Με καμπύλη σουτάρει ο Κιλπάτρικ: 10 σημειώσεις από τη 13η αγωνιστική

Το ορμητικό ντεμπούτο του Κιλπάτρικ με τα πράσινα και η απαραίτητη συνδρομή του Παπανικολάου σε κάθε νίκη του Ολυμπιακού. Αυτό που 'ψάχνει' η ΑΕΚ από τον Θίοντορ και ο... Λοβ Μαυροειδής.

ΚΥΜΗ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ / BASKET LEAGUE (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / EUROKINISSI)
ΚΥΜΗ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ / BASKET LEAGUE (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Πάει ο μισός ο χρόνος. Πότε ο Οκτώβρης του 2018 έδωσε... ασίστ στον Γενάρη του 2019 ούτε πήραμε χαμπάρι.

Ουδείς μπορεί πλέον ν' αμφισβητήσει την εικόνα. Η θολούρα των πρώτων αγωνιστικών έχει διαλυθεί, τα δεδομένα είναι αληθοφανή και όχι πειραγμένα.

Από τη στιγμή που το Περιστέρι βγήκε από τη μέση και Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός πέρασαν από την Πυλαία, το αβαντάζ έδρας στα πλέι οφ θα κριθεί στις 16 Μαρτίου στο ΣΕΦ, η ενισχυμένη ΑΕΚ θα κυνηγήσει την τρίτη θέση και μόνο ένας εκ των Κολοσσού - Ρεθύμνου - Κύμης θα γλιτώσει τον υποβιβασμό, ασχέτως αν Άρης - Λαύριο - Πανιώνιος απέχουν μόνο μια νίκη μακριά. Παίζουν όμως καλύτερα.

Η 13η αγωνιστική έδειξε ότι:

10.

Ήταν η πρώτη φορά εφέτος που το Περιστέρι δεν κατάφερε να επιβάλει το ρυθμό του. Ακόμη και στο ΟΑΚΑ ή στο ΣΕΦ η ομάδα του Πεδουλάκη έπαιζε αυτό που ήθελε. Στην Πυλαία όχι. Οι 10 ασίστ του Χάροου θα μπορούσαν να είναι μια ισχυρή βάση. Όταν όμως αναφερόμαστε σε ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη, βασικός παράγοντας είναι η άμυνα - στην περιφέρεια δε πολύ περισσότερο. Γκος - Χάτσερ και Κόνιαρης είχαν μαζί 49 πόντους!

9.

Αν στην ΑΕΚ αντιμετωπίζουν σαν 'θείο δώρο' τον Τζόρνταν Θίοντορ, ας το βλέπουν έτσι. Ουδείς διαφωνεί πως Αμερικάνος γκαρντ αλλάζει το συνολικό status του 'κιτρινόμαυρου' συνόλου, κάνοντας τους δίπλα του να φαίνονται καλύτεροι απ' όσο είναι. Η Ένωση ωστόσο έχει μεγαλύτερη ανάγκη τη δημιουργία του πρώην γκαρντ της Μιλάνο παρά το σκορ. Οι 17 ασίστ για 94 πόντους στο παιχνίδι με τον Κολοσσό είναι λίγες.

BASKET LEAGUE / ΑΕΚ - ΚΟΛΟΣΣΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
BASKET LEAGUE / ΑΕΚ - ΚΟΛΟΣΣΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

8.

Ο Ήφαιστος είναι μία από τις πέντε ομάδες χωρίς απώλεια στην έδρα της. Το 6/6 ήρθε με το 80-76 επί του Λαυρίου. Παράσημο για μια ιδέα που γεννήθηκε και στήθηκε μέσα σ' ένα καλοκαίρι προκειμένου να καλυφθεί ένα μεγάλο κενό στο μπάσκετ της περιφέρειας.

7.

Ο Σον Έβανς παίζει σε τρίτη διαφορετική ομάδα της Basket League. Είχε έρθει για το Λαύριο, συνέχισε στον Προμηθέα και κατέληξε εφέτος στον Ήφαιστο, πιο ώριμος και συνειδητοποιημένος. Το Σάββατο είχε 28 πόντους με 12/19 δίποντα. Κυρίως όμως μάζεψε 15 ριμπάουντ, φτάνοντας τα πέντε double-double σε 13 ματς. Ο Σωτήρης Μανωλόπουλος τον εκμεταλλεύεται άριστα, με αποτέλεσμα τους 12.8 πόντους και τα 9.1 ριμπάουντ ανά αγώνα. Αφήστε που έβαλε τις κρίσιμες βολές στο φινάλε, παρά τις 2/5 ως τότε.

6.

Τέταρτος σκόρερ του πρωταθλήματος - πρώτος Έλληνας. δεύτερος ριμπάουντερ. Πέμπτος πιο παίκτης με τα περισσότερα εύστοχα δίποντα και τρίτος στις βολές. Πρώτος όλων σε αξιολόγηση. Μήπως από την ΑΕΚ θα έπρεπε να τον έχουν 'βραβεύσει' μ' ένα νέο συμβόλαιο πέρυσι το καλοκαίρι;

BASKET LEAGUE / ΑΕΚ - ΚΟΛΟΣΣΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
BASKET LEAGUE / ΑΕΚ - ΚΟΛΟΣΣΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

5.

Κέβιν Λοβ δεν είναι. Στο Χολαργό όμως έχουν ένα παραπάνω λόγο να τον... αγαπούν μετά το νικητήριο καλάθι για το 74-73 στην αναμέτρηση με τον Πανιώνιο. Ο Ζερμέιν Λοβ είναι ένα παιδί που στα 30 του έχει την πρώτη μεγάλη ευκαιρία της καριέρας του προσπαθώντας να δείξει ότι μπορεί να σταθεί σ' ένα επίπεδο πάνω απ' αυτό που έπαιζε ως τώρα. Διότι άλλο είναι να αγωνίζεσαι στη β' κατηγορία της Λιθουανίας ή στην Πολωνία κι άλλο στην Ελλάδα - όσο κι αν έχει πέσει το επίπεδο. Σε βλέπουν και σε μαθαίνουν πολλοί περισσότεροι. Αυτοδιαφημίζεται.

4.

Ο ΠΑΟΚ 'αιμορραγεί', έχοντας ήδη χάσει τον Γιανίκ Μορέιρα (που έφυγε για τη Βίρτους Μπολόνια), και επί της ουσίας το Σάββατο ο Ηλίας Παπαθεοδώρου χρησιμοποίησε μόλις έξι παίκτες όλους κι όλους (Τζόουνς, Κόνιαρης, Μαργαρίτης, Χάτσερ, Γκάρετ, Γκος) για να βγάλει το απαιτητικό ματς με το Περιστέρι. Ουτ' ένας εξ αυτών λιποψύχησε την ώρα της μάχης και το 52-32 στο δεύτερο μισό του αγώνα επιβεβαίωσε πως ο 'Δικέφαλος' θα παραμείνει ανταγωνιστικός όσο του επιτρέψουν οι συνθήκες, τουλάχιστον έως ότου μια χείρα βοηθείας βρεθεί να τον σύρει μέχρι το φινάλε της σεζόν.

BASKET LEAGUE / ÐÁÏÊ - ÐÅÑÉÓÔÅÑÉ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM)
BASKET LEAGUE / ÐÁÏÊ - ÐÅÑÉÓÔÅÑÉ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM) EUROKINISSI

3.

Στην Κύμη ήταν ο Άρης που είχε πετάξει διαφορά που άγγιζε τους 20 πόντους. Τώρα ήταν ο Ρέθυμνο και οι 'κίτρινοι' οι θύτες. Ο Καστρίτης πήγε με πολύ κοντό σχήμα (Φλιώνης, Μποχωρίδης, Μπελ), το μομέντουμ ανατράπηκε και το 76-74 στην Κρήτη έφερε το +2 από τον υποβιβασμό. Δεδομένου ότι πλέον υπάρχει η επιλογή του Τολιόπουλου στα γκαρντς, ο κόουτς του Άρη μπορεί να καθιερώσει τέτοιες 5άδες, πιο λειτουργικές, ευκίνητες, με ταχύτητα στη σκέψη και στην πράξη.

2.

Αν και ο Γιώργος Μπόγρης απέδειξε πως ξέρει μπάσκετ με 14 πόντους, 6 ριμπάουντ και κυρίως 3 ασίστ, όντας πολύ χρήσιμος τώρα που έλειπε ο Νίκολα Μιλουτίνοφ, επιμένουμε να λέμε πως ο Κώστας Παπανικολάου είναι ο πιο φορμαρισμένος, καλά δουλεμένος, βελτιωμένος και πιο πολύτιμος παίκτης του Ολυμπιακού επί εποχής Ντέιβιντ Μπλατ. Παίκτης που έχει ανέβει επίπεδο! 17 πόντοι και 6 ριμπάουντ στο 80-77 επί του Προμηθέα.

BASKET LEAGUE / ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΑΣ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
BASKET LEAGUE / ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΑΣ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

1.

Ο Σον Κιλπάτρικ δεν θα κριθεί σκοράροντας απέναντι στην... άμυνα της Κύμης. Οι 12 πόντοι του από τους 27 του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ στα 10 λεπτά της β' περιόδου και οι συνολικά 20 στα 23 αποτελούν ένα πρώτο, μικρό δείγμα. Περισσότερη εντύπωση προκάλεσε και μεγαλύτερη σημασία είχε η αίσθηση ανωτερότητας που έβγαλε στις κινήσεις του ενόσω ήταν στο παρκέ. Όχι υπεροψίας, κανένα τουπέ δεν άφησε να φανεί, καθώς πήρε μόνο όσα του αναλογούσαν στο 87-62 στη Χαλκίδα. Ούτε μία φορά όμως δίστασε, killer instict, είτε να σουτάρει ως '2' είτε να πασάρει ως '1'. Σαν να του έλειψε πολύ το μπάσκετ κατά τους μήνες της αποχής του από τη δράση, σαν να ήθελε να γευτεί ξανά κάθε στιγμή του αγώνα στη Χαλκίδα.

Πάντως με 4/7 τρίποντα και 7/11 εντός πεδιάς βάζει (μάλλον) τη σωστή καμπύλη στα σουτ!

Photo credits: eurokinissi

News 24/7

24MEDIA NETWORK