Ο παράγοντας που όρισε το 1-0 στις πρώτες τρεις σειρές ήταν ο ίδιος

Διαφορετικά παιχνίδια, διαφορετικές συνθήκες, 'καθαρές' νίκες για την έδρα. Το 1-0 των ΤΣΣΚΑ, Φενέρμπαχτσε και Εφές στα πρώτα παιχνίδια των playoffs είχε όμως μια κοινή βάση: τον αριθμό των εύστοχων τριπόντων.

Ο παράγοντας που όρισε το 1-0 στις πρώτες τρεις σειρές ήταν ο ίδιος

Η ΤΣΣΚΑ έκανε την αρχή μ' ένα εντυπωσιακό 50-28 στο δεύτερο μισό του αγώνα με την Μπασκόνια στη Μόσχα. Με αποτέλεσμα ο Δημήτρης Ιτούδης να περηφανεύεται για το γεγονός πως " εκτελέσαμε το πλάνο, όποιο κι αν ήταν αυτό, σχεδόν τέλεια".

Η Φενέρμπαχτσε ακολούθησε, καταρρίπτοντας κάθε προηγούμενο ρεκόρ αμυντικής επίδοσης στο 76-43 επί της Ζαλγκίρις στην ανατολική πλευρά της Κωνσταντινούπολης, και κατέκτησε τη 18η διαδοχική εντός έδρας νίκη της στην Euroleague. Βέβαια, ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς δήλωσε πως " απλώς έτυχε".

Η Εφές, τέλος, συμπλήρωσε επιτυχώς το γκρουπ των ομάδων που είχαν το αβαντάζ έδρας στο πρώτο παιχνίδι των playoffs, κρατώντας το προβάδισμα από το 2-0 των πρώτων 20 δευτερολέπτων έως το 75-68 της λήξης με αντίπαλο την Μπαρτσελόνα.

Για καθεμιά από τις τρεις νίκες ο τρόπος επίτευξης διέφερε. Υπήρχε, ωστόσο, μια κοινή συνισταμένη: η ευστοχία, σε απόλυτο αριθμό, από το τρίποντο, καθώς όλες τους σκόραραν τουλάχιστον 12 φορές πίσω από τη γραμμή των 6μ75.

Ας δούμε:

> Οι παίκτες του 'Ζοτς' δοκίμασαν 29 φορές, 2 φορές περισσότερα απ' όσες μέσα από την έλλειψη και βρήκαν στόχο στις 12. Το ποσοστό τους 41.4%. Αν μάλιστα στα τελευταία 83 δευτερόλεπτα δεν είχαν 0/4, θα ήταν δεδομένα υψηλότερο. Κόντρα σ' ένα 19% (3/16) που κατέγραψαν οι πρωταθλητές Λιθουανίας.

Τα περισσότερα για τους γηπεδούχους από τον Μελί Μαχμούτογλου (3/8).

> Οι Μοσχοβίτες ήταν πιο συνετοί, τελειώνοντας το παιχνίδι με 23 προσπάθειες για τρεις. Το δίχτυ κουνήθηκε στις 13 εξ αυτών. Το σχεδόν 57% ήταν καταδικαστικό για την Μπασκόνια που ούτως ή άλλως είχε μείνει στα 8/29 (28%).

Μόνο ο Σέρχιο Ροντρίγκεθ είχε 5/6, ή 83%

> Το βράδυ της Πέμπτης οι παίκτες του Αταμάν ξέφυγαν πολύ από τα συνηθισμένα και πήγαν σε 34 εκτελέσεις, δέκα περισσότερες από το μέσο όρο τους, την ίδια ώρα που τέλειωσαν μόνο 26 δίποντα. Ωστόσο με μια ντουζίνα απ' αυτά να καταλήγουν στο στόχο, τέλειωσαν το παιχνίδι με 35%. Μόλις 6/23 (26%) είχαν οι 'μπλαουγκράνα'.

Καλύτερος όλων ο Βασίλιε Μίτσιτς με 4/5 προσπάθειες.

Κορυφαίες χωρίς διψήφιο αριθμό

Στην κανονική περίοδο της διοργάνωσης ήταν οι τρεις ομάδες με το καλύτερο ποσοστό. Η Φενέρμπαχτσε είχε 43.18%, η Εφές ήταν στο κατόπι με 40.74% και η ΤΣΣΚΑ πήγε στη β' φάση μ' ένα ολοστρόγγυλο 40%. Ο μέσος όρος καθεμιάς εξ αυτών, ωστόσο, ήταν κάτω από τα 10 εύστοχα ανά παιχνίδι.

Όπως ξέρεις όμως, οι μάχες των playoffs απαιτούν υπερβάσεις. Και αναπόφευκτα αυτά που ψάχνουν οι παίκτες του Γιασικεβίτσιους μετά τη συντριβή στην Πόλη.

News 24/7

24MEDIA NETWORK