Το ποδόσφαιρο αλλάζει! Τώρα και πέναλτι με καθυστέρηση

Νέα τάξη πραγμάτων στο ποδόσφαιρο; Αν κρίνουμε από το προ ημερών πρωτοφανές περιστατικό στο παιχνίδι για το Παγκόσμιο Κύπελλο Κ-20 στη Νότιο Κορέα, μεταξύ της Ιταλίας και της Ουρουγουάης, τότε όλα δείχνουν ότι βαδίζουμε σε μια εντελώς διαφορετική εποχή.

Το ποδόσφαιρο αλλάζει! Τώρα και πέναλτι με καθυστέρηση

Η τεχνολογία έχει αρχίσει να εισχωρεί δειλά-δειλά στο ποδόσφαιρο και οι τελευταίες εξελίξεις μας κάνουν να απορούμε για το #poupaeiokosmos. Διαβάστε για το απίθανο περιστατικό που συνέβη πριν από λίγες ημέρες και βγάλτε τα συμπεράσματά σας...

Η εφαρμογή του περίφημου "Goal Line Technology" (τεχνολογία γραμμής) πριν από λίγα χρόνια, δεν προκάλεσε αναστάτωση κι αυτό επειδή η επίδραση του στην εξέλιξη ενός αγώνα ποδοσφαίρου ήταν απειροελάχιστη. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να γίνει τελικά καθολικά αποδεκτό, αφού ουσιαστικά δεν αλλοίωσε τη φύση του παιχνιδιού.

Δεν αναμένεται να είναι αντίστοιχα μικρή όμως η επιρροή της τεχνολογίας video (η οποία βοηθά τους διαιτητές να λαμβάνουν σωστές αποφάσεις, με χρήση ριπλέι) που προγραμματίζει να επεκτείνει η FIFA σε πολλές από τις διοργανώσεις της.

Χαρακτηριστικό της μεγάλης αλλαγής που αναμένεται να επιφέρει η τεχνολογία VAR (video assistant referee) είναι το παράδειγμα στον αγώνα Ιταλίας-Ουρουγουάης για το Παγκόσμιο Κύπελλο Κ-20 που διεξάγεται στη Νότιο Κορέα.

ΤΟ ΣΦΥΡΙΞΕ ΜΕ 40 ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ

Στην διάρκεια της εν λόγω αναμέτρησης, ο Αρναίθ έπεσε μέσα στην περιοχή της Ιταλίας μετά από σπρώξιμο του Σκαλέρα και παρότι κανένας δεν διαμαρτυρήθηκε, 40 (!) δευτερόλεπτα αργότερα, οι βοηθοί διαιτητές που χειρίζονται το video, ενημέρωσαν τον Παραγουανό διαιτητή της συνάντησης Λόπεθ, ότι υπήρχε πέναλτι. Ο Λόπεθ, έστω και μεγάλη καθυστέρηση, υπέδειξε την εσχάτη των ποινών και παρότι το πέναλτι αποκρούστηκε, το πρωτοφανές γεγονός σήκωσε πολλή κουβέντα, αναγκάζοντας την Παγκόσμια Συνομοσπονδία Ποδοσφαίρου να πάρει θέση...

«Η FIFA είναι πεπεισμένη ότι η επιλογή του Hawk-Eye (Goal Line Technology), ως παρόχου VAR τεχνολογίας για τα επόμενα τουρνουά της FIFA ανταποκρίνεται στις τεχνολογικές απαιτήσεις για μια τέτοια σημαντική καινοτομία, η οποία αποσκοπεί στην ενίσχυση της ακεραιότητας και της δικαιοσύνης στον αθλητισμό μας», σχολίασε σχετικά ο αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας της FIFA, Ζβόνιμιρ Μπόμπαν, σε μια προσπάθεια να υπερασπιστεί την καινοτομία που έρχεται να ταράξει συθέμελα το ποδόσφαιρο που όλοι γνωρίζαμε ως τώρα.

Το σύστημα VAR θα χρησιμοποιηθεί επίσης στο Κύπελλο Συνομοσπονδιών της Ρωσίας το 2017, στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων, αλλά και σε πρωταθλήματα, όπως για παράδειγμα το ιταλικό.

Με την προοπτική αυτή, είναι εύλογο να αναρωτιέται κανείς #poupaeiokosmos. Η απάντηση είναι πως Πάει στην Τράπεζα Πειραιώς. Για να βρει τους δύο κορυφαίους ασφαλιστικούς οργανισμούς: την ΝΝ HELLAS και την ERGO.

News 24/7

24MEDIA NETWORK