Ο Καστρίτης πέφτει απ' έξω: 10 σημειώσεις από τη 2η αγωνιστική

Όσα μάς άφησαν τα παιχνίδια του Σαββατοκύριακου και δεν ήταν λίγα: από το τρίποντο του Τουπάν και το χρόνο του Παπαγιάννη μέχρι τον κατάσκοπο Μπολντς και το Περιστέρι που έπαψε Πυξ Λαξ να θυμίζει.

BASKET LEAGUE / ΚΥΜΗ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΟΥΝΤΡΙΧΑΣ / EUROKINISSI)
BASKET LEAGUE / ΚΥΜΗ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΟΥΝΤΡΙΧΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Στην πρεμιέρα πήραμε μια ιδέα για το νέο πρωτάθλημα. Συμπεράσματα από τη δυναμική των ομάδων της Basket League ούτε οι αγώνες της 2ης ημέρας μπορούν να προσφέρουν. Κάθε ματς πάντως έδωσε κάτι.

Πάμε να μετρήσουμε αντίστροφα:

10.

Γιατί ο Ίαν Βουγιούκας του DNP έναντι του Γιώργου Παπαγιάννη στην ευρω-πρεμιέρα του Παναθηναϊκού με τη Μακάμπι; Η απάντηση ταχυδρομήθηκε... συστημένη δύο ημέρες μετά. Διότι ο 21χρονος σέντερ απέχει αρκετά ακόμη από την απαιτούμενη κατάσταση προκειμένου ν' ανταπεξέλθει αμυντικά. Άρχισε βασικός το Σάββατο κόντρα στον Άρη και στα πρώτα 2'42'' είχε τρία φάουλ, μην μπορώντας ν' ακολουθήσει όταν άλλαζαν τα μαρκαρίσματα, του έλειψε και η οξυδέρκεια αποφυγής των επαφών! Έκτοτε έπαιξε άλλα 31 δευτερόλεπτα και η συνεισφορά στο 84-70 του 'τριφυλλιού' ήταν 1 ασίστ!

9.

Η μετάβαση από την εποχή Λυκογιάννη σ' αυτή του Βετούλα είναι όσο από τη Ρόδο στο Ρέθυμνο... κολυμπώντας. Προφανώς και θα έχει κόστος για τον Κολοσσό μετά από τόσα χρόνια με τον ίδιο προπονητή. Για δεύτερο ματς το κοντέρ έμεινε κολλημένο κάτω από τους 70 πόντους και αν στα δύο-τρία επόμενα παιχνίδια (Κύμη, Ήφαιστο, Άρη) οι Ρόδιοι δεν βρουν νίκες που έχουν ανάγκη για την αυτοπεποίθησή τους, θ' αρχίσουν να κάνουν λογαριασμούς και άσχημες σκέψεις. Ήδη μάλιστα τη Δευτέρα ανακοίνωσαν νέο παίκτη.

8.

BASKET LEAGUE / ΑΕΚ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / EUROKINISSI)
BASKET LEAGUE / ΑΕΚ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Η ΑΕΚ έβαλε μόνη της προβλήματα στον εαυτό της, διαρρέοντας πως υπάρχουν σκέψεις αλλαγής ξένων μετά το 0/2 στο ξεκίνημα της σεζόν. Το +20 (91-71) επί του 'αετού χωρίς φτερά' ΠΑΟΚ είναι παραπλανητικό και ως ένα σημείο παραμορφωτικό. Δεν βελτιώθηκε τόσο πολύ η Ένωση, ούτε λύθηκαν ως δια μαγείας τα ζητήματα που εμφάνισε στα πρώτα παιχνίδια της. Χρόνο χρειάζεται ο Μπάνκι και υπομονή για να βρεθούν όλοι μεταξύ τους. Ιδίως όσο λείπει ο Σαντ-Ρος, ένας παίκτης που μπορεί να ενώσει τα κομμάτια του υπόλοιπου παζλ.

7.

Βήμα-βήμα η συνταγή της πρώτης νίκης του Χολαργού: πρώτα 'ψιλοκόβουμε' τον αντίπαλο από την άμυνα, κλέβοντας 9 φορές την μπάλα. Κατόπιν προσθέτουμε σιγά-σιγά το 58% στα δίποντα (30/52) και συμπληρώνουμε με 15 επιθετικά ριμπάουντ (που φέρνουν 18 παραπάνω στο σύνολο, 41 έναντι 23). Όταν το αποτέλεσμα είναι γευστικό (74-60), ποιος θυμάται ότι το πιάτο δεν ήταν όσο 'πιπεράτο' θα έπρεπε (0/12 τρίποντα);

6.

Μέχρι τη στιγμή που ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος θα βγει μπροστά και αποκτήσει διάρκεια στο παιχνίδι του, το Λαύριο μπορεί να υπερηφανεύεται ότι διαθέτει Έλληνες ικανούς να σταθούν στο... ύψος τους. Νίκος Κακλαμανάκης και Γιάννης Κουζέλογλου, με μπόι 206 εκατοστών έκαστος, είχαν μαζί 24 πόντους και 25 ριμπάουντ στο 77-72 επί του Ρεθύμνου. Ξέρετε πολλά δίδυμα φόργουορντ που να προσφέρουν τόσα πολλά ταυτόχρονα και ν' αλληλοσυμπληρώνονται;

5.

BASKET LEAGUE / ΗΦΑΙΣΤΟΣ ΛΗΜΝΟΥ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΟΥΤΖΙΟΥΛΗΣ / EUROKINISSI)
BASKET LEAGUE / ΗΦΑΙΣΤΟΣ ΛΗΜΝΟΥ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΟΥΤΖΙΟΥΛΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Όταν μπορείς να πληρώσεις και να φέρεις στη Λήμνο τον Ρόναλντς Φρεϊμάνις, παίκτη που μέχρι τα 30 του έχει παίξει σε Ισπανία, Ιταλία, Ρωσία και Τουρκία, δημιουργείς τις προϋποθέσεις για να πετύχεις του στόχους σου. Εξ ου και το 86-64 επί του Πανιωνίου με 19 πόντους του Λετονού ψηλού. Ο Ήφαιστος έχει όμορφο γήπεδο, έχει κόσμο που θέλει να δει μπάσκετ, έχει ποιοτικό ρόστερ και άξιο προπονητή. Έχει και μασκότ. Όλα αυτά συνηγορούν πως δεν θα κινδυνεύσει, ότι θα διεκδικήσει τον τίτλο της ευχάριστης έκπληξης της σεζόν και θα πατήσει πάνω σε χνάρια που άφησαν Ρέθυμνο και Κολοσσός. Αρκεί βέβαια να υπάρχει μακροπρόθεσμο πλάνο και όχι εφήμερες φιλοδοξίες.

4.

Η Κύμη κυνήγησε μέχρι τέλους τη μεγάλη έκπληξη του α' γύρου. Ο Ουάσινγκτον ήταν τρομερός για δεύτερο σερί παιχνίδι. Ο διαβασμένος Γιάννης Καστρίτης κατόρθωσε, εκμεταλλευόμενος την κούραση του Ολυμπιακού, να κόψει το ρυθμό του στο τρανζίσιον και να στείλει το ματς όσο πιο 'βαθιά' γινόταν. Ωστόσο ο κατάσκοπος των τριών ηπείρων και των πέντε θαλασσών, ο -γεννημένος για το Jason Bourne- Ντεμάριους Μπολντς ήταν εκείνος που με την προσπάθειά του να κρυφακούσει τι έλεγαν οι 'ερυθρόλευκοι' έγινε το viral πρόσωπο του ΣΚ. Μόνο η καπαρντίνα του Πίτερ Σέλερς του έλειπε.

Δες το video...

3.

Για να προκύψει ντέρμπι στο Παλέ, θα έπρεπε ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ να είναι κακός και ο Άρης άρτιος. Τίποτ' από τα δύο δεν συνέβη και το διπλό του 'τριφυλλιού' ήρθε φυσιολογικά. Τουλάχιστον οι λεκτικές αντιπαραθέσεις και η ένταση σε λογικά πλαίσια αναβίωσε μνήμες από το ένδοξο παρελθόν. Αυτά τα ματς θα παραμένουν ντέρμπι, βγαλμένα από τα 80s-90s.

2.

BASKET LEAGUE / ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ - ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ (ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
BASKET LEAGUE / ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ - ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ (ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Σαν τους Πυξ Λαξ ένα πράγμα είναι το Περιστέρι. 'Πρίγκιπες της δυτικής όχθης' που ανά τακτά διαστήματα επανεμφανίζονται στην κεντρική αθλητική σκηνή για να θυμίσουν πως υπάρχουν μπασκετικά. Σε σχέση βέβαια με το συγκρότημα που σημάδεψε τα νιάτα μιας ολόκληρης γενιάς, στην Τζον Κένεντι δεν 'λείπει' ο Μάνος Ξυδούς. Αυτός που ένωνε αρμονικά τα κομμάτια του παζλ. Στην Τζον Κένεντι έχουν Αργύρη Πεδουλάκη και 2Χ2 επί ομάδων της περυσινής τετράδας μετά το 76-73 επί του Προμηθέα στην Πάτρα.

1.

Όταν ο Ολυμπιακός, ελλείψει Σπανούλη, βγάζει 20 ασίστ σ' ένα ματς, κάτι δουλεύει καλά. Η τελευταία εξ αυτών αφορούσε το τρίποντο του Αξέλ Τουπάν από τη γωνία. Παρά την παγίδα στην απέναντι πλευρά, οι παίκτες του Μπλατ είχαν τις απαιτούμενες αποστάσεις, η μπάλα κυκλοφόρησε και ο Γάλλος, μετά την έξτρα πάσα, βρέθηκε μόνος ανενόχλητος να ευστοχήσει για τρεις διαμορφώνοντας το τελικό 77-74. Το κάστρο της Κύμης και του Γιάννη Καστρίτη, που είχε διαβάσει τα πάντα προβλέποντας πολλά εξ αυτών, είχε πέσει απ' έξω... Από την περιφέρεια.

News 24/7

24MEDIA NETWORK