Μία Ελληνίδα πρωταθλήτρια, μία γεννημένη πρωταθλήτρια στο στίβο όχι μόνο κυκλοφορεί ανάμεσά μας αλλά διαφημίζει το όνομα της χώρας μας σε κάθε γωνιά της γης. Η Κατερίνα Στεφανίδη τα κατάφερε και πάλι: μετά το χρυσό στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και στους Ολυμπιακούς Αγώνες ολοκλήρωσε την απίστευτη συλλογή της το βράδυ της Κυριακής καθώς κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, κάνοντας το φίλαθλο κοινό του Λονδίνου αλλά και όλου του κλασικού αθλητισμού να υποκλιθούν στο μεγαλείο της!

Ουσιαστικά η 27χρονη πρωταθλήτρια ήταν το μεγάλο φαβορί για την κορυφή στην αγγλική πρωτεύουσα και απέδειξε πως όχι μόνο δεν αγχώθηκε από αυτή την "ταμπέλα" που την ακολουθούσε (σε εξαιρετική φόρμα εδώ και καιρό) αλλά την ενέπνευσε για να ξεπεράσει και τον εαυτό της.

Inline Image

Οι προσπάθειές της άλλωστε ήταν εντυπωσιακές. Πέρασε με την πρώτη προσπάθεια τα 4 μέτρα και 65 εκατοστά, με την πρώτη τα 4.75 και με την πρώτη το 4.82, ενώ έχοντας εξασφαλίσει την πρώτη θέση (η Αμερικανίδα Σάντι Μόρις πήρε το ασημένιο μετάλλιο με κορυφαίο άλμα στα 4 μέτρα και 75 εκατοστα ενώ η Ρεϊνάδο από την Βενεζουέλα και η Σίλβα από την Κούβα πήραν χάλκινο με άλματα στα 4.65μ.), πέταξε στον... Θεό!

Συγκεκριμένα, ξεπέρασε τα 4 μέτρα και 91 εκατοστά για να δώσει ακόμα μεγαλύτερη αίγλη και δόξα στην ΤΕΡΑΣΤΙΑ επιτυχία της, με το άλμα αυτό να συνιστά προσωπικό και πανελλήνιο ρεκόρ και να αποτελεί ταυτόχρονα την κορυφαία φετινή επίδοση στον κόσμο!

ADVERTISING

Inline Image

Σημειώνεται πως η Στεφανίδη έγινε ο δεύτερος εκπρόσωπος της Ελλάδας (ο Κώστας Κέντέρης ο πρώτος) που έχει ταυτόχρονα στην κατοχή της, Ολυμπιακό, παγκόσμιο και ευρωπαϊκό τίτλο, με το μετάλλιο αυτό να είναι το 21ο για τα ελληνικά χρώματα σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και 5ο χρυσό! Όσο για την ίδια, έχει ήδη μπει στο πάνθεον του κλασικού αθλητισμού έχοντας πανηγυρίσει τέσσερις τίτλους μέσα σε μόλις 13 μήνες: πρωταθλήτρια Ευρώπης σε ανοιχτό και κλειστό στίβο, παγκόσμια πρωταθλήτρια και χρυσή Ολυμπιονίκης! ΜΠΡΑΒΟ ΚΑΤΕΡΙΝΑ!

Ρεκόρ για Στεφανίδη

 

ΤΟ ΑΛΜΑ ΤΗΣ ΣΤΕΦΑΝΙΔΗ ΣΤΑ 4.65:

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΑΛΜΑ ΤΗΣ ΣΤΕΦΑΝΙΔΗ ΣΤΑ 4.65
 

ΤΟ ΑΛΜΑ ΤΗΣ ΣΤΕΦΑΝΙΔΗ ΣΤΑ 4.75:

Η ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΗΣ ΣΤΕΦΑΝΙΔΗ ΣΤΑ 4,75Μ.
 

ΤΟ ΑΛΜΑ ΤΗΣ ΣΤΕΦΑΝΙΔΗ ΣΤΟ 4.82:

Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΗΣ ΣΤΕΦΑΝΙΔΗ ΣΤΑ 4,82Μ.

Η ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΜΟΡΙΣ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΧΡΥΣΟ ΣΤΗ ΣΤΗ ΣΤΕΦΑΝΙΔΗ:

Η ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΜΟΡΙΣ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΧΡΥΣΟ ΣΤΗ ΣΤΗ ΣΤΕΦΑΝΙΔΗ:

ΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΡΕΚΟΡ ΤΗΣ ΣΤΕΦΑΝΙΔΗ ΣΤΑ 4.89:

ΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΡΕΚΟΡ ΣΤΑ 4,89Μ. ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΣΤΕΦΑΝΙΔΗ
 

Photo Credits: Eurokinissi