Ο Χάροου βγήκε παγανιά: 10 σημειώσεις από την πρεμιέρα του νέου πρωταθλήματος

Ό,τι μάς άφησαν τα παιχνίδια της πρώτης αγωνιστικής: από τον υποψήφιο πρώτο ριμπάουντερ και τον γεμάτο αυτοπεποίθηση Τουπάν στον ολοκληρωτικό Παναθηναϊκό, την αγγελική δήλωση της χρονιάς και στον Χάροου που βγήκε παγανιά.

BASKET LEAGUE / ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
BASKET LEAGUE / ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Η αρχή το ήμισυ του παντός. Ταυτόχρονα όμως μηδένα προ του τέλους μακάριζε. Αριστοτέλης από τη μία και Σόλων από την άλλη να κονταροχτυπιούνται σε μια προσπάθεια αποτύπωσης της εικόνας των αγώνων της πρεμιέρας στη Basket League. Διότι μια νίκη μπορεί να σημαίνει πολλά (για την ώρα) και τίποτα (για τη συνέχεια).

Η ΑΕΚ έχασε στο Περιστέρι. Φέρνει όμως μια ήττα την καταστροφή; Όχι δα.

Ο Παναθηναϊκός εμφανίστηκε (αναμενόμενα) πολύ πιο έτοιμος από τον Ολυμπιακό του Ντέιβιντ Μπλατ. Προοικονομεί το +28 έναντι του +10 το φινάλε της σεζόν; Σε καμία περίπτωση.

Ο Άρης κατέκτησε ένα μεγάλο διπλό στο Λαύριο. Σημαίνει όμως ότι μπορεί να διεκδικήσει τετράδα; Ο χρόνος θα δείξει.

Τα αποτελέσματα της πρεμιέρας είναι ένας φακός που παραμορφώνει. Σαν εκείνους του καθρέπτες στα λούνα παρκ. Σπανίως αποτυπώνει την αληθινή μορφή. Υπήρξαν βέβαια γεγονότα που δεν πέρασαν απαρατήρητα.

Let the countdown begin...

10.

Όνομα αλλάζει, προπονητές αλλάζει, κάποτε σκεφτόταν ν' αλλάξει μέχρι και πόλη-νομό-έδρα. Φιλοσοφία όμως ποτέ. Το Ρέθυμνο παραμένει μια ομάδα με στόχευση στο τρίποντο, πάντα θα σουτάρει περισσότερο έξω από τη γραμμή. Όταν παρόλα αυτά πέφτει η ποιότητα του υλικού, τόσο θα μειώνονται οι πιθανότητες επιτυχίας. Πέρυσι και εφέτος δέχθηκε τους ίδιους πόντους στην Πυλαία. Πέρυσι έχασε με 8 (80-72), εφέτος με 17 (81-64). Αβίαστα...

9.

Ο Πανιώνιος είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με τον κόσμο του και φυσικά το κλειστό της Αρτάκης. Ακόμη κι αν ο πυρήνας των οργανωμένων κάνει εμπάργκο, ο Νεοσμυρνιώτης θέλει να βλέπει την ομάδα σ' όποια στραπατσαρισμένη κατάσταση κι αν βρίσκεται. Χωρίς να λείπουν οι εντάσεις. Αν η έδρα αρκεί για νίκες που θα σώσουν τη χρονιά, η απάντηση εν καιρώ. Η Κύμη ούτως ή άλλως δεν ήταν του... χεριού των 'κυανέρυρθων'. Ούτε ο Καστρίτης του Χουγκάζ που ως κόουτς ψάχνει την πρώτη νίκη του σε επίπεδο κορυφαίας κατηγορίας.

8.

Για τον Χολαργό αποτελεί πολυτέλεια η παρουσία του Βλάντο Γιάνκοβιτς, μετά μάλιστα από μια καλή σεζόν στην Ισπανία. Έμεινε στο παρκέ του ΣΕΦ για 33'26'' και τελείωσε τον αγώνα με 12 πόντους, 7 ριμπάουντ και 4 ασίστ.

7.

Έχασε τον πολυδιάστατο Μο Φαγέ, βρήκε όμως τον Μιχάλη Τσαϊρέλη. Τη στιγμή που ο Σενεγαλέζος πάουερ φόργουορντ του Ερυθρού Αστέρα πλέον έκανε αυτό...

...στο μεγάλο διπλό επί της Μπουντούτσνοστ, ο Έλληνας αντικαταστάτης του στον Προμηθέα Πάτρας είχε 17 πόντους στο 83-68 επί του Κολοσσού στη Ρόδο. Όλους μάλιστα στο πρώτο μισό του αγώνα, τότε που οι Αμερικανοί του Γιατρά δυσκολεύονταν να βρουν στόχο.

6.

Ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος έχει περάσει τόσα πολλά στην καριέρα του για να λειτουργεί ρεβανσιστικά. Ο Ντράγκαν Σάκοτα, που τον 'έκοψε' το καλοκαίρι από το ρόστερ της ΑΕΚ, ήταν στην κερκίδα του κλειστού της Τζον Κένεντι, αλλά ο ίδιος έκανε απλώς τη δουλειά του απέναντι στην πρώτην ομάδα του (12 πόντοι, 4 ριμπάουντ, 2 ασίστ). Μια δουλειά που απολαμβάνει...

5.

Ο Γιανίκ Μορέιρα θέτει ήδη υποψηφιότητα για τον τίτλο του κορυφαίου ριμπάουντερ του πρωταθλήματος. Μακρύς και αλτικός ταυτόχρονα, διαθέτει τον κατάλληλο συγχρονισμό παρακολουθώντας την εξέλιξη της εκάστοτε φάσης. Δεν είναι τυχαίο πως ο Αγκολέζος σέντερ του ΠΑΟΚ είχε 14 ριμπάουντ απέναντι στο Ρέθυμνο, τα 7 εξ αυτών επιθετικά. Βασικός αντίπαλός του ο ΜακΓκι του Άρη.

4.

Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ ήταν... MVP χωρίς αντίπαλο. Επιτρέψτε μας όμως να σταθούμε στον Αξέλ Τουπάν του Ολυμπιακού, ο οποίος δεν είναι σαν αυτόν της Ζαλγκίρις. Τον οποίο ο Γιασικεβίτσιους είχε βάλει σε συγκεκριμένο καλούπι. Απελευθερωμένος επιθετικά, θα πάρει πολλές περισσότερες επιθέσεις απ' αυτές που του αναλογούσαν στη λιθουανική ομάδα. Διακρίνεται αυτοπεποίθησή του, είχε 6/8 σουτ απέναντι στο Χολαργό.

3.

Το 73-70 του Άρη στο Λαύριο πανηγυρίστηκε με τραγούδι. Όχι στ' αποδυτήρια από τους παίκτες, αλλά από τον Βαγγέλη Αγγέλου στη συνέντευξη Τύπου. Ο οποίος με το 'αούγκιγκι αούγκιγκι μπάγκαλα γκάουγκα γκα' του Χάρυ Κλυνν θέλησε ν' αφήσει το υπονοούμενο του για τη διαιτησία που συνάντησαν οι 'κίτρινοι', κόντρα στην "εξαιρετική φιλοξενία". Ποιοι σφύριζαν; Μάνος - Τσαρουχά - Σταματόπουλος. Πόσα ήταν τα φάουλ; 27-22. Οι βολές; 34-21.

BASKET LEAGUE / ΛΑΥΡΙΟ - ΑΡΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
BASKET LEAGUE / ΛΑΥΡΙΟ - ΑΡΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

2.

Η εμφάνιση του Παναθηναϊκού απέναντι στον Ήφαιστο Λήμνου ήταν η επιβεβαίωση των όσων είχε αναλύσει ο κόουτς Κετσελίδης στο Contra.gr. Για παίκτες ικανούς ν' ανταποκριθούν σε διαφορετικούς ρόλους και καταστάσεις. Να φέρουν εις πέρας διαφορετική αποστολή στο παρκέ, να προσφέρουν πολύπλευρα. Έπαιξαν όλοι τουλάχιστον 10 λεπτά, σκόραραν άπαντες από 2 ως 16 πόντους, οι μισοί έδωσαν από 1 ως 10 ασίστ. Ομαδική δουλειά το 93-65 που ήταν και 90-61.

1.

Πέρυσι ήταν παίκτης της πολωνικής Ρόσα Ράντομ και απέναντι στην ΑΕΚ είχε 17 πόντους σε δύο ματς (2 και 15) με 7/20 σουτ. Εφέτος ήρθε στο Περιστέρι και συμπτωματικά ο πρώτος αγώνας πρωταθλήματος ήταν απέναντι στην Ένωση. Έπαιξε 28'41'' και μέτρησε 21 πόντους από 9/10 δίποντα και συνολικά 10/12 σουτ. Α, είχε επίσης 6 ριμπάουντ - 6 ασίστ. Ο (Ράιαν) Χάροου βγήκε παγανιά και θέρισε μια γειτονιά. Κιτρινόμαυρη.

Photos: eurokinissi

News 24/7

24MEDIA NETWORK