Το τεράστιο κίνητρο της ΑΕΚ λύγισε τον πληγωμένο Ολυμπιακό

Η ΑΕΚ συσπειρωμένη (μετά την αλλαγή προπονητή), ο Ολυμπιακός ταλαιπωρημένος. Με 66-62 η Ένωση επικράτησε στο κυριακάτικο ντέρμπι και μπήκε... σφήνα για δεύτερη φορά εφέτος στο δίπολο του ελληνικού μπάσκετ.

BASKET LEAGUE / ΑΕΚ - ΟΣΦΠ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΑΕΚ Ολυμπιακός GEORGIA PANAGOPOULOU / TOURETTE PHOTOGRAPHY

Είναι η δεύτερη φορά εφέτος που η ΑΕΚ σηκώνει το ανάστημά της απέναντι στους δύο ισχυρούς. Η πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου ήταν η αρχή, στο κυριακάτικο ντέρμπι πρωταθλήματος με τον Ολυμπιακό δόθηκε συνέχεια. Με την ίδια συνταγή, ακόμη κι αν στο ενδιάμεσο, πριν από μερικές ημέρες για την ακρίβεια, άλλαξε ο προπονητής (Σάκοτα αντί Μανωλόπουλου). Τα... υλικά που χρειάστηκε; Συσπείρωση, πάθος, ενέργεια, δύναμη, ψυχραιμία.

Απέναντί της είχε έναν Ολυμπιακό χωρίς... βενζίνη στο ρεζερβουάρ (έπαιξε παράταση την Παρασκευή) και παίκτες στο παρκέ (δεν κατέβηκαν Παπαπέτρου, Αγραβάνης, τραυματίστηκαν Πρίντεζης, Μιλουτίνοφ, φορτώθηκε με φάουλ ο Ρόμπερτς).

Οι "κιτρινόμαυροι" δεν προστάτευσαν το 22-10, ήταν νωρίς ακόμα, παρόλα αυτά έδειξαν την κατεύθυνση που έχουν. Οι "ερυθρόλευκοι" έδωσαν όσα είχαν, αλλά δεν ήταν αρκετά. Προσπέρασαν μόνο δυο φορές, χωρίς ποτέ να επιβάλουν τα "θέλω" τους.

Τα φάουλ που χρεώθηκαν και οι τραυματισμοί άφησαν το Σφαιρόπουλο δίχως λύσεις και μετά το "ερυθρόλευκο" ξέσπασμα για 56-53, ήταν φανερό πως οι παίκτες του δεν είχαν περίσσιες δυνάμεις. Ούτε άμυνα δεν μπορούσαν να παίξουν, με αποτέλεσμα ο άξονας να είναι... ελεύθερη διάβαση για εύκολα λέι απ. Η ΑΕΚ είχε τον τρόπο να κρατήσει τα ηνία, ν' αναγκάσει σε πολλά λάθη τον ανέτοιμο Σπανούλη και να μπει στη... μύτη του δεύτερου μεγάλου αντιπάλου της.

Τα δεκάλεπτα: 22-12, 39-37, 51-50, 66-62

ΑΕΚ: Τζέιμς 8, Γκριν 12(5ασ), Χάρις 15(7/13δ, 9ρ), Λαρεντζάκης 6(1τρ, 7ρ), Μαυοροειδής 9(2/7δ, 6ρ), Ξανθόπουλος, Σάκοτα 10(2/7τρ, 4λ), Μπάρλοου 4, Καββαδάς 2, Ελόνου

Ολυμπιακός: Σπανούλης 6(2/7τρ, 4ασ, 9λ), Μιλουτίνοφ, Πρίντεζης 7(1), Παππανικολάου 10(0/4τρ, 8ρ), Ρόμπερτς, ΜακΛιν 16(5/6δ, 12ρ), Στρέλνιεκς 9(1/5τρ), Μάντζαρης 8(2/5τρ, 4ασ), Μπόγρης, Γουίλτζερ 2, Τόμπσον 4

ΤΟ LIVE ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Η σελίδα ανανεώνεται αυτόματα όποτε υπάρχει νέα καταχώρηση - δεν χρειάζεται refresh

News 24/7

24MEDIA NETWORK