό "ξεχασμένος" στο ματς της χρονιάς, ενδεκαδάτος και αρχηγός!

Ο Λορέντσο Ινσίνιε πέρασε δύσκολες στιγμές το τελευταίο διάστημα στην εθνική Ιταλίας όμως όλα μοιάζουν διαφορετικά τώρα, με τον Ρομπέρτο Μαντσίνι να του κάνει μάλιστα... δώρο γενεθλίων!

Italy's Lorenzo Insigne, left, celebrates with Andrea Belotti after scoring on a penalty during the international friendly soccer match between England and Italy at the Wembley Stadium in London, Tuesday, March 27, 2018. (AP Photo/Kirsty Wigglesworth)
Italy's Lorenzo Insigne, left, celebrates with Andrea Belotti after scoring on a penalty during the international friendly soccer match between England and Italy at the Wembley Stadium in London, Tuesday, March 27, 2018. (AP Photo/Kirsty Wigglesworth) AP PHOTO/KIRSTY WIGGLESWORTH

Από το ναδίρ στο... ζενίθ μέσα σε λίγους μήνες. Κάπως έτσι μοιάζει η διαδρομή που εχει κάνει ο Λορέντσο Ινσίνιε στην εθνική Ιταλίας, με τον άσο της Νάπολι να βλέπει ξαφνικά από εκεί που δεν υπολογιζόταν, να είναι μέσα στις πρώτες επιλογές.

Η δύσκολη για αυτόν κατάσταση ήταν τον περασμένο Νοέμβριο όταν στον αγώνα της χρονιάς απέναντι στην Σουηδία, ο Τζαμπιέρο Βεντούρα έκρινε πως δεν μπορούσε να βοηθήσει, τον άφησε στον πάγκο και η Ιταλία έμεινε στο 0-0 με τους Σκανδιναβούς που την άφησε εκτός Μουντιάλ.

Τότε, ο παραγκωνισμός του Ινσίνιε είχε προκαλέσει μεγάλο ντόρο και αμέτρητες ήταν οι ιταλικές φωνές διαμαρτυρίας κατά του Βεντούρα, καθώς θεωρούσαν πως ένας τόσο φορμαρισμένος και ικανός παίκτης όπως ο Ινσίνιε, έπρεπε να πάρει την ευκαιρία του.

Italy's Lorenzo Insigne scores on a penalty during the international friendly soccer match between England and Italy at the Wembley Stadium in London, Tuesday, March 27, 2018. (AP Photo/Kirsty Wigglesworth)
Italy's Lorenzo Insigne scores on a penalty during the international friendly soccer match between England and Italy at the Wembley Stadium in London, Tuesday, March 27, 2018. (AP Photo/Kirsty Wigglesworth) AP PHOTO/KIRSTY WIGGLESWORTH

Τελικά, λίγους μήνες αργότερα έρχεται η δικαίωση για αυτόν! Ο Ρομπέρτο Μαντσίνι αποφάσισε να του δώσει φανέλα βασικού στον αποψινό φιλικό αγώνα με την Ολλανδία (τρίτο κατά σειρά για τους "ατζούρι" μετά τα ματς με Σαουδική Αραβία και Γαλλία), με τον Ινσίνιε όχι μόνο να είναι βασικός την ημέρα των 27ων γενεθλίων του αλλά και να φοράει το περιβραχιόνιο του αρχηγού!

Και αυτό γιατί με τις 25 συμμετοχές του με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα (4 γκολ) είναι ο παίκτης με τα περισσότερα ματς στην πλάτη του σε σχέση με τους άλλους 10 που θα παίξουν από την αρχή στη φιλική αναμέτρηση με τους "οράνιε" στο Τορίνο.

Σημείωνεται πως στον αγώνα με την Ολλανδία (και εκείνη εκτός Μουντιάλ όπως η Ιταλία) ο Μάριο Μπαλοτέλι θα μείνει στο πάγκο, με τον Μαντσίνι να επιλέγει ως επιθετική τριπλέτα τους Μπελότι, Ινσίνιε και Βέρντι.

News 24/7

24MEDIA NETWORK