Στα 26 του χρόνια ο Άρον Γιόχανσον ζει με το όνειρο να παίξει σ' ένα Παγκόσμιο Κύπελλο. Για να πραγματοποιήσει το όνειρό του αυτό, ο επιθετικός της Βέρντερ Βρέμης που το καλοκαίρι "έπαιξε" στα μεταγραφικά του Παναθηναϊκού, αποφάσισε πως είναι ορθό για την καριέρα του να αγωνιστεί με το εθνόσημο των ΗΠΑ!

ADVERTISING

Το 2013 ο Γιούργκεν Κλίνσμαν τον κάλεσε κι έτσι ο Ισλανδός Γιόχανσον "δέθηκε" με τις Ηνωμένες Πολιτείες στις οποίες γεννήθηκε στις 10 Νοεμβρίου του 1990 (σ.σ. Μόμπιλ, Αλαμπάμα)...

Πού να φανταζόταν ο "καημένος" ο Γιόχανσον ότι οι... 300.000 Ισλανδοί θα αποδεικνύονταν δυνατότεροι από τους 300.000.000 Αμερικανούς που δεν κατάφεραν να προκριθούν στο Μουντιάλ της Ρωσίας, ενώ ο ίδιος πριν από τέσσερα χρόνια έλεγε: "Οι ελπίδες μου να παίξω στο Παγκόσμιο Κύπελλο με τις ΗΠΑ είναι μεγαλύτερες απ' αυτές με την Ισλανδία..."

Για την οικονομία του θέματος, οι ΗΠΑ τερμάτισαν με 12 βαθμούς στην 5η θέση του ομίλου τους και αποκλείστηκαν ενώ οι Ισλανδοί μετά την αναπάντεχη πορεία τους στο Euro, προκρίθηκαν πρώτοι στο Μουντιάλ αφήνοντας τους Κροάτες, Ουκρανούς και Τούρκους να βλέπουν την... πλάτη τους!