Ο Παναγόπουλος εκθέτει το ΣτΕ

Η αντίδραση του ΣΕΓΑΣ για την απόφαση του ΣτΕ περί αντισυνταγματικότητας της εισόδου διακριθέντων αθλητών στα ΑΕΙ ήταν άμεση. Η δήλωση του Κώστα Παναγόπουλου τα λέει όλα.

Ο Παναγόπουλος εκθέτει το ΣτΕ

Στα κάγκελα για την απόφαση του ΣτΕ να κρίνει αντισυνταγματική την είσοδο των διακριθέντων αθλητών στα ΑΕΙ είναι και ο ΣΕΓΑΣ.

Μάλιστα, ο πρόεδρός του Κώστας Παναγόπουλος αποκάλυψε με τη σχετική δήλωση την... αντιφατικότητα του πράγματο

"Μεγάλη αναστάτωση έχει προκαλέσει στην κοινωνία του ερασιτεχνικού αθλητισμού, η απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας να κρίνει αντισυνταγματική τη ρύθμιση που επιτρέπει την εισαγωγή διακριθέντων αθλητών σε σχολές ΑΕΙ και ΤΕΙ της προτίμησής τους καθ’ υπέρβαση του προβλεπόμενου αριθμού εισακτέων.

Ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Κώστας Παναγόπουλος με δήλωση του εξέφρασε την έντονη ανησυχία του και την αντίθεση του και κάλεσε την πολιτεία να προχωρήσει στις απαραίτητες νομοθετικές ρυθμίσεις αναφέρεται αρχικά στην ανακοίνωση και εν συνεχεία έρχεται η δήλωση του κ. Παναγόπουλου.

"Η απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας δυναμιτίζει τα θεμέλια του ερασιτεχνικού αθλητισμού στην Ελλάδα. Αγνοώντας το γεγονός ότι η εισαγωγή των διακριθέντων αθλητών γίνεται καθ΄υπέρβαση του αριθμού των εισακτέων, συνεπώς δε στερεί από κανέναν άλλο τη θέση του, καταργεί το μοναδικό κίνητρο που έχει απομείνει προκειμένου να συνεχίσουν στον αθλητισμό και πολύ περισσότερο στον πρωταθλητισμό οι νέοι αθλητές και οι νέες αθλήτριες.

Είμαστε απογοητευμένοι από την απόφαση και καλούμε την πολιτεία να προχωρήσει άμεσα σε νομοθετικές ρυθμίσεις, προκειμένου να συνεχίσει να υπάρχει ερασιτεχνικός αθλητισμός στην Ελλάδα".

Το κλειδί βρίσκεται στη φράση "συνεπώς δε στερεί από κανέναν άλλο τη θέση του". Κάτι που όντως ισχύει.

News 24/7

24MEDIA NETWORK