Ο Μιλουτίνοφ ήταν στη Βιτόρια και όχι στο Σαν Αντόνιο

Πριν από την πρεμιέρα των Σπερς στη νέα σεζόν, ο Ολυμπιακός πανηγύρισε το 2/2 στην Euroleague. Διότι στη Βιτόρια είχε τον Νίκολα Μιλουτίνοφ, στην πιο παραγωγική εμφάνιση της καριέρας του.

Ο Μιλουτίνοφ ήταν στη Βιτόρια και όχι στο Σαν Αντόνιο

Από πύργους η Βιτόρια άλλο τίποτα. Άλλος ένας σηκώθηκε βράδυ Τετάρτης στη 'Φερνάντο Μπουέσα Αρένα'. Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ ξεπέρασε τον εαυτό του, πήδηξε πάνω από το μπόι των 2 μέτρων και 13 εκατοστών, εξοβελίζοντας οποιοδήποτε ίχνος αντίστασης. Χτιστός και ακλόνητος, άντεξε σε κάθε επίθεση που δέχθηκε. Ιδίως στο διάστημα που η Μπασκόνια από το -19 (47-66) έφτασε ν' απειλεί τον Ολυμπιακό, μειώνοντας στους τρεις (78-81) ήταν φρούριο ολόκληρο.

Στα προηγούμενα χρόνια του στον Πειραιά μόλις μια φορά είχε μείνει στο παρκέ περισσότερα από 30 λεπτά. Το τεράστιο κορμί του δεν τον βοηθά. Στη μάχη όμως της Τετάρτης 'κράτησε'. Πετυχαίνοντας μάλιστα τα δύο τελευταία καλάθια για το τελικό 85-80 και το 2/2 στην έναρξη της χρονιάς. Σε δυο 'σκληρές' έδρες που οι 'ερυθρόλευκοι' είχαν δεινοπαθήσει πέρυσι.

Ο Σέρβος σέντερ έκανε κι άλλα, παρουσιάζοντας την πιο εξελιγμένη έκδοσή του. Στην πιο παραγωγική βραδιά της καριέρας του στον Ολυμπιακό μέτρησε 23 πόντους από 9/13 δίποντα και 5/6 βολές, 11 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα και 1 ασίστ. Το 33 στο index τον ανέδειξε και MVP (παρέα με τον Ράντολφ). Πόσα περισσότερα να προσφέρει σε ένα ματς που ο ΛεΝτέι δεν ήταν δυνατόν ν' ακολουθήσει - εξ ου κι έπαιξε για 6 λεπτά ο Μπόγρης (δίνοντας 2 πόντους και 1 ριμπάουντ).

Σ' ένα παράλληλο σύμπαν, ο Μιλουτίνοφ θα είχε μεταναστεύσει και θα είχε τακτοποιηθεί στο Σαν Αντόνιο, προετοιμάζοντας μυαλό και κορμί για την επίσημη 'πρώτη' του στο ΝΒΑ απέναντι στους ψηλούς των Τίμπεργουλβς, τον Τάουνς, τον Γκίμπσον, τον Ντιένγκ. Οι Σπερς κατείχαν το δικαίωμα να εξαγοράσουν το συμβόλαιό του, όπως αντίστοιχα ισχύει για του χρόνου το καλοκαίρι.

Σ' αυτή τη περίπτωση ο Ολυμπιακός δεν θα είχε Νίκολα Μιλουτίνοφ. Θα είχε όμως 900 χιλιάρικα στην τσέπη και την υποχρέωση να βρει βασικό 5άρι.

Μπιούφορντ και Πόποβιτς έκριναν σκόπιμο να τον αφήσουν άλλο ένα χρόνο στην Ευρώπη και δεν ενεργοποίησαν την οψιόν ως τις 20 Ιουλίου. Ίσως εστίασαν λανθασμένα στο δεύτερο μισό της περυσινής σεζόν, αγνοώντας την εικόνα του πρώτου. Ίσως δεν βρήκαν διέξοδο απαλλαγής από το συμβόλαιο των 16.8 εκατ. δολαρίων του Πάου Γκασόλ και προτίμησαν μαζί με τον ΝτεΡόζαν από το Τορόντο να 'φορτωθούν' μια πάμφθηνη (2.95 εκατ.), αλλά όχι εξίσου ποιοτική, λύση για τον πάγκο, τον Αυστριακό Πελτλ.

Την Τετάρτη άνθρωπός τους βρέθηκε στις εξέδρες της Βιτόρια. Κοντά ή όχι στην ενοχλητική κυρία με τη διαπεραστική φωνή δεν γνωρίζουμε. Δεδομένα πάντως ο Ιταλός Κλαούντιο Κρίπα, ακόμη κι αν χρειάστηκε ακουστικά στ' αυτιά, θα έφυγε με πολλές σημειώσεις. Για την παρουσία του Μιλουτίνοφ, την πρόοδό του, την ανταπόκρισή του σ' ένα διαφορετικό στιλ παιχνιδιού απ' αυτό που εφάρμοζε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος τα προηγούμενα χρόνια. Ένα καθ' όλα αμερικάνικο με την υπογραφή του Ντέιβιντ Μπλατ που θυμίζει τους Σανς του... Σπανούλη των 8 ασίστ με τις πάμπολλες επιθέσεις των '7 seconds or less'. Βρε λες;

News 24/7

24MEDIA NETWORK