Ο Παναθηναϊκός αποκηρύσσει το τρίποντο: 10 σημειώσεις από τη 10η αγωνιστική

Η διαφοροποίηση στο επιθετικό πλάνο του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ, η διάρκεια που λείπει από τον Ολυμπιακό, το βραβείο που ανήκει ήδη στον Αργύρη Πεδουλάκη, η στασιμότητα της ΑΕΚ και ο 'άρρωστος' Άρης. Ό,τι μας έμεινε από το μπασκετικό ΣΚ.

BASKET LEAGUE / ΠΑΟ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / EUROKINISSI)
BASKET LEAGUE / ΠΑΟ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η μαγεία των Χριστουγέννων δεν άγγιξε όλες τις ομάδες της Basket League. Άλλες έκαναν ρεβεγιόν με λάμψη, φώτα και δώρα κι άλλες μελαγχολώντας.

10.

Καμένη γη ή σαθρή νοοτροπία ενός 'άρρωστου' οργανισμού; Αν στον Άρη η αιτία του 59-58 από το Χολαργό και το 0/5 στο Παλέ απαντάται στις... λύσεις συμβολαίων, με τις οποίες 'απειλήθηκαν' παίκτες μετά το φινάλε του σαββατιάτικου αγώνα, τότε η ηγεσία των 'κίτρινων' δεν έχει αντιληφθεί ότι το πρόβλημα είναι πιο περίπλοκο απ' όσο μοιάζει τη δεδομένη στιγμή. Πλέον το απαιτητικό πρόγραμμα δεν αποτελεί δικαιολογία, ούτε οι διπλές υποχρεώσεις. Σωστή νοοτροπία και οριοθέτηση στόχων απαιτούνται πλέον.

9.

Ο Ρατάν-Μέις θ' αντικατασταθεί, ο Χάντερ θ' αποθεραπευτεί γρήγορα (σε μια εβδομάδα), αφού -ευτυχώς- ο τραυματισμός του δεν ήταν σοβαρός, ο Μπάνκι θα φωνάξει για την έλλειψη πάθους στο 111-79 από τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ. Η ΑΕΚ όμως θα παραμείνει τρίτο-τέταρτη στην κατάταξη, πασχίζοντας να κρατηθεί πάνω από τον Προμηθέα, το Περιστέρι ή τον ΠΑΟΚ για να φτάσει με σχετική άνεση ως τους ημιτελικούς του πρωταθλήματος. Μετά;

8.

Υπάρχουν οι διαιτητές που προσπαθούν να περνούν απαρατήρητοι, ενισχύοντας την εξέλιξη ενός αγώνα, υπάρχει και ο... Μάνος, ο οποίος στο Ολυμπιακός-Περιστέρι 'έκλεψε' -κακώς- την παράσταση. Τη φάση με το χτύπημα στον Στρέλνιεκς την έχασε, με τον Μιλουτίνοφ ήταν επιεικής, μετά σφύριζε άλλα ντ' άλλων. Θόλωσε η σκέψη του.

7.

Το Λαύριο έχει ήδη χάσει τρία ματς στην έδρα του κι άλλα τέσσερα εκτός. Στο 83-75 από τον Προμηθέα επί αττικού εδάφους επέστρεψε από το -16 (43-27), προσπέρασε στην τρίτη περίοδο, αλλά ξέμεινε από ενέργεια. Κυρίως μοιάζει να έχει ξεμείνει -ως σύνολο- από τον ενθουσιασμό των πρώτων ετών στην κατηγορία. Μαζί και ο κόσμος του. Σαν να έπιασαν ταβάνι, όλοι μαζί, πέρυσι.

6.

Οι 11 πόντοι του Γουίλ Γκος από 3/5 τρίποντα στο 73-69 του ΠΑΟΚ στη Νέας Σμύρνη φαίνονται στατιστικά λίγοι. Μια ματιά στα λεπτά συμμετοχής μεταβάλλει αυτομάτως την εικόνα, καθώς ο Αμερικανός έπαιξε μονάχα 18'50''. Τόσο τού επέτρεψε να παίξει η ένεση που έκανε, προσφέροντας πολύτιμες επιθετικές ανάσες σ' ένα ούτως ή άλλως κλειστό παιχνίδι που κρίθηκε οριακά.

5.

Ο Κώστας Φλεβαράκης ήταν βέβαιο πως θα παρουσιάσει έναν άλλο Κολοσσό μόλις τον μάθουν και τους μάθει. Το 74-63 επί του Ρεθύμνου ήρθε με 10 τρίποντα, τα περισσότερα που σημείωσαν οι 'θαλασσί' σ' εφετινό παιχνίδι.

4.

Ο Ήφαιστος δεν είναι από 'ατσάλι' φτιαγμένος. Βελούδινο θα τον έλεγες κι αυτό είναι που αρέσει περισσότερο μετά το 81-74 επί της Κύμης και το 5/5 στη Λήμνο. Μέχρι τώρα δεν υπήρξε εντός έδρας παιχνίδι με λιγότερους από το 80 πόντους, καταλυτικός παράγοντας για ό,τι έχει πετύχει η ομάδα του Σωτήρη Μανωλόπουλου. Ταυτόχρονα όμως ανασταλτικός για το 0/5 εκτός, αφού δεν είναι αντίστοιχα εύκολο ν' ανεβάσει το σκορ στα ματς εκτός νησιού.

3.

Το 92-69 επί του Περιστερίου φαντάζει μια άνετη εντός έδρας νίκη - έγινε μετά το 25' χάρη στο εμφατικό 32-10 κατά τη διάρκεια της τρίτης περιόδου. Η διάρκεια στην απόδοση είναι το μοναδικό που λείπει τη δεδομένη στιγμή από την απόδοση των 'ερυθρόλευκων'.

2.

Το Περιστέρι απείλησε τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ και προηγήθηκε 38-19 μετά από 14 λεπτά στο ΣΕΦ (χωρίς τη συνδρομή του Ράιαν Χάροου). Ας απονεμηθεί από τώρα το βραβείο του προπονητή της χρονιάς στον Αργύρη Πεδουλάκη. Για τις επιλογές παικτών, το στήσιμο, τη νοοτροπία, την αντιμετώπιση κάθε αγώνα. Κι ας καταλήξει στο φινάλε εκτός τετράδας η ομάδα των δυτικών προαστίων. Ποιος έχει ξεχάσει το μπάσκετ που είχε παίξει το Περιστέρι της σεζόν 2000-01...

1.

Η νέα εκδοχή του Παναθηναϊκού (επί Βόβορα) έχει μια τρανταχτή διαφορά με την προηγούμενη (επί Πασκουάλ): τον τρόπο εκδήλωσης των επιθέσεων. Όσοι δεν το αντιλήφθηκαν απέναντι στη Μιλάνο οι 'πράσινοι' εκτέλεσαν όλα κι όλα 12 τρίποντα, ενώ με την ΑΕΚ πήραν μονάχα 21 (από 21 προσπάθειες) εκ των 111 πόντων πίσω από τη γραμμή των 6μ75. Οι εντολές είναι προφανώς διαφορετικές, αναζητείται η σιγουριά και αποφεύγεται το ρίσκο. Για την ώρα αποδίδει είτε με Αντετοκούνμπο είτε με Λάσμε είτε με Μήτογλου.

News 24/7

24MEDIA NETWORK