Η ιστορία πίσω από το t-shirt του Σούμπασιτς που η FIFA θέλει να κρύψει

Ποιος απεικονίζεται στη φωτογραφία της εσωτερικής μπλούζας που φέρει ο διεθνής Κροάτης τερματοφύλακας και γιατί δεν πρόκειται να υπακούσει στις... απειλές της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας.

Η ιστορία πίσω από το t-shirt του Σούμπασιτς που η FIFA θέλει να κρύψει
ΑΡ

Προ ημερών η Κροατία απέκλεισε τη Δανία και προκρίθηκε στους "16" του Παγκοσμίου Κυπέλλου, έχοντας για ήρωα τον γκολκίπερ Ντάνιελ Σούμπασιτς, μιας και στη διαδικασία των πέναλτι απέκρουσε τρία εξ αυτών.

Σε εκείνο του Γιόργκενσεν σήκωσε το βλέμμα του ψηλά και κάτι ψέλλισε προς τον ουρανό. Έστελνε κάπου το μήνυμά του.

Όχι αόριστα, συγκεκριμένα. Συνομιλούσε με τον άνθρωπο που απεικονίζεται στο t-shirt που φοράει μέσα από την εθνική εμφάνιση. Μια γνώριμη σ' εκείνον φιγούρα, την οποία προέβαλε στους πανηγυρισμούς!

Πρόκειται για τη φωτογραφία του αδικοχαμένου κολλητού του, Χρβόγιε Κούστιτς. Ποδοσφαιριστή επίσης, ο οποίος στις 29 Μαρτίου του 2008 είχε ένα τρομερό ατύχημα ενόσω παιζόταν ο αγώνας της Ζαντάρ με την Τσιμπάλια.

Έπειτα από μια σύγκρουση με παίκτη της αντίπαλης ομάδας, κατέληξε εκτός αγωνιστικού χώρου και χτύπησε με σφοδρότητα το κεφάλι του. Το χτύπημα αποδείχθηκε καίριο, αφού λίγες ημέρες μετά το περιστατικό, ξεψύχησε στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν, παρά την επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε.

Η αμείλικτη FIFA, που γι' άλλα πολύ πιο σοβαρά ζητήματα σφυρίζει αδιάφορα, προειδοποίησε με πρόστιμο τόσο τον 33χρονο κίπερ όσο και την Ομοσπονδία της Κροατίας, εκτιμώντας ότι παραβιάστηκαν οι κανόνες που αφορούν τη συμπεριφορά των ποδοσφαιριστών εντός ή εκτός γηπέδου.

Ο Σούμπασιτς ούτε που νοιάστηκε κι επανέλαβε το ίδιο μετά την πρόκριση επί της Ρωσίας, έχοντας άλλη μία απόκρουση στη διαδικασία των πέναλτι. Δεν θα σταματήσει να τον "κουβαλάει" πάνω του καθώς για εκείνον αποτελεί " πηγή δύναμης και θάρρους" , όπως έχει εξηγήσει στο παρελθόν.

"Σέβομαι τους κανονισμούς, αλλά όσο αγωνίζομαι θα συνεχίσω να φοράω το ίδιο μπλουζάκι", φέρεται να είπε σε ανθρώπους της ομάδας ο διεθνής τερματοφύλακας.

News 24/7

24MEDIA NETWORK