Νίκη στα πέναλτι για Λίβερπουλ επί της Σίτι (VIDEO)

Το αγγλικό ντέρμπι του International Champions Cup και το περσινό ντέρμπι τίτλου στην Premier League μεταξύ Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Σίτι βρήκε νικητές τους "κόκκινους" χάρη στην ευστοχία τους στα πέναλτι, μετά από ένα θεαματικό 2-2 στο 90λεπτο.

Νίκη στα πέναλτι για Λίβερπουλ επί της Σίτι (VIDEO)

Οι πρωταθλητές Αγγλίας είχαν τον έλεγχο στο μεγαλύτερο κομμάτι της αναμέτρησης, ωστόσο δεν κατάφεραν να απειλήσουν σημαντικά την εστία των πρωτοπόρων του ομίλου.

Αντιθέτως, το συγκρότημα του Μπρένταν Ρότζερς είχε τις καλύτερες ευκαιρίες με τον Ρίκι Λάμπερτ (κοντινή κεφαλιά, ενστικτώδης αντίδραση του Γουίλι Καμπαγέρο) και τον Τζακ Ρόμπινσον (πρόλαβε στην έξοδο ο Τζο Χαρτ).

Στο 53ο λεπτό άρχισε ο χορός των γκολ, με τον Στέβαν Γιόβετιτς να κάνει το 1-0 μετά από σέντρα του Χεσούς Νάβας και... γλίστρημα του Στίβεν Τζέραρντ. Ο Χέντερσον ισοφάρισε για την ομάδα του Μέρσεϊσαϊντ, αλλά ξανά ο Μαυροβούνιος επιθετικός, ο οποίος κατέκτησε και το βραβείο του MVP ξανά, έβαλε μπροστά στο σκορ τους "πολίτες". Ο Ραχίμ Στέρλινγκ ισοφάρισε στο 85ο λεπτό κι έστειλε το παιχνίδι στα πέναλτι.

Στην εξτρά διαδικασία, οι Αλεκσάνταρ Κολάροφ, Γιάγια Τουρέ και Νάβας απέτυχαν να σκοράρουν στις πρώτες τρεις προσπάθειες (δύο επεμβάσεις από Σιμόν Μινιολέ), ο Ντάνιελ Στάριτζ δεν τα κατάφερε επίσης και η Λίβερπουλ πήρε τη νίκη με 3-1.

Επόμενος αγώνας για τους ηττημένους είναι με τον Ολυμπιακό την Παρασκευή (01/08, 22:00), ενώ η πρωτοπόρος Λίβερπουλ αντιμετωπίζει λίγο αργότερα την ουραγό και αποκλεισμένη Μίλαν για την 3η και τελευταία αγωνιστική του 2ου ομίλου. Υπενθυμίζεται ότι οι δύο πρωτοπόροι των γκρουπ συνθέτουν το ζευγάρι του τελικού.

Μάντσεστερ Σίτι (4-4-2): Καμπαγέρο (46' Χαρτ), Κλισί (70' Ρίτσαρντς), Μπογιατά, Ναστάσιτς, Κολάροφ, Νάβας, Φερνάντο, Σουκουλίνι, Μίλνερ (46' Ιχεανάτσο), Γιόβετιτς (70' Τουρέ), Τζέκο (46' Σινκλέρ)

Λίβερπουλ (4-3-1-2): Τζόουνς, Κέλι, Τουρέ, Κοάτες, Ενρίκε, Χέντερσον, Τζέραρντ, Άλεν, Κουτίνιο, Λάμπερτ, Στάριτζ

News 24/7

24MEDIA NETWORK