Το Βέλγιο έστειλε για... μπάνια τη Βραζιλία κι έκανε EURO το Παγκόσμιο Κύπελλο

Ανεξαρτήτως του τι θα συμβεί στους δύο προημιτελικούς του Σαββάτου, την κούπα θα τη σηκώσει (ξανά) ομάδα από τη γηραιά ήπειρο μετά τον αποκλεισμό της Βραζιλίας από τους "κόκκινους διαβόλους".

Belgium's Kevin De Bruyne, center, celebrates after scoring his side's second goal during the quarterfinal match between Brazil and Belgium at the 2018 soccer World Cup in the Kazan Arena, in Kazan, Russia, Friday, July 6, 2018. (AP Photo/Frank Augstein)
Ο Ντε Μπρόινε πανηγυρίζει το 2-0 AP PHOTO/FRANK AUGSTEIN

Η επική ανατροπή δεν έγινε ποτέ. Το Βέλγιο δεν την πάτησε όπως η Ιαπωνία απ' αυτό, προφυλάχθηκε. Προστάτευσε το 2-0 του πρώτου ημιχρόνου και παρά το γκολ του Ρενάτο Αουγκούστο στο 76' προκρίθηκε στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου για πρώτη φορά μετά το 1986 στο Μεξικό.

Η ποδοσφαιρική "φουρνιά" του Πφαφ, του Γκέρετς, του Κέλεμανς και του Σίφο παρέδωσε τη σκυτάλη της σ' αυτή του Κουρτουά, του Κομπανί, του Αζάρ και του Λουκάκου.

Χρειάστηκε τύχη το Βέλγιο. Βεβαίως. Τόσο στο δοκάρι του Τ.Σίλβα στο 8' όσο και στο αυτογκόλ του Φερναντίνιο στο 13'. Με το χέρι παρακαλώ. Είχε όμως και σχέδιο. Να δώσει χώρο, να παίξει στην κόντρα, να εκμεταλλευτεί την απουσία του Καζεμίρο, αφού ο Φερναντίνιο ούτε με βαλέ έκοβε. Με αποτέλεσμα το 2-0 από τον Ντε Μπρόινε στο 31', από τρελή κούρσα του Λουκάκου με την μπάλα.

Η "σελεσάο" είχε τον Νεϊμάρ να ψάχνει για πέναλτι. Να πέφτει συνεχώς, αλλά να μην πείθει. Είχε μαζί κι ένα ημίχρονο ν' αντεπιτεθεί. Ο Μαρσέλο, ηγετικός, άφησε τα σωθικά του από τ' ανεβάσματα, ο Φιρμίνο έδωσε οντότητα στην αντίπαλη περιοχή, ο Ντ.Κόστα προσέφερε ταχύτητα από δεξιά και δημιουργία, ο Αουγκούστο έδωσε το γκολ στο 76'.

Έκτοτε άλλες τρεις στιγμές, ξεκάθαρες ευκαιρίες για την ισοφάριση, η Βραζιλία τις είχε. Με Φιρμίνο, Κουτίνιο (την πιο κλασική) και Νεϊμάρ στο 94'. Πού να φανταζόταν ο σούπερ σταρ των Βραζιλιάνων πώς ο Κουρτουά θα έφτανε στα... ουράνια για να βγάζει το περίτεχνο πλασέ του;

News 24/7

24MEDIA NETWORK