Δεν έχουν προηγούμενο τα έσοδα για τους Ολυμπιακούς του 2020!

Καλές οι... φανταχτερές μεταγραφές και τα πλουσιοπάροχα συμβόλαια στο ποδόσφαιρο, ωστόσο δεν συγκρίνονται με τα έσοδα από χορηγούς ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο του 2020. Οι Ιάπωνες σημείωσαν ιστορικό ρεκόρ!

Δεν έχουν προηγούμενο τα έσοδα για τους Ολυμπιακούς του 2020!

Δύο χρόνια απομένουν για την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο και η ΔΟΕ ανακοίνωσε τα έσοδα της διοργάνωσης από χορηγούς μέχρι στιγμής. Οι Ιάπωνες έχουν προσελκύσει τους τριπλάσιους από κάθε άλλη φορά!

Συγκεκριμένα, η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι έχουν μπει στα ταμεία του Tokyo 2020 πάνω από 3 δις δολάρια... Το νούμερο είναι ιστορικό, τριπλάσια χρήματα από κάθε άλλη φορά αν αναλογιστεί κανείς ότι για το Λονδίνο (2012) και το Ρίο (2016) συγκεντρώθηκαν χορηγικά έσοδα γύρω στο 1 δις δολάρια.

Βέβαια, για το θέμα της Βραζιλίας δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμη το ακριβές ποσό, αφού γίνονται έρευνες για μεγάλο... φαγοπότι εσόδων που συνδέονται και με δημόσια έργα.

Αξίζει να σημειωθεί πως μέσα σε όλα οι Ιάπωνες από το '13 που προετοιμάζονται για τους Ολυμπιακούς έχουν αναπτύξει στρατηγική που ελάφρυνε τον προϋπολογισμό τους από τα 26 δις στα 17 δις!

Photo Credits: AP Photo/Leo Correa

Πηγή: www.amna.gr

News 24/7

24MEDIA NETWORK