Μια ομάδα μετράει... 'εξοστρακισμούς': 10 σημειώσεις από την 11η αγωνιστική

Η αγαπημένη λέξη του Ρικ Πιτίνο, τα 65 λεπτά των Πρίντεζη-Μιλουτίνοφ, ο 'Κυνηγός' της ΑΕΚ και ο Βασιλόπουλος που δεν χρειάστηκε μαγικό ραβδί.

Μια ομάδα μετράει... 'εξοστρακισμούς': 10 σημειώσεις από την 11η αγωνιστική

Η τελευταία αγωνιστική πριν από τον ερχομό του 2019 είχε τη δική της σημασία.

Κάποιες ομάδες πήραν ήδη τα δώρα τους, άλλες περιμένουν λυτρωτικά το 2019 μήπως και υλοποιηθούν οι ευχές τους.

Έχουμε και λέμε:

10.

Κυμη-σμένος 'γίγαντας' στη Χαλκίδα. Ο Άρης του +17 στο 24' ηττήθηκε με 18 πόντους (75-57) στην πρωτεύουσα της Εύβοιας από μια αντίπαλο περιορισμένων δυνατοτήτων και έπεσε τελευταίος, έχοντας χάσει τα τελευταία 6 παιχνίδια του, εντός-εκτός! Μια ομάδα βαγγελικά (κι όχι αγγελικά) πλασμένη που μοιάζει να παραδίδεται σε κάθε δυσκολία!

BASKET LEAGUE / ΚΥΜΗ - ΑΡΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΟΥΝΤΡΙΧΑΣ / EUROKINISSI)
BASKET LEAGUE / ΚΥΜΗ - ΑΡΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΟΥΝΤΡΙΧΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

9.

Το Λαύριο είχε ποντάρει πολλά πάνω στον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο. Ο κόουτς Σερέλης πίστευε πως θα είναι ένας Μακένζι Μουρ σε σμίκρυνση. Τίποτα από τα δύο δεν έχει συμβεί, αφού ο τραυματισμός στον αστράγαλο 'απαγορεύει' στον νεαρό φόργουορντ, όχι μόνο να προσφέρει αλλά και, να παίζει. Με συνέπεια την αναπροσαρμογή των ρόλων και τα μπερδέματα. Ακόμη και μέσα στο ίδιο το παιχνίδι.

8.

Ο ΠΑΟΚ σούταρε 11 περισσότερες βολές από τον Ολυμπιακό (21 έναντι 10), έβαλε μόνο 14 ξοδεύοντας τις υπόλοιπες 7 κι ηττήθηκε με δέκα πόντους! Ταυτόχρονα έχασε 18 αμυντικά ριμπάουντ. Τού κόπηκαν τα φτερά...

7.

Σας είχαμε προϊδεάσει. Ο Κολοσσός θα είναι απλή ομάδα με τον Κώστα Φλεβαράκη στον πάγκο του: πιο οργανωμένος, διαβασμένος, αποτελεσματικός. Στο Περιστέρι δεν έκανε την έκπληξη, αλλά το γεγονός πως ανέτρεψε διαφορά 15 πόντων φτάνοντας από το -17 στο -2 είναι δείγμα ομάδας που θα πάρει αυτό που θέλει όταν το χρειαστεί. Δημήτρη Μαυροειδή (24 πόντοι, 15 ριμπαουντ), άλλωστε, δεν έχουν πολλοί.

6.

Τα καλά λόγια για τον Ήφαιστο δεν στερεύουν. Κυρίως για τον Σωτήρη Μανωλόπουλο και το ισορροπημένο ρόστερ που έχει φτιάξει. Ίσως χρειαζόταν ένα τέτοιο 'αγροτικό' για να ωριμάσει προπονητικά! Από τη στιγμή που η ομάδα της Λήμνου έπιανε σεφτέ εκτός έδρας, επαναπροσδιορίζει τους στόχους της.

5.

Είναι ο Χολαργός η 'μετεξέλιξη' του ιστορικού Παπάγου; Γιατί όχι; Δεν έχει Αλφόνσο Φορντ και Γιώργο Διαμαντόπουλο. Έχει όμως ένα κοντρολαρισμένο προπονητή στον πάγκο (Λυκογιάννης), έναν ηγέτη στο παρκέ (Γιάνκοβιτς) και 6 νίκες στα πρώτα 11 ματς - οι τέσσερις διαδοχικές με τελευταία το 82-71 επί του Λαυρίου (τους περισσότερους που έχει βάλει εφέτος). Η ιστορία επαναλαμβάνεται...

BASKET LEAGUE / ΧΟΛΑΡΓΟΣ - ΛΑΥΡΙΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΡΟΥΚΑΣ / EUROKINISSI)
BASKET LEAGUE / ΧΟΛΑΡΓΟΣ - ΛΑΥΡΙΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΡΟΥΚΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

4.

Της ΑΕΚ ο 'Κυνηγός'. Τούτη τη φορά έψαχνε για πάνθηρες και μόλις εντόπισε έναν απροστάτευτο στο ξέφωτο του ΟΑΚΑ δεν δείλιασε, εξοντώνοντας τον πάνω που έβγαζε νύχια για να επιτεθεί! Με 10/11 δίποντα ο (κάθε άλλο παρά ζαλισμένος) Βινς Χάντερ ήταν ο πανθηρο-κυνηγός στο 73-62 του Σαββάτου!

3.

Το 78-68 του Ολυμπιακού στην Πυλαία θα του φανεί πολύ χρήσιμο στην πορεία γιατί σε ενδεχόμενο ήττας, θα έχανε κάθε πιθανότητα πρωτιάς στην κανονική περίοδο. Πίσω από το +10 όμως κρύβονται τα 31+ λεπτά του Γιώργου Πρίντεζη και του Νίκολα Μιλουτίνοφ, οι οποίοι 'εξιλεώθηκαν' για την εμφάνιση με την Νταρουσάφακα. Ενδεχομένως ο ψηλός θα προλάβει τον κοντό που αναζητά ο Μπλατ!

BASKET LEAGUE / ÐÁÏÊ - ÏÓÖÐ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM)
BASKET LEAGUE / ÐÁÏÊ - ÏÓÖÐ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM) MOTIONTEAM

2.

Βάτραχος δεν κατέληξε ποτέ για να μεταμορφωθεί σε βασιλόπουλο! Σε θολά νερά βέβαια είχε κολυμπήσει, ψάχνοντας με πείσμα μια δεύτερη καριέρα. Στα 33 του, ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος τα έχει καταφέρει. Το προσωπικό ρεκόρ πόντων σε αγώνα πρωταθλήματος (από 20 σε 23), αυτόν του Σαββάτου με τον Κολοσσό, μετά από 14 χρόνια και 8,5 μήνες προφανώς δεν ήρθε με το άγγιγμα του μαγικού ραβδιού! Αλλά με επιμονή, υπομονή και αγάπη για το μπάσκετ.

1.

Στο μεγάλο, φιλερικό, λεξικό του μπάσκετ, μάθαινες τι εστί 'ντιφλέξιον'. Επί Ρικ Πιτίνο στον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ, μαθαίνεις να τα μετράς. Είναι η αγαπημένη λέξη του Αμερικάνου κόουτς, αυτή που προσδιορίζει πιο πιστά απ' όλες τις άλλες τη φιλοσοφία του. Στην Πάτρα οι 'πράσινοι' δεν ανάγκασαν τον Προμηθέα σε πολλά λάθη. Στο β' ημίχρονο ωστόσο βελτίωσαν την ανταπόκριση τους στην άμυνα, τα 5 deflections έγιναν 26, κυρίως όμως οι κερδισμένες μπάλες μετατράπηκαν σε εύκολους πόντους για το 86-69 και τη διατήρηση του αήττητου στο πρωτάθλημα.

BASKET LEAGUE / ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / EUROKINISSI)
BASKET LEAGUE / ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

(φωτογραφίες: Eurokinissi)

News 24/7

24MEDIA NETWORK