Ο Νεϊμάρ έπιασε τον Ζίκο, ο Μέσι γλίτωσε την Αργεντινή

Η Βραζιλία επικράτησε εύκολα των ΗΠΑ χάρη σε δύο γκολ του Νεϊμάρ, Μέσι και Αγκουέρο έσωσαν την Αργεντινή στο τέλος σε φιλικό με το Μεξικό.

Ο Νεϊμάρ έπιασε τον Ζίκο, ο Μέσι γλίτωσε την Αργεντινή
Νεϊμάρ-Βραζιλία

Η Βραζιλία ταξίδεψε στη Μασαχουσέτη για την αναμέτρηση με τις ΗΠΑ και έφτασε σε νίκη 4-1 χάρη στις αλλαγές του Ντούνγκα στο 2ο ημίχρονο. Η "σελεσάο" άνοιξε το σκορ με τον Χουλκ μόλις στο 9ο λεπτό, με τον επιθετικό της Ζενίτ να σκοράρει και στο δεύτερο παιχνίδι μετά από το τέλος του... παραγκωνισμού του ελέω Μουντιάλ 2014. Οι φιλοξενούμενοι απέδωσαν πολύ καλύτερα, όμως, όταν πέρασε στον αγώνα το "βαρύ πυροβολικό" τους, ο Νεϊμάρ.

Ο επιθετικός της Μπαρτσελόνα μπήκε στο ημίχρονο και σκόραρε στο 51' (πέναλτι) και στο 67', με συνέπεια να φτάσει τα 48 με το εθνόσημο (σε 67 παιχνίδια) και να πιάσει τον Ζίκο στην 4η θέση (σε 71 αγώνες) της λίστας των αρχισκόρερ της Βραζιλίας (πίσω από Πελέ με 77, Ρονάλντο με 62 και Ρομάριο με 55). Ενδιάμεσα είχε σκοράρει ο Ραφίνια, ένα λεπτό μετά από το ντεμπούτο του με τη Βραζιλία (64'). Το μόνο που κατάφεραν οι γηπεδούχοι ήταν να μειώσουν με τον Ντάνι Γουίλιαμς στις καθυστερήσεις, αλλά δεν απέτρεψαν την 15η ήττα σε 16 παιχνίδια με τον συγκεκριμένο αντίπαλο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Βραζιλίας, Μάρκο Πόλο ντελ Νέρο, απέφυγε να ταξιδέψει στις ΗΠΑ, υπό τον φόβο σύλληψης εξαιτίας των ερευνών του FBI για το σκάνδαλο της FIFA.

Η σύνθεση της Βραζιλίας (4-2-3-1): Γκρόε, Φαμπίνιο, Μιράντα (23' Μαρκίνιος), Λουίζ, Μαρσέλο, Γκουστάβο (65' Φερναντίνιο), Ελίας, Γουίλιαν (46' Νεϊμάρ), Λίμα (63' Μούρα), Κόστα (63' Ραφίνια), Χουλκ (46' Φιρμίνο)

Ο Νεϊμάρ έπιασε τον Ζίκο, ο Μέσι γλίτωσε την Αργεντινή
Αργεντινή-Μέσι-Αγκουέρο

Η Αργεντινή βρέθηκε να χάνει με δύο γκολ στο 85ο λεπτό της φιλικής αναμέτρησης με το Μεξικό στο Ντάλας, ωστόσο τα γκολ του Σέρχιο Αγκουέρο και του Λιονέλ Μέσι έσωσαν τα προσχήματα και έφεραν το τελικό 2-2.

Η "τρι" προηγήθηκε στο 19ο λεπτό με πέναλτι του Χαβιέρ Ερνάντες, ο οποίος έχασε και ευκαιρίες για να διπλασιάσει τα τέρματα της χώρας του. Αυτό το πέτυχε εν τέλει ο Έκτορ Ερέρα στο 70' χάρη σε αντεπίθεση της ομάδας του Ρικάρντο Φερέτι που όδευε προς μία σπουδαία νίκη. Υπολόγισε χωρίς τα δύο μεγάλα "αστέρια" της φιναλίστ του Μουντιάλ, οι οποίοι πήραν τη "σκυτάλη" του σκοραρίσματος. Πρώτα ο φορ της Μάντσεστερ Σίτι μείωσε στο 85' και στο 89' ο Μέσι ισοφάρισε σε 2-2 με το 49ο τέρμα του για την "αλμπισελέστε".

Η σύνθεση της Αργεντινής (4-3-3): Γκουζμάν, Ρονκάγλια, Ντεμιτσέλις, Οταμέντι, Ρόχο (71' Μας), Γκάγκο (76' Περέιρα), Μαστσεράνο, Μπανέγα, Μέσι, Τέβες (76' Αγκουέρο), Κορέα (77' Λαβέτσι)

Τα αποτελέσματα των φιλικών

Κολομβία - Περού 1-1

(37' Μπάκα - 89' πέν. Φαρφάν)

ΗΠΑ - Βραζιλία 1-4

(90+1' Γουίλιαμς - 9' Χουλκ, 51' πέν., 67' Νεϊμάρ, 64' Ραφίνια)

Κόστα Ρίκα - Ουρουγουάη 1-0

(9' Ρουίς)

Αργεντινή - Μεξικό 2-2

(85' Αγκουέρο, 89' Μέσι - 19' πέν. Ερνάντες, 70' Ερέρα)

News 24/7

24MEDIA NETWORK