Αυτοκράτορας ο Παναθηναϊκός, ξεγύμνωσε την "βασίλισσα"!

Παίζοντας το καλύτερο μπάσκετ της σεζόν, ο Παναθηναϊκός ισοπέδωσε τη Ρεάλ με 95-67 στο κατάμεστο "Νίκος Γκάλης" και έκανε το 1-0 στη σειρά με εμφατικό τρόπο. Αδιανόητο ματς από τον Νικ Καλάθη που τελείωσε με ρεκόρ καριέρας στις ασίστ (16). Η δεύτερη- και πιο κρίσιμη μάχη- την προσεχή Πέμπτη.

ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ / ΠΑΟ - ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ / EUROLEAGUE / PANATHINAIKOS - REAL MADRID (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ / ΠΑΟ - ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ / EUROLEAGUE / PANATHINAIKOS - REAL MADRID (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Μαγικός, συγκλονιστικός, αυτοκρατορικός! Ο Παναθηναϊκός που εμφανίστηκε στο παρκέ του ΟΑΚΑ για την πρώτη τιτανομαχία των προημιτελικών με την Ρεάλ Μαδρίτης ήταν από... άλλο πλανήτη και όχι μόνο συνέτριψε αλλά έλιωσε την αντίπαλό του στο καμίνι που δημιούργησαν οι 18.000 τρελαμένοι οπαδοί του και με το 95-67 όχι μόνο έκανε το 1-0 στη σειρά αλλά έκλεισε και το μάτι στο... Βελιγράδι.

Από που να σταθείς σε αυτό το μεγαλειώδες παιχνίδι των "πρασίνων"; Από το εκπληκτικό 12-0 στα πρώτα 2 λεπτά και 20 δευτερόλεπτα; Από το ασύλληπτο 20-0 στα πρώτα πέντε λεπτά όπου μετρούσε 7/10 δίποντα και 2/2 τρίποντα ή μήπως από την τρομερή ενέργεια που έβγαλαν οι παίκτες του Πασκουάλ στην επίθεση (ασταμάτητοι, έβγαλαν τα... συκώτια των Μαδριλένων τρέχοντας στο ανοιχτό γήπεδο) και την απίστευτη διάθεση στην άμυνα;

ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ / ΠΑΟ - ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ / EUROLEAGUE / PANATHINAIKOS - REAL MADRID (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ / ΠΑΟ - ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ / EUROLEAGUE / PANATHINAIKOS - REAL MADRID (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η Ρεάλ δεν ήξερε που πατούσε και πού βρισκόταν στην αρχή (χρειάστηκε να περάσουν πέντε λεπτά ακριβώς για το πρώτο της καλάθι) και όσο και αν προσπάθησε στη συνέχεια να "μαζέψει" τη διαφορά και να επιστρέψει στη διεκδίκηση της νίκης, έπεφτε πάνω σε ένα θεόρατο τείχος! Το ημίχρονο βρήκε τους "πράσινους" να απολαμβάνουν διαφορά 16 πόντων (46-30) έχοντας στατιστικά για όσκαρ (12/22 δίποντα, 7/10 τρίποντα) ενώ στο τρίτο δεκάλεπτο πάτησαν... γκάζι και εξαφανίστηκαν, καθαρίζοντας ουσιαστικά το παιχνίδι.

Το επιμέρους σκορ σε αυτό το δεκάλεπτο ήταν 31-14, με αποτέλεσμα κάποια στιγμή η διαφορά να φτάσει και στους 33 πόντους, με τους Καλάθη και Τζέιμς να κάνουν πράματα και θάματα: ο πρώτος έφτασε στις 16 ασίστ (ρεκόρ καριέρας στην Ευρωλίγκα) ενώ ο δεύτερος στους 24 πόντους με 7/11 δίποντα και 3/3 τρίποντα.

ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ / ΠΑΟ - ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ / EUROLEAGUE / PANATHINAIKOS - REAL MADRID (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / EUROKINISSI)
ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ / ΠΑΟ - ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ / EUROLEAGUE / PANATHINAIKOS - REAL MADRID (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Το τέταρτο δεκάλεπτο ήταν διαδικαστικό από τη στιγμή που η διαφορά είχε παγιωθεί στους 30 πόντους, με τον Παναθηναϊκό να προσφέρει θέαμα στον κόσμο του (πέρα από τα εξαιρετικά ποσοστά ευστοχίας, έγινε διψήφιος αριθμός καρφωμάτων από τους "σεληνιασμένους" παίκτες του Πασκουάλ) και να ανανεώνει το ραντεβού του με την Ρεάλ για το βράδυ της Πέμπτης. Εκεί που ποντάρει σε μία ακόμα μαγική βραδιά, για να κάνει την "βασίλισσα" να προσκυνήσει και πάλι και να μετατρέψει το δρόμο προς το Final-4 του Βελιγραδίου σε... λεωφόρο!

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 26-13, 46-30, 77-44, 95-67

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Σίνγκλετον 5 (1 τρίποντο, 5 ριμπάουντ), Τζέιμς 24 (7/11 δίποντα, 3/3 τρίποντα, 1/1 βολή, 8 ριμπάουντ, 3 ασίστ), Πέιν 8, Παππάς 3 (1), Ντένμον 9 (3/6 τρίποντα), Γκιστ 8 (4 ριμπάουντ), Βουγιούκας 4, Λεκαβίτσιους 2, Λοτζέσκι 6 (2), Καλάθης 11 (4/6 δίποντ, 1/2 τρίποντα, 6 ριμπάουντ, 16 ασίστ), Αντετοκούνμπο 6.

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: Κοζέρ (4 ασίστ), Ραντλ 8 (3 ασίστ), Ράντολφ 11, Φερνάντεθ 3 (3/4 βολές), Ντόντσιτς 10 (2), Ρέγιες, Αγιόν 8, Γιούστα 4, Κάρολ 4 (1/5 σουτ, 2/2 βολές), Ταβάρες 5, Τόμπκινς 12 (1 τρίποντο, 7 ριμπάουντ), Τέιλορ 2.

TO LIVE TOY ΑΓΩΝΑ

Η σελίδα ανανεώνεται αυτόματα όποτε υπάρχει νέα καταχώρηση - δεν χρειάζεται refresh

News 24/7

24MEDIA NETWORK