Σαλούστρος στο Contra.gr: "ΠΑΟΚ για πολύ ψηλά"

Με συνέντευξή του στο Contra.gr, ο Χρήστος Σαλούστρος υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι ο ΠΑΟΚ μπορεί να είναι καλύτερος από εδώ και στο εξής, υπογράμμισε ότι η ομάδα του δεν φοβάται τον Παναθηναϊκό, ενώ αναφέρθηκε στο Κύπελλο Ελλάδας.

Σαλούστρος στο Contra.gr: "ΠΑΟΚ για πολύ ψηλά"

Δεύτερη χρονιά εφέτος στη Basket League και μονίμως στη βασική πεντάδα του ΠΑΟΚ. Καθόλου άσχημα για τον Χρήστο Σαλούστρο, τον οποίον πιστεύουν πολύ οι άνθρωποι της ομάδας, θεωρώντας πως είναι ένας παίκτης που μπορεί να κάνει πολλές δουλειές.

Ο Έλληνας φόργουορντ μίλησε στo Contra.gr για τον εφετινό ΠΑΟΚ τονίζοντας πως μπορεί να παίξει ακόμη καλύτερα, αναφέρθηκε στο κυριακάτικο (4/1) ματς με τον Παναθηναϊκό, τη διοργάνωση του Κυπέλλου και τη δική του παρουσία.

Αρχικά για την μέχρι τώρα πορεία του ΠΑΟΚ είπε: "Ως τώρα πάμε καλά, βρισκόμαστε μέσα και στις τρεις διοργανώσεις. Στην Ελλάδα είμαστε ψηλά (σ.σ. ο ΠΑΟΚ έχει δύο ματς λιγότερα) και στην Ευρώπη τερματίσαμε δεύτεροι σε έναν πολύ δύσκολο όμιλο, κάτι που είναι επίτευγμα καθώς υπήρχαν αντίπαλοι που είχαν και καλύτερο ρόστερ αλλά και καλύτερους παίκτες.

Αποδείξαμε πως είμαστε πολύ καλή ομάδα και στο Κύπελλο περιμένουμε να δούμε ποιος θα είναι ο αντίπαλός μας. Εμείς με όποιον παίξουμε, είτε Ολυμπιακό είτε Παναθηναϊκό θα αγωνιστούμε στην έδρα μας. Έχουμε το ψυχολογικό αβαντάζ και δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα. Ελπίζω το νέο έτος να συνεχίσουμε με νίκες, όπως έγινε στο τέλος του 2014".

Σαλούστρος στο Contra.gr: "ΠΑΟΚ για πολύ ψηλά"

Ο "δικέφαλος" μέχρι στιγμής τα πάει πολύ καλά. Επτά νίκες σε εννέα ματς στο πρωτάθλημα και πρόκριση τόσο στο EuroCup όσο και στο Κύπελλο. O Χρήστος Σαλούστρος λέει για το μέλλον: "Το πρώτο δείγμα από την φετινή πορεία είναι πολύ καλό αλλά έχουμε πολύ μπάσκετ να βγάλουμε ακόμη.

Τώρα θα έλεγα πως λύνονται τα πόδια μας καθώς μπορεί να μην είχαμε το ματς Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό με όλα αυτά που έγιναν, αλλά είχαμε χρόνο να ξεκουραστούμε παρά το ότι είχαμε κάθε μέρα προπόνηση. Πιο πολύ υπάρχει ψυχολογική αποφόρτιση καθώς όταν παίζεις ανά τρεις μέρες περίπου, όπως γινόταν όταν είχαμε την Ευρώπη, υπάρχει πνευματική κούραση".

Και προσέθεσε: "Πιστεύω πως μπορούμε να βγάλουμε καλύτερο μπάσκετ στο εξής και να παίξουμε παρουσιάζοντας πιο όμορφο θέαμα γιατί δουλεύουμε σκληρά. Μπορεί να φαίνεται ως τώρα πως έχουμε πιάσει ταβάνι αλλά έχουμε πολύ δρόμο να διανύσουμε. Μπορούμε να φτάσουμε πολύ ψηλά... Έχουμε προσπαθήσει πολύ από τον Αύγουστο που μαζεύτηκε όλη η ομάδα και θέλουμε να φτάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται".

Ο ίδιος μίλησε και για το οικογενειακό κλίμα που υπάρχει στον ΠΑΟΚ: "Είμαι 4-5 μήνες στην ομάδα και όλοι με έχουν αγκαλιάσει. Η διοίκηση, οι προπονητές, οι συμπαίκτες και οι οπαδοί και αυτό είναι πολύ ωραίο. Οι άνθρωποι είναι κοντά στην ομάδα, υπάρχει ένα όμορφο κλίμα και η ομάδα είναι μια οικογένεια. Κάθε εβδομάδα κάποιος φέρνει γλυκά, πάμε σε εκδηλώσεις μαζί ή ανταλλάσσουμε δώρα όπως έγινε τώρα. Γενικότερα όλα αυτά που κάνουμε, δείχνουν πως ο ΠΑΟΚ είναι μια μεγάλη οικογένεια".

Σαλούστρος στο Contra.gr: "ΠΑΟΚ για πολύ ψηλά"
INTIME SPORTS

Για το κυριακάτικο (4/1) ματς με τον Παναθηναϊκό τόνισε: "Πιστεύω πως τέτοια ματς κρίνουν την συνέχεια καθώς αν κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι, ο κόσμος θα χαρεί και στην συνέχεια θα μπορέσουμε στα επόμενα ματς να έχουμε περισσότερο κόσμο. Τέτοιες νίκες φέρνουν τον κόσμο στο γήπεδο αλλά δεν θα πρέπει να υπάρχουν ακρότητες. Ο Παναθηναϊκός είναι πιο κουρασμένος γιατί έπαιζε για τη Euroleague και εμείς δεν πρέπει να φοβηθούμε. Πρέπει να κοιτάξουμε στα μάτια τον Παναθηναϊκό, τον σεβόμαστε αλλά δεν φοβόμαστε".

Οι παίκτες του ΠΑΟΚ μπορούν να γράψουν ιστορία εφέτος κατακτώντας το Κύπελλο Ελλάδας μετά από 16 χρόνια. Τι λέει γι' αυτό ο Χρήστος Σαλούστρος; "Σίγουρα είναι πραγματικά σημαντικό κίνητρο αυτό. Οταν γράφεις ιστορία, μένεις στην ιστορία μετά και έτσι σε θυμούνται. Αν καταφέρουμε να πάρουμε τίτλο μετά από 16 χρόνια, τα ονόματά μας θα γραφτούν στην ιστορία με χρυσά γράμματα. Πρώτα παίζουμε ημιτελικό και αν καταφέρουμε να κερδίσουμε με όποια ομάδα και να παίξουμε, τότε θα μπει πιο βαθιά στη σκέψη μας η ιδέα του τελικού και της κατάκτησης του Κυπέλλου.

Αν καταφέρουμε να ξεπεράσουμε το εμπόδιο που θα έχουμε στον ημιτελικό, θα αντιμετωπίσουμε τον Απόλλωνα που είναι μαχητική ομάδα και μάλιστα χάσαμε από αυτόν και ίσως να είμαστε εμείς το φαβορί. Ως τότε όμως επικεντρωνόμαστε στον ημιτελικό και σε εκείνο το ματς θέλουμε να είμαστε έτοιμοι και υγιείς. Σίγουρα θα κάνουμε άλλα πλάνα αν προκριθούμε".

Σαλούστρος στο Contra.gr: "ΠΑΟΚ για πολύ ψηλά"
INTIME SPORTS

Για τις δυνατότητές του επεσήμανε: "Έχω να δώσω πολλά περισσότερα... Πιστεύω η ομάδα να πάει ακόμη καλύτερα το 2015, εγώ να είμαι ακόμη πιο ενεργός με την ομάδα και μέσα από αυτήν να πρωταγωνιστήσω. Γιατί έτσι είναι, όταν η ομάδα πάει καλά, αυτό σε βοηθάει και εσένα. Είμαι ευτυχισμένος που με πιστεύουν όλοι, αυτό μου δίνει ώθηση και φτερά και αυτό βγαίνει τόσο σε ομαδικό όσο και σε προσωπικό επίπεδο".

Τέλος, ο καλαθοσφαιριστής του ΠΑΟΚ έστειλε τις ευχές του στους φίλους του "δικεφάλου" για το 2015: "Θέλω να ευχηθώ υγεία σε όλο τον κόσμο του ΠΑΟΚ, αγαθό που είναι το πολυτιμότερο. Εγώ προσωπικά βλέπω μεγάλη στήριξη προς την ομάδα αλλά και προς εμένα προσωπικά. Θέλουμε περισσότερο την στήριξή τους όμως.

Ο κόσμος είναι ο έκτος παίκτης μας και θα μπορούσε να υπάρχει μεγαλύτερη υποστήριξη σε κάποια παιχνίδια. Τους θέλουμε δίπλα μας, τους περιμένουμε και ελπίζουμε να τους το ανταποδώσουμε με νίκες και ωραίο θέαμα έτσι ώστε να έρχονται στο γήπεδο οικογένειες".

News 24/7

24MEDIA NETWORK