Μεγάλη ανατροπή η Γαλλία και ο... Ρονάλντο

Η Γαλλία ανέτρεψε το 0-2 του "Ολιμπίσκι" και επικρατώντας 3-0 της Ουκρανίας στο κατάμεστο "Σταντ ντε Φρανς" προκρίθηκε δίκαια στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Η μονομαχία του Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς με τον Κριστιάνο Ρονάλντο ανέδειξε νικητή το δεύτερο (3-2 μετά από πολλές ανατροπές) και κατ' επέκταση την Πορτογαλία. Πρόκριση και για την Κροατία των 10 παικτών που επιβλήθηκε 2-0 της Ισλανδίας.

Μεγάλη ανατροπή η Γαλλία και ο... Ρονάλντο

Μεγάλη ανατροπή η Γαλλία και ο... Ρονάλντο

Κροατία - Ισλανδία 2-0

(27' Μάντζουκιτς, 47' Σρνα)

Η Κροατία κυριάρχησε με το καλημέρα στην αναμέτρηση του "Μάξιμιρ" και στο 27ο λεπτό ο Μάριο Μάντζουκιτς την έβαλε σε θέση οδηγού, αλλά ο ίδιος παίκτης λίγο έλειψε να την "κρεμάσει", καθώς αποβλήθηκε στο 38ο λεπτό για μία ανόητη ενέργεια (χτύπησε τον Γιόχαν Γκούντμουντσον). Τελικά οι καρδιές των φιλάθλων επέστρεψαν στη θέση τους όταν ο Ντάριο Σρνα σκόραρε με τη σέντρα του δευτέρου ημιχρόνου, ενώ οι γηπεδούχοι δεν υπέστησαν πίεση παρά το αριθμητικό μειονέκτημα.

Κροατία: Πλετίκοσα, Σίμουνιτς, Πέρισιτς, Τσόρλουκα, Ράκιτιτς, Μόντριτς (89' Λόβρεν), Σρνα, Μάντζουκιτς, Όλιτς (80' Γέλαβιτς), Κόβατσιτς (74' Ρέμπιτς), Πράνιτς.

Ισλανδία: Χάλντορσον, Σαέβαρσον, Ρ. Σίγκουρντσον, Γκούντμουντσον, Μπιάρνασον, Γ. Σίγκουρντσον, Φινμπόγκασον, Άρνασον, Γκούναρσον (72' Χάλφρεντσον), Γκούντιονσεν (64' Γκίσλασον), Σκούλασον.

Μεγάλη ανατροπή η Γαλλία και ο... Ρονάλντο

Σουηδία - Πορτογαλία 2-3

(68', 72' Ιμπραχίμοβιτς - 50', 77', 79' Ρονάλντο)

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο βρέθηκε σε δαιμονιώδη μέρα στην "Friends Arena" της Σόλνα και χάρη στο χατ τρικ του, η Πορτογαλία διπλασίασε τις νίκες της επί της Σουηδίας. Η ιστορία της εκπληκτικής αυτής αναμέτρησης γράφτηκε στο δεύτερο ημίχρονο και ιδίως μετά τη στιγμή που ο "CR7" άνοιξε το σκορ. Ο Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς ανέτρεψε τα δεδομένα μέσα σε τέσσερα λεπτά, αλλά τη στιγμή που το μομέντουμ ανήκε στους γηπεδούχους, ο σούπερ σταρ της Ρεάλ απάντησε με ακόμα δύο γκολ (στο 77' και το 79'), εξασφαλίζοντας την πρόκριση για την ομάδα του Πάουλο Μπέντο.

Σουηδία: Ίσακσον, Λούστιγκ, Νίλσον, Όλσον, Ελμ (46' Σβένσον), Λάρσον (90' Γκερντ), Σέλστρεμ, Ιμπραχίμοβιτς, Ελμάντερ, Άντονσον, Κατσανίκλιτς (82' Ντουρμάζ).

Πορτογαλία: Πατρίσιο, Μ. Άλβες, Πέπε, Βελόζο, Κοεντράο (52' Αντούνες), Ρονάλντο, Μουτίνιο, Αλμέιδα (82' Ρ. Κόστα), Μεϊρέλες (73' Γουίλιαμ), Ζ. Περέιρα, Νάνι.

Μεγάλη ανατροπή η Γαλλία και ο... Ρονάλντο

Γαλλία - Ουκρανία 3-0

(22' Σακό, 34' Μπενζεμά, 72' αυτ. Γκούσεβ)

Η αποστολή της Γαλλίας ήταν ιδιαίτερα δύσκολη μετά το 0-2 του "Ολιμπίσκι", ωστόσο και μόνο οι τελικές προσπάθειες (20-4) του επαναληπτικού τα λένε όλα. Οι "τρικολόρ" ισοφάρισαν το σκορ του πρώτου αγώνα με τα γκολ των Μαμαντού Σακό (22') και Καρίμ Μπενζεμά (34' από θέση οφσάιντ) στο κατάμεστο "Σταντ ντε Φρανς", ενώ στο ενδιάμεσο είχε ακυρωθεί κανονικό γκολ του Μπενζεμά. Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου η Ουκρανία έμεινε με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Γέβγεν Χατσερίντι και η αποστολή των παικτών του Ντιντιέ Ντεσάμπ έγινε ευκολότερη. Πραγματικά με τη συμπλήρωση 72' λεπτών παιχνιδιού ο Όλεγκ Γκούσεβ έβαλε αυτογκόλ (είχε συμβολή και ο Σακό), βάζοντας τέλος στις ελπίδες της ομάδας του.

Γαλλία: Λορίς, Ντεμπισί (78' Σανιά), Εβρά, Βαράν, Σακό, Καμπάιγ, Ριμπερί, Βαλμπιενά, Μπενζεμά (82' Ζιρού), Ματουιντί, Πογκμπά.

Ουκρανία: Πιάτοβ, Χατσερίντι, Γιαρμολένκο, Ζοζούλια (76' Σελέζνοβ), Κονοπλιάνκα, Σέβτσουκ, Ρόταν, Μπέζους (64' Γκούσεβ), Μάντζιουκ, Ρακίτσκι, Εντμάρ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK