Θα θέλαμε ν' ακούσουμε πως "the city who will have the honour and responsibility to organise the... Euroleague Final-4 of 2019 is... Athens".

Όχι όμως. Οι προσδοκίες διαψεύστηκαν. Οικτρά μάλιστα...

V for... Vitoria ακούστηκε από κάποιο στόμα! Αυτό του Ζόρντι Μπερτομέου. Το Final-4 επιστρέφει μετά το 2015 στην Ισπανία, αλλά όχι στη Μαδρίτη, στη Βαρκελώνη ή στη... Σαραγόσα. Για πρώτη φορά η τελική φάση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης θα διεξαχθεί στη Χώρα των Βάσκων και δη στην έδρα της Μπασκόνια.

Οι 15.000 θεατών Μπουέσα αρένα κρίθηκε ως η κατάλληλη για να φιλοξενήσει το μεγάλο μπασκετικό γεγονός της επόμενης σεζόν και να στεφθεί εκεί η επόμενη πρωταθλήτρια Ευρώπης.

Inline Image

ADVERTISING

"Ήταν ένα όνειρο που το κυνηγήσαμε για χρόνια και τώρα πραγματοποιείται", δήλωσε ο Χοσέαν Κερεχέτα, ο ιθύνων νους της Μπασκόνια, και μεταξύ μας άξιζε αυτήν την τιμή. Γιατί η Βιτόρια είναι μια πόλη που λατρεύει το μπάσκετ. Βέβαια το γεγονός πως το Final-4 θα διεξαχθεί στην ισπανική επικράτεια για τέταρτη φορά σε 12 χρόνια είναι ολίγον τι παράδοξο για μια διοργάνωση ίσων αποστάσεων.

Μοιραία η Αθήνα παίρνει... παράταση. Πηγαίνει για το 2020 και βλέπουμε. Διότι μην ξεχνάμε πως υπάρχει πλέον και το Κάουνας. Με ισχυρές πιθανότητες.