Ο Ντέιβιντ Μπλατ δεν έρχεται μόνος του στον Ολυμπιακό. Φέρνει, ως γνωστόν, και τον Λιθουανό Κεστούτις Κεμζούρα, την πρόσληψη του οποίου ανακοίνωσε το απόγευμα της Τρίτης ο Ολυμπιακός.

Στα 48 του ο προπονητής από το Κάουνας έχει επιλέξει να δουλεύει πλέον ως βοηθός του Αμερικανού παρά ν' αναλαμβάνει δικές του δουλειές. Μαζί ήταν στην Νταρουσάφακα, μαζί του θα είναι και στους Πειραιώτες.

Όχι πως δεν έχει εργαστεί ως χεντ κόουτς. Πολλάκις μάλιστα, τόσο στην πατρίδα του (Λιέτουβος Ρίτας, εθνική ομάδα) όσο και εκτός (Χίμκι, Λοκομοτίβ Κουμπάν, Πρόκομ, Νίμπουργκ, εθνική Λετονίας και Αυστρίας), συνυπάρχοντας με σπουδαίους παίκτες. Μοιάζει όμως να βολεύεται στη θέση του ασίσταντ.

ADVERTISING

Με τον Μπλατ μάλιστα γνωρίζονται πολύ καλά και συνεννοούνται άριστα. Άρχισαν να δουλεύουν παρέα στην Ντιναμό Αγ.Πετρούπολης (2004-05), με την οποία πήραν ευρω-κούπα, και συνέχισαν στο Τρεβίζο για δύο σεζόν (ένα πρωτάθλημα), προτού συναντηθούν ξανά στην ομάδα της Κωνσταντινούπολης το καλοκαίρι του 2016 και κατακτήσουν προ διμήνου το Eurocup.