Ρεάλ Μαδρίτης - Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ: Η Μαδρίτη τον 'πληγώνει'

Τα λίγα λάθη θα ήταν το αντίδοτο, αν ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ δεν σούταρε άσχημα από το τρίποντο και δεν έχανε κατά κράτος τη μάχη τον ριμπάουντ. Τίποτα από τα δύο δεν συνέβη και οι 'πράσινοι' έχασαν για έκτη σερί φορά στη Μαδρίτη.

EUROLEAGUE / ÑÅÁË ÌÁÄÑÉÔÇÓ - ÐÁÏ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ:  EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / ÑÅÁË ÌÁÄÑÉÔÇÓ - ÐÁÏ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI) EUROKINISSI

Την προηγούμενη, τρίτη και τελευταία, φορά που ο Παναθηναϊκός νίκησε στην έδρα της Ρεάλ είχε 65% στα δίποντα και 39% στα τρίποντα. Την προηγούμενη φορά που ο Παναθηναϊκός νίκησε στη Μαδρίτη ο Δημήτρης Διαμαντίδης είχε 8 ασίστ. Στον πάγκο βρισκόταν ο Αργύρης Πεδουλάκης, ο Στεφάν Λάσμε ήταν ακόμη 31 ετών και ο Νίκολα Μίροτιτς δεν ήταν ένας πενταετής του ΝΒΑ. Το ημερολόγιο έδειχνε 21η Μαρτίου 2013 και ο φωτεινός πίνακας 74-73 για το 'τριφύλλι'.

Μεσολάβησαν πέντε ήττες (κι ένας αποκλεισμός πέρυσι). Έως το 89-68 της Τετάρτης που ήταν έγιναν έξι. Οι 'πράσινοι' υπέπεσαν μόνο 7 λάθη στο 'Wizink Center' - season low. Σπουδαία επίδοση για ένα εκτός έδρας παιχνίδι ακόμη και για την ομάδα με την τρίτη καλύτερη επίδοση σε αυτόν τον τομέα (11.1 ανά αγώνα). Οι 8 ασίστ όμως ήταν ελάχιστες όταν οι 'μερένγκες' είχαν 22! Όπως επίσης τα μόλις 5 εύστοχα τρίποντα (24%) και τα 13 λιγότερα ριμπάουντ (35 έναντι 22). Ό,τι ακριβώς επεσήμανε ο Πασκουάλ λέγοντας πως "κάναμε λίγα λάθη, όμως, έχοντας χάσει τόσα ριμπάουντ δεν μπορούσαμε να ελέξγουμε τον ρυθμό".

Οι 'πράσινοι' πέτυχαν τα πρώτα καλάθια κάθε ημιχρόνου, πρώτης και τρίτης περιόδου. Μετά το 2-0 δέχθηκαν σερί 14-0 ξοδεύοντας τη μία επίθεση μετά την άλλη, φτάνοντας στο σημείο να χάνουν 36-16 στο 15' με 0/7 τρίποντα. Μετά το 43-33 ακολούθησε το 10-2 της Ρεάλ και έπεσαν ξανά στο -18 (53-35, 23'). Ο Λάσμε του 2013 είχε ν' αντιμετωπίσει τον μονοκόμματο Μπέγκιτς, τον χαμηλού επιπέδου Σλότερ και τον Ρέγες (που ήταν στην κερκίδα με μπανταρισμένο κεφάλι). Όχι τον πολυσύνθετο Γκουστάβο Αγιόν και τον θηριώδη Ταβάρες.

Εκείνοι οι 10 πόντοι του Γκαμπονέζου έγιναν 2 σε μόλις 4 λεπτά (τα λιγότερα που πήρε παίκτης του Παναθηναϊκού), αφού δεν ήταν σε θέση ν' ανταποκριθεί αμυντικά. Ο Παπαγιάννης, πολύ πιο νέος κι ενεργητικός, έπαιξε περισσότερο από κάθε άλλη φορά (23'23'') και με 8 πόντους (4/6 δίποντα) - 3 ριμπάουντ δικαιολόγησε, ως ένα βαθμό, το χρόνο που κέρδισε ως το 33' κερδίζοντας μάχες και σκρινάροντας καλά στην επίθεση. "Μέσα από τις προπονήσεις προσπάθησα να δώσω τον καλύτερο εαυτό μου", ανέφερε.

Τον έδωσε. Μαζί ο Λάνγκφορντ με 8 από τους 20 πόντους του στην τρίτη περίοδο αλλά και ο Νικ Καλάθης, που ευστόχησε στο μοναδικό τρίποντο από τα 6 που εκτέλεσε στο ματς, όταν ο Παναθηναϊκός είχε πλέον φτάσει στο -5 (63-58, 31'40''), διεκδικώντας στα τελευταία 9 λεπτά μια ανατροπή που έμοιαζε αδύνατη.

Ο Τσάβι Πασκουάλ, που μέχρι το 13' είχε χρησιμοποιήσει όλους τους παίκτες του πασχίζοντας να βρει χημεία - συνοχή, είχε καταλήξει σ' ένα αποδοτικό σχήμα. Το οποίο όμως στέρεψε από ενέργεια και 'καθαρό' μυαλό σ' ένα σημείο χωρίς επιστροφή. Αντιαθλητικό του Καλάθη, χαμένο αμυντικό ριμπάουντ, κάκιστη άμυνα στις αλλαγές, πεταμένες επιθέσεις ακόμη και βολές, με αποτέλεσμα το 78-61 δια χειρός Ρούντι και έβδομη ήττα σε 13 αγώνες, στα πέντε λεπτά πριν από τη λήξη. Αδιέξοδος για τους 'πράσινους' που την Παρασκευή, απέναντι στη Μιλάνο, δεν μπορούν να κάνουν ούτε βήμα πίσω.

Κεντρική φωτογραφία: eurokinissi

News 24/7

24MEDIA NETWORK