Μας... χαιρετά το Συνομοσπονδιών, έρχεται Μουντιάλ συλλόγων με 24 ομάδες!

Το Κύπελλο Συνομοσπονδιών δεν ελκύει τον κόσμο και η FIFA είναι έτοιμη να μας προσφέρει ένα νέο προϊόν, Μουντιάλ με... 24 συλλόγους που θα εμφανιστεί για πρώτη φορά το 2021!

Real Madrid's Sergio Ramos holds the trophy after winning the Club World Cup final soccer match between Real Madrid and Gremio at Zayed Sports City stadium in Abu Dhabi, United Arab Emirates, Saturday, Dec. 16, 2017. (AP Photo/Hassan Ammar)
Real Madrid's Sergio Ramos holds the trophy after winning the Club World Cup final soccer match between Real Madrid and Gremio at Zayed Sports City stadium in Abu Dhabi, United Arab Emirates, Saturday, Dec. 16, 2017. (AP Photo/Hassan Ammar) AP PHOTO/HASSAN AMMAR

Το Παγκόσμιο Κύπελλο συλλόγων όπως το γνωρίζουμε είναι καταδικασμένο να... χαθεί από προσώπου Γης. Όπως αποκαλύπτει η ιταλική ιστοσελίδα "Sportmediaset", η FIFA εξετάζει σχέδιο για να αντικαταστήσει το Κύπελλο Συνομοσπονδιών με ένα Μουντιάλ Συλλόγων το οποίο θα αποτελείται από... 24 ομάδες και θα διεξάγεται κάθε τέσσερα χρόνια, αρχής γενομένης από το 2021.

Αιτία σύμφωνα με το ρεπορτάζ είναι η απογοήτευση που υπάρχει για την απήχηση που έχει στον κόσμο τόσο το Συνομοσπονδιών (συμμετέχουν εθνικές ομαδες) όσο και το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλόγων, τα οποία φυσικά δεν μπόρεσαν να κερδίσουν καθόλου από την τεράστια λάμψη που κουβαλάει από το 1930 που πρωτοδιοργανώθηκε το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Αν μάλιστα η ιδέα αυτή γίνει πράξη (ο Ινφαντίνο έχει ειδοποιήσει όλες τις ομοσπονδίες), τότε το τουρνουά που έγινε το 2017 στην Ρωσία και το κατέκτησε η εθνική Γερμανίας, θα συνιστά το τελευταίο Συνομοσπονδιών στην ιστορία.

Real Madrid's Sergio Ramos puts his boot on the trophy as the players pose inside the goal after winning the Club World Cup final soccer match between Real Madrid and Gremio at Zayed Sports City stadium in Abu Dhabi, United Arab Emirates, Saturday, Dec. 16, 2017. (AP Photo/Hassan Ammar)
Real Madrid's Sergio Ramos puts his boot on the trophy as the players pose inside the goal after winning the Club World Cup final soccer match between Real Madrid and Gremio at Zayed Sports City stadium in Abu Dhabi, United Arab Emirates, Saturday, Dec. 16, 2017. (AP Photo/Hassan Ammar) AP PHOTO/HASSAN AMMAR

Πώς θα είναι το νέο Μουντιάλ συλλόγων; Αν επικρατήσει η κυρίαρχη άποψη αυτή τη στιγμή, θα έχουμε 24 ομάδες που θα χωριστούν σε 8 ομίλους των τριών ομάδων και η πρώτη κάθε ομίλου θα παίρνει το εισιτήριο για τα προημιτελικά. Από εκεί και πέρα θα υπάρχουν μόνο νοκ-άουτ αγώνες μέχρι τον ημιτελικό, κάτι που σημαίνει πως η κάθε ομάδα θα δίνει από δύο ματς μίνιμουμ μέχρι πέντε μάξιμουμ (οι δύο φιναλίστ).

Ποιοι θα συμμετέχουν; Η Ευρώπη θα έχει εκπροσώπηση κατά το 50%, με 12 ομάδες: οι 4 τελευταίες νικήτριες Champions League, οι 4 φιναλίστ και άλλες 4 τη μεγαλύτερη βαθμολογία στο σύστημα αξιολόγησης.

Η Νότια Αμερική θα έχει πέντε ομάδες, από δύο ομάδες έκαστος θα έχουν οι Ασία, Αφρική και Βόρεια Αμερική-Ωκεανία ενώ η 24η ομάδα θα είναι η πρωταθλήτρια ομάδα της χώρας που θα φιλοξενήσει τη διοργάνωση.

Οι πρώτες σκέψεις κάνουν λόγο για διεξαγωγή του πρώτου Μουντιάλ με αυτή τη μορφή από τις 10 μέχρι τις 30 Ιουνίου 2021 ενώ ακούγεται έντονα πως η χώρα που θα φιλοξενήσει για πρώτη φορά την νεοσύστατη διοργάνωση θα είναι η Κίνα...

News 24/7

24MEDIA NETWORK