Γιαννακόπουλος στον Sport24 Radio: "Αν αλλάξει η δράση, θ' αλλάξει και η αντίδραση"

Ένταξη στη FIBA ή υπάρχει ενδεχόμενο παραμονής στην Ευρωλίγκα; Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος βάζει νερό στο κρασί του, αρκεί η ηγεσία του ευρω-συνεταιρισμού ν' αλλάξει άρδην στάση απέναντι στην οικογένειά του και στον Παναθηναϊκό γενικότερα.

ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ / ΠΑΟ - ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ / EUROLEAGUE / PANATHINAIKOS - REAL MADRID (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ / ΠΑΟ - ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ / EUROLEAGUE / PANATHINAIKOS - REAL MADRID (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η σχεδόν 40λεπτη συνέντευξη του Δημήτρη Γιαννακόπουλου στην εκπομπή "Ανατροπή και Πέναλτι" του Sport24 Radio θα ήταν αδύνατο να μην βγάλει μπασκετικές ειδήσεις.

Πέρα απ' όσα ανέφερε ο διοικητικός ηγέτης της ΚΑΕ για τον Γιάννη Αλαφούζο και την επόμενη ημέρα στο ποδοσφαιρικό τμήμα, ήταν συγκεκριμένος σε ό,τι έχει να κάνει με το μέλλον του τμήματος μπάσκετ.

Τόνισε χαρακτηριστικά: " Είμαστε πολύ δυσαρεστημένοι με την Ευρωλίγκα. Δεν μας αντιμετωπίζει με σεβασμό τόσο αγωνιστικά όσο και πειθαρχικά. Ελπίζω να βρεθεί λύση και να διορθώσει την κατάσταση ο κ. Μπερτομέου. Απαραίτητη δεν είναι η παραίτηση, αλλά η αλλαγή στάσης στον Παναθηναϊκό.

Εμείς απαιτούμε αλλαγή συμπεριφοράς και να σταματήσει η ασέβεια προς την οικογένειά μας. Είμαι ένας άνθρωπος που δουλεύω 18 ώρες το 24ωρο. Κάνω πολλά λάθη, αλλά στο τέλος θέλω το πρόσημο να είναι θετικό.

Είναι μεγάλο το κόστος οικονομικά, αν φύγουμε από την Ευρωλίγκα, αλλά και γενικότερα. Πάνω απ' όλα όμως είναι αξιοπρέπειά μας και ο σεβασμός. Θέλω να πιστεύω ότι δεν θα φτάσουμε εκεί. Το θέμα είναι να αλλάξει η δράση και τότε θα αλλάξει και η αντίδραση.

Το ζητούμενο είναι να καταλάβει η Ευρωλίγκα ότι έχει κάνει λάθη, που μπορούν να διορθωθούν. Έχει σφάλει, να μην είναι τόσο δικτατορική. Με διάλογο όλα μπορούν να λυθούν.

Υπάρχει διάθεση για Final-4 στην Αθήνα το 2019. Είναι βέβαια μια ακριβή διοργάνωση. Υπάρχει θέληση από εμάς να λυθεί το θέμα με την Ευρωλίγκα.

Θέματα οικονομικά και διαιτητικά λύνονται. Είναι ύψιστης σημασίας τα οικογενειακά θέματα. Πρέπει να πάρουν πίσω τα άδικα πρόστιμα. Δεν είχα διάθεση για αντιπαράθεση με την Ευρωλίγκα. Προσπάθησα να προστατέψω την οικογένειά μου. Να τραβηχτούν πίσω οι ποινές σε μένα και θα κάνω και εγώ πίσω.

Αν δεν υπάρχει εμπάθεια, θα βρεθεί λύση με την Ευρωλίγκα. Πάνω απ' όλα είναι ο σεβασμός και η αξιοπρέπεια της οικογένειάς μας. Όπως και να 'χει, θα κρατήσουμε τον Παναθηναϊκό στο υψηλότερο επίπεδο".

Ανέφερε ακόμη:

" Πάμε να πάρουμε το πρωτάθλημα. Αν δεν κάνω λάθος, 25 χρόνια παίρνουμε τουλάχιστον έναν τίτλο. Έχουμε την καλύτερη ομάδα, δεν ανησυχώ για το πρωτάθλημα. Είμαι πεπεισμένος".

" Η Φενέρμπαχτσε έχει τον καλύτερο προπονητή της Ευρώπης. Ο Σαρούνας θα έχει τεράστιο μέλλον. Η ΤΣΣΚΑ έχει το μεγαλύτερο μπάτζετ, ενώ και ο Ιτούδης είναι εξαιρετικός προπονητής. Πολυνίκης η Ρεάλ, ελπίζω να το πάρει ο καλύτερος. Έπρεπε να πάρουμε τα δυο ματς στο ΟΑΚΑ με τη Ρέαλ. Δεν τα καταφέραμε. Είδαμε τι έγινε και στη Μαδρίτη. Δεν θέλω να επεκταθώ. Έπρεπε να ήμασταν στο Final-4 και πιστεύω ότι θα το παίρναμε".

" Έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στον Τσάβι και πιστεύω ότι μαζί θα χτίσουμε τον Παναθηναϊκό του μέλλοντος. Για τους παίκτες, ρωτήστε τον προπονητή τι θα γίνει".

News 24/7

24MEDIA NETWORK