Μια... δεύτερη Ευρωλίγκα έγινε το Eurocup

Μια μικρογραφία της Ευρωλίγκας θα είναι του χρόνου το Eurocup. Με ομάδες που μέχρι πέρυσι ανήκαν στην ελίτ, άλλες που πέρασαν χρόνια στην κορυφαία διοργάνωση και εκείνες που θέλουν ν' αποδείξουν ότι ανήκουν εκεί.

Μια... δεύτερη Ευρωλίγκα έγινε το Eurocup

Ας αφήσουμε στην άκρη τους όρους συμμετοχής - διεξαγωγής ή τον τρόπο (κακο)διαχείρισης και τα πενιχρά έσοδα κι ας εστιάσουμε στο μπάσκετ. Αν μείνουμε σε αυτό το κομμάτι, τότε θα συμφωνήσουμε πως το επόμενο Eurocup θα είναι εξόχως ανταγωνιστικό με ομάδες που -υπό προϋποθέσεις- θα μπορούσαν ν' ανήκουν στην Ευρωλίγκα.

Δεν είναι τυχαίο πως ο αριθμός αυτός είναι διψήφιος. Μόνο πέρυσι υπήρχαν σε αυτήν ο Ερυθρός Αστέρας, η Βαλένθια και η Μάλαγα. Όλες τους "υποβιβάστηκαν" στη β' βαθμίδα, με στόχο όμως να επανέλθουν σύντομα στην ελίτ.

Ποιες άλλες ανήκουν στο ίδιο κλαμπ; Η Γαλατασαράι, η Λοκομοτίβ Κουμπάν, η Τσεντεβίτα, η Άλμπα Βερολίνου, η Παρτιζάν, η Ούνιξ, η Ρίτας (που δεν είναι πλέον Λιέτουβος).

Μέσα σ' αυτές και η πολωνική Άρκα Γκντίνια, μετεξέλιξη της Πρόκομ. Για να μην πάμε στη Βιλερμπάν του Πάρκερ (που θα μπει), ούτε να σταθούμε στη Τόφας και στη Φρανκφούρτη που είχαν καταγράψει παλιότερα συμμετοχές στην κορυφαία διοργάνωση.

Καταλαβαίνει κανείς πόσες ομάδες εξ αυτών θα διεκδικήσουν την κούπα και τη μία θέση που οδηγεί στην Ευρωλίγκα, όταν μεταξύ αυτών υπάρχουν και οι πλούσιες Ζενίτ Αγ.πετρούπολης και Μονακό.

Οι όμιλοι όπως καταρτίστηκαν την Πέμπτη

Α': Ερυθρός Αστέρας, Γαλατάσαραϊ, Μπρέσια, Ουλμ, Ανδόρα, Μονακό

Β': Λοκομοτίβ Κουμπάν, Τσεντεβίτα, Άλμπα, Τόφας, Λιμόζ, Άρκα

Γ': Βαλένθια, Ζενίτ, Τρέντο, Τουρκ Τέλεκομ, Παρτιζάν, Βιλερμπάν

Δ': Μάλαγα, Ούνιξ, Τορίνο, Ρίτας, Φρανκφούρτη, Μόρναρ

News 24/7

24MEDIA NETWORK