Ούτε το παρελθόν του πατέρα του τον επηρέασε ούτε κάποιος τρίτος.

"Ήταν μια 100% δική μου, συνειδητή επιλογή", υποστήριξε ο Ιωάννης Παπαπέτρου στις πρώτες δηλώσεις του ως παίκτης του Παναθηναϊκού, διευκρινίζοντας ότι ο μπαμπάς Αργύρης "δεν ενεπλάκη καθόλου με την υπόθεση".

Αν τώρα αναρωτιέσαι γιατί έκανε αυτήν την επιλογή, ο ίδιος έδωσε την απάντησή του. Λέγοντας πως "μετά από πέντε χρόνια παρουσίας στον Ολυμπιακό έκλεισε ο κύκλος μου και έπρεπε να γυρίσω σελίδα. Το σκέφτηκα αρκετά και θεωρώ πως η επιλογή του Παναθηναϊκού ήταν ό,τι καλύτερο για την καριέρα μου. Είναι μια νέα, σπουδαία πρόκληση".

Εξήγησε ακόμα ότι "οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού μου φέρθηκαν άψογα και απολύτως επαγγελματικά. Μου έδειξαν σεβασμό και δεν με πίεσαν καθόλου. Με άφησαν να αποφασίσω συνειδητά και τους ευχαριστώ πολύ γι' αυτό".

Φυσικό είναι στόχος του Παπαπέτρου να είναι η επιστροφή του Παναθηναϊκού "στο ψηλότερο σκαλί της Ευρώπης", διότι "έχει πολλά χρόνια να πάει σε Final 4 η ομάδα και η επιστροφή της στην κορυφή αποτελεί το μεγαλύτερο δέλεαρ".

ADVERTISING

Όσο για το τι θα συναντήσει; Πρώτα απ' όλα έναν προπονητή όπως τον Τσάβι Πασκουάλ για τον οποίο "έχω ακούσει τα καλύτερα και τον εκτιμώ τόσο ως προπονητή, όσο και ως προσωπικότητα. Μου είχαν μιλήσει με εξαιρετικά λόγια τόσο ο Κώστας Παπανικολάου, με τον οποίο συνεργάστηκε στη Βαρκελώνη, όσο και άλλοι άνθρωποι που τον γνωρίζουν καλά".

Και κατόπιν τους νέους συμπαίκτες του, αναφέροντας ότι "με τον Νικ, με τον Νίκο, τον Ίαν, τον Θανάση και τον Ντίνο, διατητώ άριστες σχέσεις, καθώς έχω συνεργαστεί μαζί τους στην Εθνική. Είναι όλοι τους πολύ καλά παιδιά. Ξέρω πως το κλίμα στα αποδυτήρια είναι εξαιρετικό, γεγονός πολύ σημαντικό".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Το νούμερο που θα διαλέξει ο Παπαπέτρου...
Το deal ΠΑΟ-Κόπονεν έφτασε ως... τις ΗΠΑ
Ο Παπαπέτρου ήταν η σφραγίδα επανασύνδεσης Παναθηναϊκού - Λώτσου