Το -41 του Μάντζαρη και ο 'χειρότερος' όλων Λάσμε

Δικαιολογημένη η μουρμούρα για τον Βαγγέλη Μάντζαρη και η απαίτηση του Μπλατ για νέο γκαρντ; Έκανε καλά ο Πασκουάλ που δεν χρησιμοποίησε δευτερόλεπτο τον Στεφάν Λάσμε κόντρα στη Φενέρμπαχτσε;

Το -41 του Μάντζαρη και ο 'χειρότερος' όλων Λάσμε

Όλοι είδαν πως το πλάνο του Ντέιβιντ Μπλατ και του Τσάβι Πασκουάλ κατέρρευσε απέναντι στη Ζαλγκίρις και τη Φενέρμπαχτσε αντίστοιχα. Με αποτέλεσμα τις -πιο ξεκάθαρες δεν γίνεται- ήττες στο Κάουνας την Πέμπτη και στο ΟΑΚΑ την Παρασκευή. Αναπόφευκτη, ως εκ τούτου, η κουβέντα για το πώς και το τι θα έπρεπε να έχει γίνει διαφορετικά.

Οι αριθμοί μέσα από την πλατφόρμα που παρέχει προς χρήση το Newstats.eu στο Contra.gr είναι αμείλικτοι. Τόσο για το σχέδιο του Αμερικάνου κόουτς του Ολυμπιακού που δεν βγήκε στο ελάχιστο μετά τα πρώτα 20 λεπτά του αγώνα όσο και για την ανταπόκριση του Ισπανού προπονητή του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ στα όσα είχε ετοιμάσει ο Ομπράντοβιτς για την τελική ευθεία της μεταξύ τους παρτίδας.

Δεν είναι τυχαίο πως δύο παίκτες της Ζαλγκίρις, οι Γουόλτερς και Γκριγκόνις, είχαν τις κορυφαίες επιδόσεις της αγωνιστικής σε +/- (+27 και +21 σε 29 λεπτά ο καθένας) στο διάστημα που βρίσκονταν στο παρκέ, φθείροντας τους 'ερυθρόλευκους', πάνω μονάχα από τον Κάλινιτς της Φενέρμπαχτσε που ζημίωσε εξίσου τους 'πράσινους' (+16).

Προφανώς οι δυο περιφερειακοί του Γιασικεβίτσιους συνέθεσαν το πιο αποδοτικό δίδυμο της εβδομάδας προσφέροντας +29 ενόσω ήταν παράλληλα στο παρκέ...

Το -41 του Μάντζαρη και ο 'χειρότερος' όλων Λάσμε

...την ίδια στιγμή που Σλούκας - Κάλινιτς - Βέσελι με το +13 σε 21 παράλληλης παρουσίας ήταν από τα πιο επιδραστικά τρίδυμα.

Με αφορμή πάντως ό,τι συνέβη το αγωνιστικό διήμερο, εστιάσαμε σε δύο πρόσωπα που συζητήθηκαν αναπόφευκτα, είτε γιατί έπαιξαν είτε γιατί όχι.

Τι έκανες στο Κάουνας, Βαγγέλη;

Από τη μία ο Μάντζαρης και η προσπάθεια του Ολυμπιακού να βρει στην αμερικανική αγορά ακόμη έναν χειριστή - οργανωτή, που θα στέλνει ταυτόχρονα την μπάλα στο καλάθι. Πόσο δύσκολη, σχεδόν αδύνατη, είναι η περίπτωση του Μπραντ Γουαναμέικερ το γνωρίζουν όλοι. Παρόλα αυτά οι 'ερυθρόλευκοι' ψάχνουν το κομμάτι που τους λείπει.

Δικαιολογημένα θα έλεγε κανείς, αντικρίζοντας εντελώς αποστασιοποιημένα τα νούμερα. Ο διεθνής γκαρντ έπαιξε 6'44'' στην αναμέτρηση του Κάουνας και στο διάστημα που έμεινε στο παρκέ ο Ολυμπιακός είχε -16 (20-4)! Ήταν η δεύτερη χειρότερη επίδοση μετά το -17 του Κέιν της Μακάμπι σε 24 λεπτά ωστόσο.

Το -41 του Μάντζαρη και ο 'χειρότερος' όλων Λάσμε

Συνολικά μάλιστα ο Μάντζαρης έχει ένα -41 σε 131 λεπτά συμμετοχής, με τον Ολυμπιακό να χάνει 268-227 ενόσω βρίσκεται στο παρκέ. Αν εξαιρεθούν οι ομάδες της... ουράς (Νταρουσάφακα, Μπουντούτσνοστ, Γκραν Κανάρια) είναι η τέταρτη χειρότερη επίδοση παίκτη μετά από εκείνες των Ο'Μπράιαντ (Μακάμπι), Τζέρελς και Κουζμίνσκας (Μιλάνο)!

Το -41 του Μάντζαρη και ο 'χειρότερος' όλων Λάσμε

Ο παρών - απών Λάσμε

Πάμε τώρα στον Στεφάν Λάσμε, ο οποίος κατέγραψε την Πέμπτη ένα ολοστρόγγυλο μηδενικό. DNP έγραψε η καρτέλα της στατιστικής του Γκαμπονέζου, με τον Τσάβι Πασκουάλ να εξηγεί πως δεν υπήρχε πρόβλημα τραυματισμού. "Ήταν δική μου απόφαση. Όταν χάνουμε ξέρω ότι θα ρωτήσετε γι' αυτόν που δεν έπαιξε. Αν είχαν παίξει δώδεκα, θα με ρωτούσατε για τον 13o", ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Λάσμε, ακόμη κι αν δεν αποτυπώνεται στο σύστημα index, είναι μακράν του δεύτερου ο παίκτης του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ με τη χαμηλότερη επίδοση ως τώρα στη διοργάνωση κατά το διάστημα που βρίσκεται στο παρκέ. Θα τον βρεις στο -35 σε 192 λεπτά συμμετοχής, καθώς το 'τριφύλλι' σκοράρει μονάχα 342 πόντους έναντι των 377 που δέχεται όσο παίζει. Ο δεύτερος είναι ο Αντετοκούνμπο με -16 σε πολύ λιγότερη ώρα (114 λεπτά)!

Το -41 του Μάντζαρη και ο 'χειρότερος' όλων Λάσμε

Βέβαια σε μια βραδιά που ο Τζέιμς Γκιστ έχει -14 σε 23 λεπτά, οι Καλάθης - Αντετοκούνμπο -13 σε 31 και 13 λεπτά αντίστοιχα, ο Τόμας -11 σε 25 και ο Λάνγκφορντ -9 σε 24, εύλογα προκύπτει η απορία γιατί δεν δοκιμάστηκε ο 36χρονος ψηλός, τη στιγμή που ο Παπαπέτρου (ενίοτε 4άρι) ήταν εκτός με πολιτικά και ο Παπαγιάννης δεν σηκώθηκε ποτέ από τον πάγκο.

Το -41 του Μάντζαρη και ο 'χειρότερος' όλων Λάσμε

Αποφάσεις των προπονητών είναι αυτές και κρίνονται εκ του αποτελέσματος.

Τουλάχιστον ο Παναθηναϊκός έχει ένα βατό παιχνίδι την επόμενη εβδομάδα και την ευκαιρία να 'ρεφάρει' τη χασούρα με μια καλή εμφάνιση, πριν από τη διπλή αποστολή με Ρεάλ στη Μαδρίτη και Μιλάνο εντός έδρας. Ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται πλέον για την απαιτητική μάχη με την Εφές, έχοντας έκτοτε την Μπαρτσελόνα εκτός και την Γκραν Κανάρια εντός.

News 24/7

24MEDIA NETWORK