Ο Σπανούλης δεν μπορούσε να νικήσει μόνος του την Ζαλγκίρις

Οπως και στον αγώνα της κανονικής περιόδου ο Ολυμπιακός βρήκε το μάστορά του από τη Ζαλγκίρις καθώς ηττήθηκε με 87-78 στην παράταση και παρέδωσε το πλεονέκτημα έδρας. Οι "ερυθρόλευκοι" τα περίμεναν όλα από τον γενναίο Σπανούλη αλλά η Ζαλγκίρις είχε περισσότερες λύσεις. Ολα για όλα την Παρασκευή.

ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ / ΟΣΦΠ - ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ ΚΑΟΥΝΑΣ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - ZALGIRIS KAUNAS (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI)
ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ / ΟΣΦΠ - ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ ΚΑΟΥΝΑΣ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - ZALGIRIS KAUNAS (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Μια του Σάρας (στον πρώτο γύρο), δυο του Σάρας (στον δεύτερο γύρο), τρεις του Σάρας (στην πρεμιέρα των πλέι οφ). Η Ζαλγκίρις Κάουνας του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους είχε δείξει τα δόντια της στον Ολυμπιακό στα δύο ματς της κανονικής περιόδου όταν τον είχε νικήσει σε ισάριθμες αναμετρήσεις, ωστόσο αυτή τη φορά η δαγκωματιά που του έριξε ήταν και η πλέον επώδυνη, με τους Λιθουανούς να αποδρούν με το 87-78 στην παράταση (72-72 η κανονική διάρκεια) και να μπαίνουν πλέον εκείνοι σε θέση οδηγού στην άτυπη κούρσα των δύο ομάδων για το Final-4 του Βελιγραδίου.

Το ματς στο ΣΕΦ θύμισε μάλιστα σε μεγάλο βαθμό εκείνο που είδαμε πριν από 12 βράδια στο ίδιο γήπεδο, με τον Ολυμπιακό να ξεκινάει εντυπωσιακά επιβάλλοντας το ρυθμό του έχοντας μπροστάρη τον Βασίλη Σπανούλη και "συμμάχους" τους Μιλουτίνοφ και Παπαπέτρου και να φτάνει τη διαφορά μέχρι στο +15 (23-8), για να έρθει όμως άμεση αντίδραση.

Οι Λιθουανοί αντεπιτέθηκαν, εκμεταλλεύτηκαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την αποχώρηση του Μιλουτίνοφ (τραυματισμός στο γόνατο που του επέτρεψε να παίξει μόλις 20 από τα 45 λεπτά) και τα φάουλ που φορτώθηκαν νωρίς Ρόμπερτς και Μάντζαρης και "μάζεψαν" τη διαφορά σε χρόνο dt, για να κλείσει το ημίχρονο με +6 για τους Πειραιώτες χάρη σε δύο τρίποντες βόμβες του αρχηγού του.

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÏÓÖÐ - ÆÁËÃÊÉÑÉÓ ÊÁÏÕÍÁÓ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - ZALGIRIS KAUNAS (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÏÓÖÐ - ÆÁËÃÊÉÑÉÓ ÊÁÏÕÍÁÓ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - ZALGIRIS KAUNAS (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Παρά το ξέσπασμα εκείνο όμως, ήταν φανερό πως η Ζαλγκίρις είχε επιστρέψει για τα καλά στο ματς και δεν ήταν διατεθειμένη να αφήσει σε καμία περίπτωση τους γηπεδούχους να αποκτήσουν υπέρ τους διαφορά που θα τους έδινε "αέρα" οδεύοντας προς την τελική ευθεία. Πάνκος (20 πόντους) και Ντέιβις (21 πόντους) έκαναν μεγάλη ζημιά αφού δεν είχε απέναντί τους λύση η ερυθρόλευκη άμυνα ενώ ο Μιλάκνις πήγε να "σκοτώσει" τον Ολυμπιακό με τρίποντο στα 53'' αλλά ο Βασίλης Σπανούλης "απάντησε" με δικό του τρίποντο και έστειλε το ματς στην παράταση ως από μηχανής Θεός...

Στο έξτρα πεντάλεπτο ωστόσο η ομάδα του Σφαιρόπουλου "άδειασε" σωματικά, με τον αρχηγό να μην έχει βοήθειες από τους υπόλοιπους και τους Λιθουανούς, παίζοντας μυαλωμένα, έχοντας άριστη κυκλοφορία μπάλας στην επίθεση και πετυχαίνοντας δύο μεγάλα τρίποντα με Μιλάκνις (τελείωσε το ματς με 16 πόντους) και Ουλανόβας έβαλαν "ταφόπλακα" στις ελπίδες του Ολυμπιακού για τη νίκη.

Πλέον, το πολύ δυνατό σύνολο που έχει χτίσει ο Γιασικεβίτσιους έχει εκείνο το αβαντάζ της έδρας και ονειρεύεται πλέον βάσιμα την επιστροφή σε Final-4 μετά από 19 χρόνια (τότε το τρομερό σύνολο του Γιόνας Καζλάουσκας είχε πάρει το τρόπαιο στο Μόναχο) ενώ ο Ολυμπιακός καλείται να μαζέψει τα κομμάτια του, να ισοφαρίσει σε 1-1 τη σειρά την Παρασκευή παρά τα πολλά προβλήματα τραυματισμών που τον ταλανίζουν και να πάει για μία τουλάχιστον νίκη στο Κάουνας ώστε να μείνει ζωντανός στο δρόμο προς το Βελιγράδι.

Όλα δείχνουν πως η σειρά αυτή θα είναι άκρως συναρπαστική και όποια ομάδα προκριθεί θα χύσει προηγουμένως ιδρώτα και... αίμα στο παρκέ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: ΜακΛίν 6 (6 ριμπάουντ), Μπράουν, Παπαπέτρου 11 (1 τρίποντο, 7 ριμπάουντ), Σπανούλης 25 (5/12 τρίποντα, 9 ασίστ, 6 λάθη), Μιλουτίνοβ 7, Στρέλνιεκς, Τιλί 3 (1), Πρίντεζης 12 (5 ριμπάουντ), Μάντζαρης 9 (2), Ρόμπερτς 5, Τόμπσον.

ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ: Ντέιβις 21 (8 ριμπάουντ), Πάνγκος 20 (3 τρίπονα, 6 ασίστ), Τουπάν, Ούντριχ 4, Γιανκούνας 4 (7 ριμπάουντ), Μιλάκνις 16 (4/10 τρίποντα), Μίτσιτς 7 (5 ριμπάουντ), Ουάιτ 8 (2), Καβαλιάουσκας, Ουλανόβας 5 (1).

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 23-12, 38-32, 56-53, 72-72, 78-87

ΤΟ LIVE

Η σελίδα ανανεώνεται αυτόματα όποτε υπάρχει νέα καταχώρηση - δεν χρειάζεται refresh

News 24/7

24MEDIA NETWORK