Το ξεχωριστό δώρο των Ισλανδών σε έναν Νιγηριανό κίπερ-μαχητή

Εντός γηπέδου η Ισλανδία έχασε τη μάχη από την Νιγηρία όμως έξω από αυτό πήρε μία ΤΕΡΑΣΤΙΑ νίκη χάρη σε μία υπέροχη πρωτοβουλία των παικτών της με αποδέκτη έναν Νιγηριανό ποδοσφαιριστή...

Το ξεχωριστό δώρο των Ισλανδών σε έναν Νιγηριανό κίπερ-μαχητή

Το ποδόσφαιρο ομορφαίνει τις ζωές εκατοντάδων εκατομμυρίων ανθρώπων όμως είναι το ωραιότερο δευτερεύον πράγμα στη ζωή, καθώς αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι η ίδια η ζωή.

Αυτό το υπενθύμισαν σε όλους οι παίκτες της εθνικής Ισλανδίας πριν από τον αγώνα τους με την Νιγηρία για την 2η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Μουντιάλ (ηττήθηκαν με 20-0) αφού πόζαραν με ξεχωριστή φανέλα: της Ισλανδίας με το Νο 1 στην πλάτη και το όνομα του Ικέμε.

Ήταν μία κίνηση συμβολική και ήθελε να δώσει δύναμη στον Καρλ Ικέμε, τον 32χρονο γκολκίπερ της Γουλβς ο οποίος περίπου έναν χρόνο πριν, διαγνώστηκε με σοβαρή μορφή λευχαιμίας κατά τη διάρκεια μίας τυπικής αιματολογικής εξέτασης που είχε κάνει για λογαριασμό της ομάδας του.

Από τότε ο Ικέμε, που έχει γεννηθεί στην Αγγλία αλλά είναι νιγηριανής καταγωγής, αναγκάστηκε να αφήσει τα γήπεδα και να χάσει την ευκαιρία να βρεθεί στο Μουντιάλ, ωστόσο ουδείς τον ξέχασε.

Ο πρώην συμπαίκτης του στους "λύκους", Γιον Μπιόβαρσον, είχε την ιδέα για τη φωτογραφία με τη φανέλα προς τιμήν του, με τον αρχηγό της Ισλανδίας Άρον Γκούναρσον να σχολιάζει "είμαστε μία μεγάλη οικογένεια" και τον ομοσπονδιακό τεχνικό Χέιμιρ Χάλγκριμσον να υπογραμμίζει: "Αυτή η χειρονομία δείχνει πως υπάρχουν πράγματα πολύ πιο σημαντικά από το ποδόσφαιρο".

Η πιο ευχάριστη πάντως είδηση ήρθε το Σάββατο από τον Καρλ Ικέμε, ο οποίος έγραψε στον προσωπικό λογαριασμό του στο Instagram: "Mετά από έναν χρόνο έντονης χημειοθεραπείας, ήθελα να κάνω γνωστό πως είμαι σε απόλυτη ύφεση.

Μου μένουν ακόμα κάποια εμπόδια να ξεπεράσω πριν μπορέσω να θεραπευτώ, όμως μπορώ επιτέλους να κοιτάξω μπροστά και να ξαναβρώ για λίγο την κανονικότητα".

Σε αυτό το Μουντιάλ, ετοιμάσου να κάνεις Σερί. Κατέβασε το νέο Seri app του Stoiximan.gr, κάνε το απόλυτο σερί & κέρδισε 1.000.000€ μετρητά εντελώς δωρεάν* (*ισχύουν όροι & προϋποθέσεις)

News 24/7

24MEDIA NETWORK