Δυο "σιδερένιες" γροθιές και το αντίο ενός ήρωα

Σημαδιακή είναι η σημερινή μέρα για την ιστορία των μαχητικών αθλημάτων στην Ελλάδα. Ακριβώς πριν από δύο χρόνια ο σπουδαίος Μιχάλης Ζαμπίδης πήρε τη μεγάλη απόφαση να “κρεμάσει” τα γάντια του.

Δυο "σιδερένιες" γροθιές και το αντίο ενός ήρωα

Το ημερολόγιο έγραφε 27 Ιουνίου 2015 και το ΣΕΦ ήταν κατάμεστο και έτοιμο να υποδεχθεί έναν άνθρωπο που ουκ ολίγες φορές είχε λάβει τον χαρακτηρισμό του “εθνικού ήρωα” χάρη των κατορθωμάτων του σε όλα τα ρινγκ του κόσμου. Από Αυστραλία, Ιαπωνία, Ρωσία και Κίνα όλοι ήξεραν τον “pocket rocket” δηλαδή τη... ρουκέτα τσέπης, τον Μιχάλη Ζαμπίδη.

Σε έντονο κλίμα και εν μέσω επιδοκιμασιών, του ζεϊμπέκικου της Ευδοκίας και φυσικά του Εθνικού Ύμνου ο Ζαμπίδης έπαιξε τον τελευταίο αγώνα της καριέρας του. Σαν σήμερα συμπληρώνονται δύο χρόνια από τη... δύση της καριέρας του “Iron Mike” και τη νίκη του κόντρα στον Αυστραλό πρωταθλητή, Στιβ Μόξον.

Ο Ζαμπίδης έπαιξε στην τεράστια καριέρα του 178 αγώνες kickboxing και... μοίρασε 87 νοκ-άουτ. Τα ΚΟ του Έλληνα μαχητή έχουν γράψει ιστορία και συζητιούνται μέχρι και σήμερα απ'όλους τους οπαδούς των μαχητικών αθλημάτων που λάτρεψαν και λατρεύουν ακόμη τον “Σιδερένιο”, 16 φορές παγκόσμιο πρωταθλητή.

Θαυμάστε μερικά από τα καλύτερα νοκ-άουτ του Μιχάλη Ζαμπίδη:

Photo Credits: Eurokinissi

News 24/7

24MEDIA NETWORK