Ο Γιαννάκης δεν έχει... ξεχάσει τι έκανε ο Άρης πριν από 25 χρόνια στην έδρα του ΠΑΟΚ

Ο Παναγιώτης Γιαννάκης ξέρει τα ντέρμπι Άρης-ΠΑΟΚ καλύτερα από κάθε άλλον που θα βρεθεί το Σάββατο στο "Παλατάκι". Τι είχε συμβεί όμως, πριν από 25 χρόνια, την τελευταία φορά δηλαδή που πατούσε το παρκέ ως αντίπαλος του ΠΑΟΚ;

Ο Γιαννάκης δεν έχει... ξεχάσει τι έκανε ο Άρης πριν από 25 χρόνια στην έδρα του ΠΑΟΚ
EUROKINISSI

" Πάντα αυτοί οι αγώνες έχουν ιδιαίτερη σημασία. Όποιος τούς έχει ζήσει, το καταλαβαίνει".

Τάδε έφη ο Παναγιώτης Γιαννάκης, στην μίνι ανάλυσή του για το σαββατιάτικο ντέρμπι της Stoiximan.gr Basket League κι αμέσως μάς ήρθε στο μυαλό η τελευταία φορά που ως στέλεχος του Άρη έπαιξε ως φιλοξενούμενος στην έδρα του ΠΑΟΚ.

Ήταν αρχές της σεζόν 1992-93, όταν ο "Δράκος" πανηγύριζε μαζί με τον κόουτς Γιατζόγλου και τους συμπαίκτες του (Τάρπλεϊ, Αγγελίδη, Μισούνοφ, Γάσπαρη, Άντερσον κ.α) το θρίαμβο των "κίτρινων" στο "Παλέ" με 32 πόντους διαφορά (88-56). Ούτε στα πιο τρελά όνειρα των Αρειανών φανς μια τέτοια εμφάνιση, λίγους μήνες μετά την αποχώρηση του Νίκου Γκάλη και την αναστάτωση που αυτή προκάλεσε, με αποτέλεσμα εκστασιασμένοι στο φινάλε να φωνάζουν "έλεος, έλεος" στην άλλη μισή κερκίδα, την "ασπρόμαυρη".

Τι είχε δηλώσει αμέσως μετά το ματς ο Γιαννάκης (5 πόντοι με 2/7 σουτ) στην κάμερα της ΕΡΤ; " Εμείς προσπαθούμε να δουλέψουμε σκληρά. Πιστεύουμε ότι κάνουμε μια πολύ καλή προσπάθεια και φαίνεται μέσα στο γήπεδο η προσπάθειά μας τουλάχιστον. Ακόμη δεν είμαστε 100% έτοιμοι, όπως και ο ΠΑΟΚ. Είναι δύο από τις καλύτερες ομάδες στην Ελλάδα και θα δούμε πολύ ωραία παιχνίδια. Το σκορ δείχνει που κρίθηκε το ματς. Από την άμυνά μας την καλή. Κυνηγήσαμε σε όλο το γήπεδο, παίξαμε αρκετά καλά. Πήγαμε το παιχνίδι εκεί που θέλαμε και εκεί που μπορούσαμε".

Εφέτος ο κόουτς του Άρη έχει κάνει ήδη το 1-0, στο κύπελλο. Θα έχει συνέχεια στο πρωτάθλημα;

News 24/7

24MEDIA NETWORK