Ματαιώθηκε το Βέλγιο-Ισπανία υπό το φόβο νέας τρομοκρατικής επίθεσης

Οι ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες του Βελγίου και της Ισπανίας αποφάσισαν ομόφωνα τη ματαίωση του μεταξύ τους φιλικού στις Βρυξέλλες, υπό το φόβο νέας τρομοκρατικής επίθεσης.

Ματαιώθηκε το Βέλγιο-Ισπανία υπό το φόβο νέας τρομοκρατικής επίθεσης

Οι τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι την περασμένη Παρασκευή θορύβησαν τους Βέλγους και ως εκ τούτου πρότειναν να μην διεξαχθεί ο φιλικός ποδοσφαιρικός αγώνας με αντίπαλο την Ισπανία που ήταν προγραμματισμένος για το βράδυ της Τρίτης στις Βρυξέλλες.

Οι Ισπανοί συμφώνησαν και αποφασίστηκε να μην μπουν σε κίνδυνο θεατές και αποστολές των δύο χωρών.

"Σε συννενόηση με τις σχετικές Αρχές και την εθνική ομάδα της Ισπανίας, η ποδοσφαιρική ομοσπονδία του Βελγίου αποφάσισε να ακυρώσει το παιχνίδι.

Αργά το βράδυ της Δευτέρας η κυβέρνηση ήρθε σε επικοινωνία με την βελγική ομοσπονδία και συνέστησε να μην διεξαχθεί το ματς που ήταν προγραμματισμένο για το βράδυ της Τρίτης.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το επίπεδο συναγερμού για τρομοκρατική απειλή είναι πολύ υψηλό και βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα για ένα ύποπτο άτομο.

Λυπούμαστε πραγματικά που ένα τέτοιο φιλικό μεταξύ δύο ομάδων με μεγάλο κίνητρο ακυρώνεται την τελευταία στιγμή και καταλαβαίνουμε την απογοήτευση πολλών οπαδών.

Παρόλα αυτά δεν μπορούμε να ρισκάρουμε την ασφάλεια είτε των παικτών είτε των οπαδών", αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση που εξέδωσε η βελγική ομοσπονδία ποδοσφαίρου.

Σημειώνουμε ότι από το απόγευμα της Δευτέρας (16/11) η είδηση είχε αρχίσει να κυκλοφορεί. Άλλωστε σε αυτό συνέβαλλε και η σύλληψη δύο υπόπτων με την κατηγορία "τρομοκρατικής επίθεσης" υπό τις βελγικές αρχές στο πλαίσιο των ερευνών για τις πολύνεκρες επιθέσεις στο Παρίσι. Τα μέτρα ασφαλείας αυτή τη στιγμή στη βελγική πρωτεύουσα είναι δρακόντεια, ενώ οι βελγικές αρχές ελέγχουν λεπτομερώς κάθε άτομο που εισέρχεται στη χώρα.

Από την άλλη, κανονικά θα διεξαχθεί το φιλικό της Αγγλίας με τη Γαλλία στο Γουέμπλεϊ. Με αυτή την κίνηση οι δύο ομοσπονδίες θέλουν να ρίξουν μια "γροθιά" στο φόβο της τρομοκρατίας.

News 24/7

24MEDIA NETWORK