Μία κλάση πάνω από την ΑΕΚ ο Ολυμπιακός, εξασφάλισε την πρωτιά

Ο Ολυμπιακός δεν έφτασε σε υψηλά στάνταρ απόδοσης, αλλά νίκησε σχετικά εύκολα την ΑΕΚ με 70-63 στο ΟΑΚΑ για να διασφαλίσει ουσιαστικά την πρώτη θέση στη stoiximan.gr basket league. Λοτζέσκι και Πρίντεζης οδήγησαν τον Ολυμπιακό εκ του ασφαλούς στην επιτυχία.

BASKET LEAGUE / ÁÅÊ - ÏÓÖÐ (ÂÁÓÉËÇÓ ÌÁÑÏÕÊÁÓ / Eurokinissi Sports)
BASKET LEAGUE / ÁÅÊ - ÏÓÖÐ (ÂÁÓÉËÇÓ ÌÁÑÏÕÊÁÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Με τον Σπανούλη να σκοράρει για πρώτη φορά στο... 36' και με τον Ολυμπιακό γενικά να μην πείθει, θα έλεγε κανείς ότι για την ΑΕΚ είχε προκύψει η ιδανική ευκαιρία να πάρει μία πραγματικά μεγάλη νίκη επί του πρωταθλητή. Αυτό το πρότζεκτ όμως η Ενωση το υποστήριξε μόνο στο πρώτο ημίχρονο, όσο δηλαδή ο Ολυμπιακός ήταν αφελής στην άμυνα.

Οι Πειραιώτες όντως έκαναν ότι μπορούσαν για να μείνουν πίσω στο σκορ. Εχαναν ακόμα και εύκολα ριμπάουντ, βρήκαν τον μπελά τους από τον Μαυροειδή, δεν έβρισκαν ρυθμί στην επίθεση. Αλλά ακόμα και έτσι έμειναν πίσω μέχρι το -6, ποτέ περισσότερο.

Μόλις αποκατέστησαν τα αμυντικά τους στάνταρ και χωρίς να κάνουν κάτι εξαιρετικό στην επίθεση, οι πρωταθλητές αντέστρεψαν τα εις βάρος τους δεδομένα. Ο Πρίντεζης και ο Λοτζέσκι ηγήθηκαν επιθετικά, την ίδια ώρα που το καλάθι του Ολυμπιακού προστατεύτηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Κάπως έτσι φτάσαμε στο 41-52 και στο 49-57, σκορ που ήταν τα θεμέλια της νίκης των "ερυθρόλευκων".

Τα τελευταία πραγματικά πυρά για την ΑΕΚ τα έριξε ο Ούκιτς. Μόλις ο Κροάτης άρχισε τα άσφαιρα, όλα τελείωσαν αφού άλλη λύση για την Ενωση δεν υπήχε. Το τελικό 70-63 αποτυπώνει τη διαφορά των δύο ομάδων στην εν λόγω αναμέτρηση.

Τα δεκάλεπτα: 19-16, 37-35, 47-52, 63-70

ΑΕΚ: Ούκιτς 9 (1), Χαριτόπουλος, Ντίξον 14 (2), Νιούλεϊ 4, Μαυροκεφαλίδης 11 (1), ΜακΓκράθ, Ελόνου 8, Βασιλειάδης, Λαρεντζάκης 1, Μαυροειδής 10 (1), Τσαλμπούρης, Σάκοτα 6.

Ολυμπιακός: Μπιρτς 10, Πρίντεζης 11, Παπανικολάου 2, Μάντζαρης 10 (2), Σπανούλης 2, Γκριν 8 (1), Γιανγκ, Παπαπέτρου 4, Ουότερς, Μιλουτίνοβ 6, Λοτζέσκι 17 (1).

ΤΟ LIVE CHAT ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Η σελίδα ανανεώνεται αυτόματα όποτε υπάρχει νέα καταχώρηση - δεν χρειάζεται refresh

News 24/7

24MEDIA NETWORK