Ο Παπαπέτρου εξηγήθηκε: γιατί άφησε τον Ολυμπιακό για τον Παναθηναϊκό

Οι πρώτες ατάκες του Ιωάννη Παπαπέτρου, μετά την υπογραφή του συμβολαίου του με τον Παναθηναϊκό, δείχνουν πώς ακριβώς σκέφτηκε πριν πάρει την απόφασή του να φύγει από τους Πειραιώτες. Τι είπε για τον πατέρα του και τον Τσάβι Πασκουάλ, πού έθεσε τον πήχη.

ÅÕÑÙÌÐÁÓÊÅÔ 2017 / ÅËËÁÄÁ - ÃÁËËÉÁ / EUROBASKET 2017 / GREECE - FRANCE (EUROKINISSI)
ÅÕÑÙÌÐÁÓÊÅÔ 2017 / ÅËËÁÄÁ - ÃÁËËÉÁ / EUROBASKET 2017 / GREECE - FRANCE (EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ούτε το παρελθόν του πατέρα του τον επηρέασε ούτε κάποιος τρίτος.

" Ήταν μια 100% δική μου, συνειδητή επιλογή", υποστήριξε ο Ιωάννης Παπαπέτρου στις πρώτες δηλώσεις του ως παίκτης του Παναθηναϊκού, διευκρινίζοντας ότι ο μπαμπάς Αργύρης "δεν ενεπλάκη καθόλου με την υπόθεση".

Αν τώρα αναρωτιέσαι γιατί έκανε αυτήν την επιλογή, ο ίδιος έδωσε την απάντησή του. Λέγοντας πως " μετά από πέντε χρόνια παρουσίας στον Ολυμπιακό έκλεισε ο κύκλος μου και έπρεπε να γυρίσω σελίδα. Το σκέφτηκα αρκετά και θεωρώ πως η επιλογή του Παναθηναϊκού ήταν ό,τι καλύτερο για την καριέρα μου. Είναι μια νέα, σπουδαία πρόκληση".

Εξήγησε ακόμα ότι " οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού μου φέρθηκαν άψογα και απολύτως επαγγελματικά. Μου έδειξαν σεβασμό και δεν με πίεσαν καθόλου. Με άφησαν να αποφασίσω συνειδητά και τους ευχαριστώ πολύ γι' αυτό".

Φυσικό είναι στόχος του Παπαπέτρου να είναι η επιστροφή του Παναθηναϊκού " στο ψηλότερο σκαλί της Ευρώπης", διότι " έχει πολλά χρόνια να πάει σε Final 4 η ομάδα και η επιστροφή της στην κορυφή αποτελεί το μεγαλύτερο δέλεαρ".

Όσο για το τι θα συναντήσει; Πρώτα απ' όλα έναν προπονητή όπως τον Τσάβι Πασκουάλ για τον οποίο " έχω ακούσει τα καλύτερα και τον εκτιμώ τόσο ως προπονητή, όσο και ως προσωπικότητα. Μου είχαν μιλήσει με εξαιρετικά λόγια τόσο ο Κώστας Παπανικολάου, με τον οποίο συνεργάστηκε στη Βαρκελώνη, όσο και άλλοι άνθρωποι που τον γνωρίζουν καλά".

Και κατόπιν τους νέους συμπαίκτες του, αναφέροντας ότι " με τον Νικ, με τον Νίκο, τον Ίαν, τον Θανάση και τον Ντίνο, διατητώ άριστες σχέσεις, καθώς έχω συνεργαστεί μαζί τους στην Εθνική. Είναι όλοι τους πολύ καλά παιδιά. Ξέρω πως το κλίμα στα αποδυτήρια είναι εξαιρετικό, γεγονός πολύ σημαντικό".

News 24/7

24MEDIA NETWORK