Το μυστικό του Μαραντόνα που άλλαξε την καριέρα του Μέσι

Μπορεί ο Μέσι να χάρισε τη νίκη στην Μπαρτσελόνα κόντρα στην Ατλέτικο με απευθείας εκτέλεση φάουλ, όμως υπήρξε μία εποχή που ο "Λίο" δυσκολευόταν στα στημένα. Τα πάντα άλλαξαν όταν του ψιθύρισε κάτι στο αυτί ο Ντιέγκο Μαραντόνα.

Argentina head coach Diego Maradona, right, and Argentina's Lionel Messi, left walk off the pitch after  the World Cup group B soccer match between Argentina and South Korea at Soccer City in Johannesburg, South Africa, Thursday, June 17, 2010. Argentina won 4-1.  (AP Photo/Marcio Jose Sanchez)
messi maradona AP IMAGES

Τον Οκτώβριο του 2008 η ομοσπονδία της Αργεντινής ανακοίνωσε την επιστροφή ενός μύθου. Αυτή του Ντιέγκο Μαραντόνα, ο οποίος ανέλαβε τον πάγκο της "αλμπισελέστε" με σκοπό να την επαναφέρει στο δρόμο των επιτυχιών.

Έστω και επεισοδιακά η Αργεντινή πήρε την πρόκριση στο Μουντιάλ του 2010 με τον Μαραντόνα μάλιστα να τα... χώνει στους εκπροσώπους του Τύπου με ατάκες του στυλ: "τώρα... ρουφάτε τον!" λόγω της κόντρας που υπήρχε και την FIFA να τον τιμωρεί με δυο μήνες μακριά από τα γήπεδα και βαρύ χρηματικό πρόστιμο.

Στα γήπεδα της Νότιας Αφρικής η Αργεντινή σταμάτησε στους "8" και ο Μαραντόνα αποχώρησε από τον πάγκο. Όχι όμως προτού αλλάξει την καριέρα του Μέσι. Ένας εκ των ιατρών της εθνικής ομάδας, αποκάλυψε το μυστικό του Ντιέγκο στον Λιονέλ, καθώς ο νεαρός τότε επιθετικός δυσκολευόταν στις εκτελέσεις φάουλ.

"Ξεκίνησα να πηγαίνω κοντά στον Ντιέγκο, όταν ο Μέσι τοποθέτησε τη μπάλα κάτω. Εκτέλεσε τρία φάουλ και όλα ήταν άσχημα, με τον Λίο να δείχνει πως ήταν απογοητευμένος", είπε αρχικά και συνέχισε:

"Γύρισε να κάνει κίνηση προς τα αποδυτήρια, όταν του φώναξα "όχι" και στη συνέχεια τον αγκάλιασα. Του είπα πως ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο δεν μπορεί να αφήνει την προπόνηση έτσι.

Τότε ο Ντιέγκο πλησίασε και άρχισαν να μιλούν. Ήταν λες και ο χρόνος σταμάτησε. Ακούμπησε τη μπάλα κάτω και του είπε λόγια που άλλαξαν τα πάντα. Του εκμυστηρεύτηκε πως δεν πρέπει να τραβάει το πόδι του τόσο γρήγορα όταν εκτελεί τα φάουλ. Από τότε η τεχνική του Μέσι άλλαξε και πέτυχε πολλά γκολ με στημένα".

AP Photo/Marcio Jose Sanchez

News 24/7

24MEDIA NETWORK