Συνέντευξη Πράνιτς στο Contra.gr: "Θα περάσει η Κροατία και θα παρηγορώ τους Ελληνες φίλους μου"

Ο Ντάνιελ Πράνιτς μίλησε στο Contra.gr για τις διπλές μονομαχίες της Ελλάδας με την Κροατία με φόντο μία θέση στο Μουντιάλ. Χαριτολογώντας μας αποκάλυψε πως θα βρεθεί στο "Καραϊσκάκης" για να... παρηγορήσει τους Έλληνες φιλάθλους, μας εκμυστηρεύτηκε τι του είπαν οι συμπατριώτες του για την... ξαφνική αλλαγή προπονητή και εξέφρασε τον απεριόριστο σεβασμό του στον Παναθηναϊκό!

Συνέντευξη Πράνιτς στο Contra.gr: "Θα περάσει η Κροατία και θα παρηγορώ τους Ελληνες φίλους μου"

Έχοντας μπόλικα "γαλόνια" από την παρουσία του στην εθνική ομάδα της Κροατίας ( 58 συμμετοχές, 1 γκολ), στην οποία ο Σλάβεν Μπίλιτς τον... μεταμόρφωσε από μέσο σε αμυντικό, αλλά και εμπειρίες από την Ελλάδα, φορώντας τη φανέλα του Παναθηναϊκού για μία τριετία, ο Ντάνιελ Πράνιτς είναι ο ιδανικός άνθρωπος να μιλήσει για τα διπλά ματς σε Ζάγκρεμπ και Πειραιά.

Ο έμπειρος άσος της Ανόρθωσης αναφέρθηκε με αρκετό σεβασμό για τη χώρα μας και τον Παναθηναϊκό, απάντησε με χιούμορ σε πολλές ερωτήσεις, ενώ μας εξέφρασε την τελευταία μεγάλη του επιθυμία όσο θα πατάει στο γρασίδι ως ποδοσφαιριστής.

Ντάνιελ καλησπέρα από την Ελλάδα. Ας τα πάρουμε από την αρχή. Περιμένατε πως η Ισλανδία θα σας δυσκολέψει τόσο πολύ; Οι περισσότεροι πίστεψαν πως θα κάνετε... περίπατο στον όμιλο.

"Όχι δεν ήταν έκπληξη, αφού έδειξαν την αξία τους στο EURO 2016. Κοίταξε, η ομάδα όμως ήταν λίγο... χαμένη με τον προηγούμενο προπονητή. Έπαιξε ρόλο και η ατυχία. Κάποιες φορές ο συνδυασμός και οι περιστάσεις είναι... καταστροφικές σε μία ομάδα".

Πριν τον "τελικό" με την Ουκρανία πάρθηκε η απόφαση να απομακρυνθεί ο Άντε Τσάτσιτς και να έρθει στη θέση του ο Ντάλιτς. Ήταν ένα ρίσκο που βγήκε τελικά;

"Δεν ξέρω αν ήταν το κλειδί για τη νίκη, όμως σίγουρα η απόφαση "ταρακούνησε" την ομάδα. Όλοι οι παίκτες μου είπαν πως τους άρεσε ο τρόπος που... έφτιαξε την ομάδα πριν το παιχνίδι. Όταν υπάρχει ο άνθρωπος που ηγείται και σου λέει τι και πως πρέπει να το κάνεις, τότε μπορείς να δείξεις τις αρετές σου πιο εύκολα.

Ναι, ο Ντάλιτς ήταν ένα ρίσκο, όμως και μία μεγάλη πρόκληση για τον ίδιο να δείξει τι μπορεί να κάνει και να χειριστεί την πίεση σε μία ομάδα παγκόσμιας κλάσης όπως η Κροατία".

Συνέντευξη Πράνιτς στο Contra.gr: "Θα περάσει η Κροατία και θα παρηγορώ τους Ελληνες φίλους μου"
Danijel Pranjic ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Και τώρα Ελλάδα! Τι περιμένεις από τα δυο παιχνίδια; Το δεύτερο είναι στο "Καραϊσκάκης".

"Σέβομαι την Ελλάδα, όμως είμαι αισιόδοξος για την Κροατία. Εμείς θα πάμε στην Ρωσία στο τέλος (γέλια)! Θα είμαι στην Ελλάδα για το δεύτερο παιχνίδι για να το πανηγυρίσω μαζί με τους πρώην διεθνείς συμπαίκτες μου και να... παρηγορήσω τους Έλληνες καλούς μου φίλους".

Γνωρίζεις καλά τη συγκεκριμένα έδρα, αφού έχεις σκοράρει κιόλας.

"Χαχα... Ναι, έχω σπουδαίες αναμνήσεις από αυτό το γήπεδο. Είμαι παίκτης με πάθος και μου αρέσουν οι έδρες με "καυτή" ατμόσφαιρα όπως στο "Καραϊσκάκης". Ανυπομονώ για το παιχνίδι".

Φοβάσαι πως θα έχουμε επεισόδια στα δυο παιχνίδι; Τα τελευταία χρόνια στα Βαλκάνια η βία βρίσκεται σε έξαρση...

"Όχι, δεν το πιστεύω καθόλου. Οι αντίπαλοι οπαδοί δεν θα ταξιδέψουν και η Αστυνομία ελπίζω να κάνει τη δουλειά και στις δυο πόλεις. Εύχομαι όλα να πάνε καλά και όλοι να στηρίξουν όμορφα την ομάδα τους. Το ποδόσφαιρο είναι γιορτή, κάτι που πρέπει να μας ενώνει και όχι να μας χωρίζει".

Πάμε και στον Παναθηναϊκό. Υπάρχουν σοβαρά προβλήματα τα τελευταία δυο χρόνια με απλήρωτους παίκτες και προσφυγές.

"Ναι... και ξέρω πως είναι να περιμένουν οι παίκτες... Λυπάμαι πραγματικά που ένας τόσο μεγάλος σύλλογος όπως ο Παναθηναϊκός έχει τέτοια προβλήματα. Ελπίζω σύντομα να λυθούν όλα και να επιστρέψει στον κορυφή. Όσον αφορά εμένα και αν υπάρχουν οφειλές προς το πρόσωπο μου, δεν θέλω να πω κάτι. Σέβομαι πολύ τον Παναθηναϊκό για να το κάνω.

Iceland's Aron Gunnarsson, right, is challenged by Croatia's Danijel Pranjic during their World Cup qualifying playoff second leg soccer match in Zagreb, Croatia, Tuesday, Nov. 19, 2013. (AP Photo/Darko Bandic)
Danijel Pranjic AP

Πάντως θέλω να πω στους Έλληνες και στους φίλους του Παναθηναϊκού. Να είστε δυνατοί και υπομονετικοί. Ξέρω πως υπάρχουν δυσκολίες, αλλά θα έρθουν καλύτερες μέρες. Αρκεί να βοηθήσουν όλοι με τον τρόπο τους. Ελπίζω πάντως να απολαύσω στο μέλλον ξανά μεγάλες στιγμές με τον Παναθηναϊκό έστω σαν φίλαθλος".

Τα σχέδια σου για το μέλλον; Έχεις νικήσει πολλές και μεγάλες ομάδες, το χρόνο όμως δεν τον κέρδισε κανείς...

"Απολαμβάνω κάθε λεπτό στην Κύπρο, ο σύλλογος είναι φανταστικός και η ζωή υπέροχη στη χώρα. Βρίσκομαι σε εξαιρετική κατάσταση και μεταξύ μας αισθάνομαι πιο νέος απ' όσο είμαι (γέλια). Όσο μπορώ και είμαι καλός στο γήπεδο, θα συνεχίσω και δεν σκέφτομαι αυτή τη στιγμή το τέλος της καριέρας μου.

Στόχος μου είναι το πρωτάθλημα με την Ανόρθωση και να παίξω στο Τσάμπιονς Λιγκ για μία ακόμα φορά".

News 24/7

24MEDIA NETWORK