Πρώην... κομπάρσος ο διαιτητής της πρεμιέρας

Ρωσία εναντίον Σαουδικής Αραβίας με Αργεντινό ρέφερι στον πρώτο αγώνα του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ο οποίος το 1997 είχε παίξει σε κινηματογραφική ταινία...

Argentine referee Nestor Pitana talks with VAR officials during the Confederations Cup, Group A soccer match between Portugal and Mexico, at the Kazan Arena, Russia, Sunday, June 18, 2017. (AP Photo/Martin Meissner)
Ο διαιτητής της πρεμιέρας Νέστορ Πιτάνα AP PHOTO/MARTIN MEISSNER

Ο Νέστορ Πιτάνα, ο 43χρονος Αργεντινός από το Κόρπους, επιλέχθηκε να σφυρίξει στο εναρκτήριο παιχνίδι του Παγκόσμιου Κυπέλλου μεταξύ των αμφιτρυώνων Ρώσων και των φιλόδοξων Σαουδαράβων.

Θεωρείται από τους κορυφαίους Λατινοαμερικάνους διαιτητές, με εμπειρία 11 ετών σε εγχώριες διοργανώσεις, ενώ μέσα σε τρία χρόνια έλαβε το διεθνές σήμα της FIFA, αρχίζοντας την πορεία του από το Κόπα Λιμπερταδόρες.

Είναι το δεύτερο Παγκόσμιο Κύπελλο για τον ίδιο. Στο Ρίο ήταν ο άρχων του αγώνα Γερμανία - Γαλλία για τη φάση των 16. Ένας αγώνας που έληξε 1-0 για τα "πάντσερ", στο δρόμο για τον τίτλο, χάρη στο γκολ του Χούμελς από το 16'.

Το... περίεργο με τον Πιτάνα, πτυχιούχος γυμναστής, είναι πως μέχρι ν' ασχοληθεί με τη διαιτησία σε πιο εντατικό βαθμό, ήταν ηθοποιός. Το... βιογραφικό του υπάρχει ακόμη στην ιστοσελίδα IMDb, καθώς είχε το ρόλο του δεσμοφύλακα στην ταινία "La Furia" (σ.σ η οργή) του σκηνοθέτη Χουάν Μπαουτίστα Σταγκνιάρο.

* Ήρθε η ώρα να απολαύσεις το Παγκόσμιο Κύπελλο! Ρωσία - Σαουδική Αραβία με 300+ ειδικά στοιχήματα και προσφορά*-έκπληξη στο Stoiximan.gr (*ισχύουν όροι & προϋποθέσεις)

News 24/7

24MEDIA NETWORK