Κυτέας στο Ραδιόφωνο 24/7: "Μόνο για φωτογραφίες είναι και μετά άντε γεια"

Ο προπονητής του Κώστα Φιλιππίδη, Δημήτρης Κυτέας, μίλησε στην εκπομπή "Contra Επίθεση" με τους Βαγγέλη Σταματόπουλο και Γιάννη Μπαϊρακτάρη στο "Ραδιόφωνο 24/7" στους 88.6 και αναφέρθηκε στις συνθήκες τραυματισμού του Έλληνα πρωταθλητή που του στέρησαν τη συμμετοχή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και την συμπεριφορά... αδιαφορίας της Πολιτείας.

Κυτέας στο Ραδιόφωνο 24/7: "Μόνο για φωτογραφίες είναι και μετά άντε γεια"

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΣΑ ΔΗΛΩΣΕ:

"Περιμέναμε μία καλή εμφάνιση και από τα τελικά που είδα θα ήταν μία εύκολη δουλειά για τον Κώστα. Το 6ο Παγκόσμιο. Συνέβη στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα στην Πάτρα γιατί η πίστα του ΟΑΚΑ είναι χαλασμένη. Αποφάσεις δεν παίρνουν για να φτιαχτεί και δεν υπάρχουν χώροι για να κάνουμε τα άλματα μας, με αποτέλεσμα να γίνονται προπονήσεις στο κλειστό.

Επειδή πολλά παιδιά πηδούν στο σημείο, χάλασε το σημείο στο πάτημα με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ο αθλητής. Πάτησε μέσα στην τρύπα, παρότι βάζαμε πλαστικό και έσπασε ο μηνίσκος του και χειρουργήθηκε. Δεν προλάβαμε να ετοιμαστεί για το πρωτάθλημα. Είμαστε στεναχωρημένοι, αλλά όλα πρέπει να τα αντιμετωπίζεις.

Η συμπεριφορά αυτή και η εγκατάλειψη είναι τρομερή. Τους κάναμε μήνυση. Τα παιδιά που πήγαν στην διοργάνωση το έκαναν με δικές τους δυνάμεις. Είναι θέμα κράτους και καταλαβαίνω πως υπάρχει πρόβλημα, όμως πρέπει να μοιραστεί καλά η πίτα. Πρέπει να πληρωθούν οι Ολυμπιονίκες από το 2013 και ακόμα περιμένουν παρότι τους το υποσχέθηκαν. Βάζουν από την τσέπη τους.

Αθλητής του μεγέθους του Κώστα σε σύγκριση με έναν Γάλλο δεν υπάρχει σύγκριση. Μόνο για φωτογραφίες είναι και μετά άντε γεια. Εγώ δεν βρίζω κανέναν.

Όσον αφορά τις συνθήκες και τις επιτυχίες των Ελλήνων στο εξωτερικό: "Παίζει ρόλο η προσπάθεια των αθλητών και οι οικογένειές τους που κάνουν αυτό που δεν κάνει η πολιτεία. Τα έχουμε μπερδεμένα σ'αυτή τη χώρα και κυνηγάνε τους αθλητές που πήραν ΠΡΟΠΟ και είχαν κάποια προνόμια και τους χάλασαν τη ζωή. Ο ΣΕΓΑΣ από την πλευρά του προσπαθεί να βοηθάει..."

Για τη μήνυση: "Δεν είχε κανέναν συμβολικό χαρακτήρα. Η μήνυση είναι μήνυση. Το Ολυμπιακό Στάδιο είναι ένα χωράφι και είμαστε αναγκασμένοι να δούμε μόνοι μας τι θα κάνουμε και πως θα το κάνουμε. Έχουν μπει ιδιώτες και νοικιάζουν χώρους για συλλόγους, χωρίς να πληρώνουν φόρους!"

"Ο Κώστας κι εγώ για να φτάσει να θεωρείται ένας από τους καλύτερους αθλητές στον κόσμο κάναμε πολλές θυσίες. Μόνοι μας και όσο μπορεί η Ομοσπονδία μας".

Σχετικά με το μέλλον: "Η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία, αλλά πρέπει να αλλάξει η νοοτροπία του Έλληνα. Ο τόπος αυτός είναι ευλογημένος, όμως όχι οι άνθρωποι."

Photo Credits: Εurokinissi

News 24/7

24MEDIA NETWORK