Ο Κοκκινάκης "γκρέμισε" τον Φέντερερ!

Πέντε χρόνια περίμενε ο Ρότζερ Φέντερερ για να επιστρέψει στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης και ενάμιση μήνα μετά, ο Θανάσης Κοκκινάκης (Νο175) έκανε την μεγάλη έκπληξη. Απέκλεισε τον Ελβετό από το Open στο Μαϊάμι και τον έριξε από τον... θρόνο του (VIDEO).

Ο Κοκκινάκης "γκρέμισε" τον Φέντερερ!

Στα μέσα Φεβρουαρίου ο Ρότζερ Φέντερερ έγραψε ιστορία, αφού έγινε ο γηραιότερος τενίστας που επέστρεψε στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης. Για να συμβεί αυτό, βέβαια, έπρεπε να περιμένει λίγο παραπάνω από πέντε χρόνια και συγκεκριμένα τον Νοέμβριο του 2012.

Η χαρά του Ελβετού δεν κράτησε αρκετά, αφού ένας Ελληνοαυστραλός τον... γκρέμισε από την κορυφή! Ο λόγος για τον Θανάση Κοκκινάκη, ο οποίος νίκησε τον Φέντερερ και μάλιστα με... ανατροπή.

Ο Ελβετός πήρε το πρώτο σετ με 6-3, όμως ο Κοκκινάκης πήρε το δεύτερο ( 6-3) και τελικά την πρόκριση στο tie-break του 3ου σετ με 7-6 (4).

Ταυτόχρονα ο 21χρονος αθλητής έγινε ο πρώτος τενίστας τα τελευταία 15 χρόνια, που καταφέρνει να πετάξει εκτός το Νο1 της κατάταξης, όντας τόσο χαμηλά (Νο.175). Ο Φέντερερ πάντως ανακοίνωσε πως δεν θα συμμετέχει στο Roland Garros, ώστε να είναι ξεκούραστος στο γρασίδι.

AP Photo/Wilfredo Lee

News 24/7

24MEDIA NETWORK