Μια φωτογραφία, όλη η ιστορία του Γκάμπριελ Ζεσούς

Πολλές φορές οι συνθήκες δεν είναι ιδανικές για κάποιον ποδοσφαιριστή να ακολουθήσει το όνειρό του. Για μερικούς όμως αποτελούν πηγή έμπνευσης και μια εικόνα των παιδικών χρόνων του Γκάμπριελ Ζεσούς το αποδεικνύει. (PHOTO)

Brazil's Gabriel Jesus during the international friendly soccer match between Germany and Brazil in Berlin, Germany, Tuesday, March 27, 2018. Brazil defeated Germany by 1-0. (AP Photo/Michael Sohn)
Brazil's Gabriel Jesus during the international friendly soccer match between Germany and Brazil in Berlin, Germany, Tuesday, March 27, 2018. Brazil defeated Germany by 1-0. (AP Photo/Michael Sohn) AP IMAGE

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια, από το Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας μέχρι το σήμερα, έφεραν πολλές ανατροπές στη ζωή του Γκάμπριελ Ζεσούς.

Το 2014 ο 17χρονος τότε επιθετικός του φυτώριου της Παλμέιρας δεν είχε καταφέρει να αγωνιστεί ποτέ με τις μικρότερες ομάδες της «Σελεσάο».

Η μόνη ανάμειξή του με το τουρνουά που διοργάνωνε εκείνο το διάστημα η χώρα του, ήταν το να βάφει τους δρόμους της γειτονιάς του στο Σάο Πάολο κίτρινους και πράσινους, στα χρώματα δηλαδή της χώρας του καφέ.

Τότε παρακολουθούσε άπραγος την εθνική του ομάδα να διασύρεται από τη παντοδύναμη Γερμανία με το ασύλληπτο 7-1. Χτες όμως, με το πέρας τεσσάρων ετών από εκείνη την ήττα, ο 20χρονος πλέον επιθετικός σκόραρε το νικητήριο γκολ της Βραζιλίας στον φιλικό αγώνα ενόψει Μουντιάλ, κόντρα στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα που τον είχε κάνει... να κλάψει.

Ο Ζεσούς φοράει σήμερα τη φανέλα με το νούμερο 9, όπως ο παιδικός του ήρωας Ρονάλντο και το καλοκαίρι θα «παλέψει» για τη βασική θέση του επιθετικού στην εθνική με τον άσο της Λίβερπουλ Ρομπέρτο Φιρμίνο.

Σε λίγες μέρες γίνεται 21, έχοντας καταγράψει ήδη 15 συμμετοχές και 9 τέρματα με τη Βραζιλία. Για να φτάσει όμως μέχρι εδώ, ο νεαρός σέντερ φορ της Μάντσεστερ Σίτι άντλησε και συνεχίζει να αντλεί κουράγιο και θάρρος από μία παλαιότερη φωτογραφία της ζωής του.

Όπως ο ίδιος δήλωσε χαρακτηριστικά: « Είχα μια παιδική ηλικία που είχαν οι περισσότεροι Βραζιλιάνοι. Δεν ήταν δύσκολη, αφού χάρη στη μαμά μου είχα κάτι να φάω στο σπίτι και μπορούσα να ζήσω τα παιδικά μου χρόνια.»

«Όταν κοιτάω πίσω και βλέπω παλιές φωτογραφίες, αυτό μου δίνει μεγαλύτερο κίνητρο. Πρέπει να ακολουθούμε τα όνειρά μας. Όταν πηγαίνω σπίτι, βάζω το κεφάλι μου στο μαξιλάρι, βλέπω τις εικόνες και ενθουσιάζομαι»

«Σκεπτόμενος το τι έκανα πριν τέσσερα χρόνια και το τι αντιμετωπίζω σήμερα.... Είμαι πολύ χαρούμενος για ό,τι καταφέρνω - φορώντας το νούμερο 9 της εθνικής μου ομάδας».

ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΖΕΣΟΥΣ:

News 24/7

24MEDIA NETWORK