Ούτε ένα χαμένο ριμπάουντ για τον Ολυμπιακό

Ο Βασίλης Σπανούλης ήταν σούπερ στο φιλικό με τη Γαλατάσαραϊ, κρίνοντας στην τελευταία περίοδο το παιχνίδι. Το ίδιο σούπερ όμως ήταν και η απόδοση των ψηλών του Ολυμπιακού.

Ούτε ένα χαμένο ριμπάουντ για τον Ολυμπιακό

Ο Ολυμπιακός, όσο κι αν (προσπαθήσει ν') αλλάξει, ήταν και θα είναι η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη. Του παίκτη που όταν κάθε Γαλατάσαραϊ θα τον απειλεί έχοντας καλύψει διαφορές, θα πάρει την μπάλα και θα ορίσει την τύχη του, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, θετικά (κυρίως) ή αρνητικά.

Το 89-68 επί της τουρκικής ομάδας, στο σαββατιάτικο φιλικό της Γλυφάδας, έφερε δίχως αμφιβολία την υπογραφή του αρχηγού του. Μόνο που για κάθε πόντο που πέτυχε ή έδωσε ο Σπανούλης (17 προσωπικοί με 4/7 τρίποντα και 6 ασίστ) υπήρχαν δυο τρεις να τον υποστηρίξουν, είτε τελειώνοντας τις φάσεις που έφτιαχνε είτε παίζοντας άμυνες είτε πηδώντας για τα ριμπάουντ.

ΘΕΛΕΙ ΚΟΠΟ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟ

Πέρα από τα κενά στην επίθεση, τα 15 λάθη ή την αστοχία του Έρικ Γκριν (είχε 1/8 σουτ σε 21 λεπτά), οι "ερυθρόλευκοι" δεν άφησαν φάση που να μην παλέψουν, μπάλα που να μην διεκδικήσουν.

Τα 51 ριμπάουντ στο σύνολο, ένας τεράστιος αριθμός, και τα 16 επιθετικά δεν προέκυψαν στην τύχη.

Ανεξαρτήτως της αστοχίας του Γκιουλέρ (2/7 τρίποντα) και του Ντέντμον (0/8 σουτ), απόρροια και της αμυντικής συμπεριφοράς των Πειραιωτών στο πίσω μέρος του παρκέ, οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου δούλεψαν πολύ στο μπλοκ-άουτ, κοίταξαν πρώτα να εξασφαλίσουν την μπάλα και μετά (από γρήγορη πάσα) ν' αρχίσουν επίθεση. Ταυτόχρονα πήγαν σε κάθε χαμένο δικό τους σουτ, πιέζοντας τη "σοφτ" σε αυτό το κομμάτι αντίπαλό τους.

ALTIUS, FORTIUS

Το... ψωμί του Κεμ Μπιρτς δηλαδή. Ο Καναδός ψηλός, παίκτης με αθλητικά προσόντα, υστερεί ως ένα βαθμό στο επιθετικό σκέλος του "πέντε-πέντε" διότι δεν έχει δουλευτεί ή εξελιχθεί ακόμα στο επίπεδο του Ολυμπιακού. Μπορεί όμως με το συγχρονισμένο άλμα του και τις καλές τοποθετήσεις να κάνει δυο - τρεις δουλειές και ν' αποδειχθεί υπερχρήσιμος. Κόντρα στη Γαλατάσαραϊ πήρε 9 ριμπάουντ, τα 3 επιθετικά, και μαζί με τους 10 πόντους άγγιξε το νταμπλ-νταμπλ. Το ότι αυτά συνέβησαν σε 15'30'' είναι ακόμη σημαντικότερο για τη χρησιμότητα του Καναδού στο νέο "ερυθρόλευκο" ρόστερ.

Όσο μάλιστα προσπαθεί ο Μπιρτς (και προσφέρει σταθερά ο Γιώργος Πρίντεζης) τόσο βρίσκει κίνητρο να δείχνει καλύτερος ο Δημήτρης Αγραβάνης. Ειδάλλως δεν θα είχε στο φινάλε της δικής του 17λεπτης παρουσίας στον αγώνα 8 προσωπικά ριμπάουντ (7 αμυντικά), συνδυαστικά με 8 πόντους, πασχίζοντας για να πάρει τα εύσημα.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τον Νίκολα Μιλουτίνοφ, που βρήκε απέναντί του τον θηριώδη Τίμπορ Πλάις, αντίπαλο που του ταιριάζει γάντι, δεν περνούν απαρατήρητοι οι 10 πόντοι και τα 4 ριμπάουντ σε 13 λεπτά. Ο Σέρβος κάνει συγκεκριμένα πράγματα, αλλά τα κάνει καλά όντας χρήσιμος όταν καλείται να κοντράρει μεγάλα κορμιά. Η βελτίωσή του είναι εμφανής και η εμπιστοσύνη που του έδειξαν από την Πειραιά σαν να έχει ανταπόδοση.

Τουλάχιστον για το διάστημα που θα εξακολουθεί να μην νιώθει σιγουριά για το γόνατό του ο Πάτρικ Γιανγκ για να παίζει πάνω από 5-7 λεπτά, λύσεις υπάρχουν για τον "Σφαιρό". Κι ας -αποφασίστηκε να λείπει- ένα έξτρα 4άρι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Ο Ολυμπιακός είναι του Σπανούλη...

News 24/7

24MEDIA NETWORK