H Stoiximan στηρίζει την HOPEgenesis

H Stoiximan μέσα από τη δράση της "Μικροί Ήρωες για την Ελλάδα" στηρίζει την HOPEgenesis, με σκοπό την αντιμετώπιση της υπογεννητικότητας στην Ελλάδα.

H Stoiximan στηρίζει την HOPEgenesis

Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 23 Απριλίου στο Μουσείο Μπενάκη, η Stoiximan, η μεγαλύτερη στοιχηματική εταιρεία στο διαδίκτυο στην Ελλάδα, ανακοίνωσε την έναρξη της χορηγικής συνεργασίας της με την ελληνική, αστική μη κερδοσκοπική οργάνωση HOPEgenesis, στηρίζοντας το έργο της με σκοπό την ανατροπή του κλίματος υπογεννητικότητας στην χώρα. Η χορηγική συνεργασία της Stoiximan εντάσσεται στο πλαίσιο της δράσης της «Μικροί Ήρωες για την Ελλάδα», με στόχο την ανάδειξη των αναγκών αλλά και την ενδυνάμωση των ακριτικών τοπικών κοινωνιών της χώρας.

Η συνεργασία της Stoiximan με την HOPEgenesis θα εξελιχθεί τουλάχιστον για τα επόμενα 3 χρόνια, εξετάζοντας μελλοντικά και νέες ανάγκες της Οργάνωσης, συγκεκριμένα η χορηγική συμφωνία περιλαμβάνει την υιοθέτηση 10 ακριτικών νησιών από αυτά που έχει ήδη στο πρόγραμμά της η HOPEgenesis.

Στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης « Μικροί Ήρωες», η Stoiximan συνεχίζει να στηρίζει και να εμπνέεται από τις ιστορίες των ανθρώπων της ακριτικής Ελλάδας, ταξιδεύοντας σε όλο και περισσότερες «μικρές γωνιές» της χώρας, προσφέροντας ευκαιρίες και δυνατότητες για τη βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων της. Σε συνέχεια των δράσεων, «Μικροί Ήρωες Μαθαίνουν» και «Μικροί Ήρωες Ταξιδεύουν», η Stoiximan διευρύνει το πρόγραμμα της, αναπτύσσοντας τη δράση «Μικροί Ήρωες για την Ελλάδα».

H Stoiximan στηρίζει την HOPEgenesis

Η δράση «Μικροί Ήρωες για την Ελλάδα» περιλαμβάνει πρωτοβουλίες που αφορούν στις ανάγκες των κατοίκων απομακρυσμένων και δυσπρόσιτων περιοχών της Ελλάδας και ανταποκρίνονται ιδιαίτερα στις ανάγκες των παιδιών και των οικογενειών. Κάνοντας πράξη τη δέσμευσή της να επενδύει σε πρωτοβουλίες αλλά και συνέργιες που αφουγκράζονται τις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας, η Stoiximan συνεχίζει να υλοποιεί δράσεις, που βρίσκουν το παιδί και την οικογένεια, ανάμεσα στις βασικές της προτεραιότητες.

Σε δήλωσή του το μέλος του Δ.Σ της Stoiximan κ. Ιωάννης Σπανουδάκης, επεσήμανε « Είμαστε πολύ χαρούμενοι που το Πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης «Μικροί Ήρωες», ανοίγει ακόμη περισσότερο τα φτερά του και μεγαλώνει. «Οι Μικροί Ήρωες Για Την Ελλάδα», είναι η συνέχειά του, η φυσική του εξέλιξη. Στόχος της δράσης αυτής, είναι η ανάδειξη των αναγκών και η ενδυνάμωση των τοπικών κοινωνιών της ακριτικής Ελλάδας. Χαιρόμαστε διπλά, που αυτήν τη δράση την εγκαινιάζουμε με την HOPEgenesis. Και αυτό γιατί, η HOPEgenesis, με τη δράση της, βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διασφάλισης του μέλλοντος της ίδιας της ελληνικής κοινωνίας. Μέσα από την συνεργασία μας με την HOPEgenesis, έχουμε σκοπό να υιοθετήσουμε 10 ακριτικά νησιά της Ελλάδας, στέλνοντας το μήνυμα σε αυτές τις γυναίκες, ότι μπορούν με ασφάλεια πλέον να διεκδικήσουν το δικαίωμά τους στη μητρότητα. Σε ένα τόσο κρίσιμο ζήτημα όπως αυτό της υπογεννητικότητας στη χώρα μας, για έναν τόσο ισχυρό σκοπό, οφείλουμε να είμαστε μέρος της λύσης, για να μπορούμε να κοιτάμε το μέλλον με αισιοδοξία. Και είμαστε υπερήφανοι που ως συνεργάτης της ΗOPEgenesis, συμμετέχουμε σε μια τόσο σπουδαία και πολύτιμη για την ελληνική κοινωνία δράση».

Με στόχο την ευαισθητοποίηση και την ανακούφιση του ζητήματος της υπογεννητικότητας στην Ελλάδα, η HOPEgenesis προσφέρει αφιλοκερδώς σε γυναίκες που ζουν σε απομονωμένες νησιωτικές και ηπειρωτικές περιοχές της Ελλάδας, την πλήρη κάλυψη των αναγκών από τη στιγμή που μένουν έγκυες έως και τον τοκετό. Η Stoiximan, υπερήφανος χορηγός της πρωτοβουλίας αυτής, υποστηρίζει την HOPEgenesis για να μπορεί να συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες της στην αντιμετώπιση της υπογεννητικότητας.

H Stoiximan στηρίζει την HOPEgenesis

Όπως σημείωσε στον χαιρετισμό του ο Δρ. Στέφανος Χανδακάς, ιδρυτής της HOPEgenesis « Η ομάδα της HOPEgenesis μεγαλώνει και αυτό από μόνο του είναι ένα ευτυχές γεγονός. Μέχρι σήμερα, έχουμε καταφέρει να ανατρέψουμε το κλίμα υπογεννητικότητας σε νησιά που έχουμε υιοθετήσει και να καλωσορίσουμε γεννήσεις. Αυτό που θέλουμε να προσφέρουμε μέσα από αυτό το πρόγραμμα είναι ότι τόσο η ιατρική κάλυψη όσο και η οικονομική ανακούφιση σε νέες γυναίκες που επιθυμούν να μείνουν έγκυες. Η στήριξη της Stoiximan μάς τιμά ιδιαίτερα, γιατί αυτή μας δίνει κουράγιο και θάρρος να συνεχίζουμε να εκπληρώνουμε το έργο μας. Η Stoiximan διατηρεί κοινή αντίληψη με εμάς, ότι αυτό αποτελεί ένα εθνικής σημασίας ζήτημα που χρήζει άμεσης αντιμετώπισης. Και για εμάς είναι σημαντικό να έχουμε τέτοιους συνοδοιπόρους για να μπορούμε να επεκτείνουμε με περισσότερη ασφάλεια και συνέπεια τη δράση μας. Άλλωστε, κοινός τόπος στην ανάπτυξη κοινωνικών δράσεων αποτελεί η ακριτική Ελλάδα τόσο για εμάς όσο και για τη Stoiximan».

Η HOPEgenesis ιδρύθηκε το 2015 από το Δρ. Στέφανο Χανδακά, MD, MBA, PhD, Μαιευτήρα-Γυναικολόγο-Ενδοσκοπικό Χειρουργό, με όραμα την ανατροπή του κλίματος υπογεννητικότητας στην Ελλάδα. Η αποστολή της HOPEgenesis είναι να προσφέρει δωρεάν την πλήρη κάλυψη των αναγκών μιας γυναίκας από τη στιγμή που μένει έγκυος έως και τη γέννα. Η προσοχή του οργανισμού στρέφεται στις γυναίκες των απομονωμένων νησιωτικών και ηπειρωτικών περιοχών της Ελλάδας και, σε στενή συνεργασία με τις τοπικές κοινότητες, προσφέρει ασφάλεια στις γυναίκες που ήδη κυοφορούν και κίνητρα στις υπόλοιπες να τεκνοποιήσουν. Η HOPEgenesis έχει ενεργή παρουσία σε 36 νησιά που είχαν ελάχιστες ή μηδενικές γεννήσεις από το 2015 και σχεδιάζει να επεκταθεί σε περισσότερες περιοχές καθώς αναπτύσσεται. Μέχρι σήμερα έχουν έρθει στον κόσμο 25 μωρά, ενώ τους αμέσως επόμενους μήνες αναμένονται άλλα 14.

Σημειώνεται, ότι οι 36 περιοχές δράσης της HOPEgenesis μέχρι στιγμής είναι οι παρακάτω: Αγαθονήσι, Άγιος Ευστράτιος, Αλόννησος, Ανάφη, Αντικύθηρα, Αρκιοί, Αστυπάλαια, Γαύδος, Δονούσα, Ελαφόνησος, Ηρακλειά, Θύμαινα, Κάλαμος, Κάλυμνος, Κάσος, Καστελλόριζο, Καστός, Κίμωλος, Κουφονήσια, Κύθνος, Λειψοί, Μεγανήσι, Νίσυρος, Οινούσσες, Πάτμος, Σέριφος, Σίκινος, Σκόπελος, Σκύρος, Σχοινούσα, Τήλος, Φολέγανδρος, Φούρνοι, Χάλκη, Ψαρά, Ψέριμος.

News 24/7

24MEDIA NETWORK