Το 2014 η Ρεάλ είχε προτιμήσει Ολυμπιακό. Τώρα το γύρισε...

Πέρασαν τέσσερα χρόνια από την προηγούμενη φορά που η Ρεάλ Μαδρίτης επέλεγε... ελληνικό αντίπαλο για το σταύρωμα της 8άδας. Τότε έχασε (επίτηδες είπαν κάποιοι) και "διάλεξε" τον Ολυμπιακό αντί του Παναθηναϊκού, εφέτος έκανε στροφή!

Το 2014 η Ρεάλ είχε προτιμήσει Ολυμπιακό. Τώρα το γύρισε...
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Είναι γεγονός πως η ιστορία επαναλαμβάνεται. Ως φάρσα ή όχι, η τελική έκβαση το ορίζει και ο ιστορικός του μέλλοντος το κρίνει.

Το σίγουρο είναι πως το βράδυ της Παρασκευής, παίζοντας τελευταία και κλείνοντας την αυλαία της κανονικής περιόδου στην Ευρωλίγκα, η Ρεάλ Μαδρίτης βρέθηκε στην ίδια ακριβώς θέση που είχε τύχει να υπάρξει προ 4ετίας. Να ξέρει όλα τα δεδομένα και ν' αποφασίζει πως θέλει "να ζήσει ή να πεθάνει".

Όπως τώρα έτσι και τότε αποφάσιζε ποιον εκ των δύο αιωνίων του ελληνικού μπάσκετ, τον Παναθηναϊκό ή τον Ολυμπιακό θα έβρισκε στο δρόμο για το Final-4. Με μια ειδοποιό διαφορά βέβαια: είχε το πλεονέκτημα της έδρας. Εφέτος είναι αυτή σε μειονεκτική θέση, αφού από τις καραμπόλες των αποτελεσμάτων σε Μιλάνο-ΣΕΦ κατέληξε πέμπτη.

Τι είχε συμβεί στις 11 του Απρίλη του 2014; Σ' ένα διαφορετικό σύστημα διεξαγωγής, στο Top-16 με τους δυο ομίλους, η "βασίλισσα" έπαιζε στο Κάουνας με τη Ζαλγκίρις και γνώριζε πως με νίκη τερματίζει πρώτη στο δικό της γκρουπ (ισοβαθμώντας με την ΤΣΣΚΑ) και διασταυρώνεται με τον τέταρτο Παναθηναϊκό, αλλά με ήττα πέφτει δεύτερη και ταυτόχρονα στον Ολυμπιακό.

Η επιλογή ήταν... κόκκινο, καθώς μετά από ένα αμφίρροπο πρώτο 30λεπτο, δέχθηκε 30 πόντους στην τέταρτη περίοδο από την (ουραγό και αποκλεισμένη) αντίπαλό της, με αποτέλεσμα το εις βάρος της 87-80.

Το ποντάρισμα τής βγήκε, αποκλείοντας εν συνεχεία τον Ολυμπιακό με 3-2 νίκες. Στο Μιλάνο πάντως κούπα δεν σήκωσε, χάνοντας στον τελικό από τη Μακάμπι του Ντέιβιντ Μπλατ.

Το εφετινό deja vu την έφερε να επιλέγει ξανά. Η νίκη επί της Μπάμπεργκ δεν ήταν μονόδρομος, μιας και το πλεονέκτημα έδρας είχε ήδη χαθεί. Προτίμησε ωστόσο να μην χρεωθεί οτιδήποτε, επικράτησε 106-86, και πήρε... τον Παναθηναϊκό, τον οποίο θα προσπαθήσει ν' αποκλείσει μέσα στο ΟΑΚΑ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK