Το μπάσκετ του Σφαιρόπουλου 'συνάντησε' τη Μακάμπι

Η Μακάμπι επικράτησε στη Μόσχα μετρώντας μόλις 19% στο τρίποντο. Την ίδια στιγμή είχε το καλύτερο ποσοστό της χρονιάς στα σουτ μέσα από τη γραμμή.

Το μπάσκετ του Σφαιρόπουλου 'συνάντησε' τη Μακάμπι

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος χρειάστηκε λιγότερες από 60 ημέρες για να μετατρέψει τη Μακάμπι Τελ Αβίβ από ένα συνονθύλευμα χωρίς διακριτούς ρόλους και ρεκόρ 1-8 στα πρώτα εννέα ματς σ' ένα σύνολο που είναι σε θέση να νικάει 93-76 την ΤΣΣΚΑ στη Μόσχα, χωρίς να χάσει ούτε σ' ένα σημείο τον προσανατολισμό της, και να διεκδικεί την πρόκρισή του στα playoffs.

Το έργο του Έλληνα κόουτς ήταν πολύ περίπλοκο. Έπρεπε, σε σύντομο χρονικό διάστημα, να βελτιώσει μια ομάδα που δεν του 'ανήκε', να δουλέψει με παίκτες που ενδεχομένως δεν θα διάλεγε ποτέ αν σχεδίαζε από μηδενική βάση το ρόστερ. Αποστολή επικίνδυνη, αν μη τι άλλο.

Στην αρχή είχε 0/2 στην Euroleague χάνοντας από την Εφές στην Κωνσταντινούπολη και από τη Φενέρμπαχτσε στο Τελ Αβίβ. Ήττες όχι απρόσμενες, ιδίως μ' έναν διαφορετικής φιλοσοφίας προπονητή που δεν είχε προλάβει καν να γνωρίσει τους παίκτες του.

Έκτοτε ακολούθησαν εννέα παιχνίδια, εκ των οποίων η 'ομάδα του λαού' πήρε τα έξι.

Επικράτησε της Μπάγερν μέσα και της Νταρουσάφακα στην Πόλη, προτού έρθουν οι εντός έδρας νίκες επί της Χίμκι, της Μιλάνο και της Μπουντούτσνοστ. Ενδιάμεσα ηττήθηκε εντός από την Μπασκόνια όπως επίσης στο Κάουνας και στη Μαδρίτη.

Το πρόγραμμα ήταν ευνοϊκό, αλλά για τη Μακάμπι του Σπάχια θα ήταν μάλλον αδύνατο να πετύχει ένα τέτοιο επιμέρους ρεκόρ (6-3). Πόσο μάλλον να θριαμβεύσει επί της ΤΣΣΚΑ στη Μόσχα. Η ομάδα του Ιτούδη προερχόταν από δύο σερί επιτυχίες εκτός, έδειχνε να βρίσκει καταπραϋντικό στην αγωνιστική κρίση και δεν είχε χάσει όλη τη χρονιά στη 'Megasport Arena' (6/6).

Η Μακάμπι ωστόσο την εξέθεσε ποικιλοτρόπως. Κυρίως με τον τρόπο που έβρισκε να σκοράρει μέσα από τη γραμμή των 6μ75. Οι παίκτες του Έλληνα κόουτς είχαν μόλις 4 εύστοχα τρίποντα σε 21 προσπάθειες - ένα ποσοστό της τάξης του 19%. Επίσης σπατάλησαν 6 βολές (11/17).

Ταυτόχρονα, βέβαια, τέλειωσαν τον αγώνα με 35/47 δίποντα!

Το 74.5% ήταν το ανώτερο ποσοστό ευστοχίας που εμφανίστηκε έως τώρα στη διοργάνωση. Μόνο μία ομάδα είχε καταφέρει να έχει πάνω από 72% σ' ένα παιχνίδι. Ήταν η Φενέρμπαχτσε του Ζέλικο Ομπράντοβιτς στο ματς της Πέμπτης με τη Ζαλγκίρις (78-61), με 26/36 σουτ 2πόντων.

Η Μακάμπι την ξεπέρασε τόσο σε προσπάθειες όσο και σε ευστοχία.

Sfairopoulos' effect? Τι άλλο; Απαιτείται πλέον η διάρκεια...

News 24/7

24MEDIA NETWORK