Ο 'Άρτζι' τού έκανε τη ζωή ποδήλατο: 10 σημειώσεις από την 8η αγωνιστική

Το νεύμα του Αργύρη Πεδουλάκη, η αξιέπαινη προσπάθεια του Περιστερίου στο ΟΑΚΑ μετά από 18 χρόνια, ο Άρης που συνεχίζει να χάνει εντός και τα μετρημένα τρίποντα του Ολυμπιακού. Οι σημειώσεις από την 8η αγωνιστική.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ - ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ / BASKET LEAGUE (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / EUROKINISSI)
ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ - ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ / BASKET LEAGUE (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ είναι πλέον η μοναδική αήττητη ομάδα της Basket League, χωρίς αυτό να σημαίνει πως στην επικράτηση επί του ανταγωνιστικού Περιστερίου έπεισε για την ανθεκτικότητά του, επιτρέποντας, με την απόδοσή του, να γίνει ντέρμπι ένα παιχνίδι των 19 πόντων στην τρίτη περίοδο.

Το παιχνίδι στο ΟΑΚΑ ήταν το τελευταίο μιας αγωνιστικής που επικύρωσε τη εντός έδρας δυναμική του ατσάλινου Ηφαίστου, την αντιστρόφως ανάλογη πορεία του Άρη και τον πλουραλισμό της ΑΕΚ, τη στιγμή που ο Ολυμπιακός τέλειωνε -παραδόξως- ένα εύκολο ματς στο ΣΕΦ με τα λιγότερα εκτελεσμένα τρίποντα.

Μετρώντας αντίστροφα κρατάμε:

10.

Η Κύμη είχε δύσκολο πρόγραμμα στις πρώτες επτά αγωνιστικές παίζοντας με Ολυμπιακό, Περιστέρι, ΑΕΚ (εντός) και ΠΑΟΚ, Προμηθέα (εκτός). Ήττες στη Χαλκίδα όμως όπως αυτή από το Χολαργό με 57 πόντους στην επίθεση, μετά από διακοπή και επανασχεδιασμό δεν δικαιολογούνται. Διότι στη μάχη αποφυγής του υποβιβασμού αυτά τ' αποτελέσματα υπολογίζονται διπλά.

9.

Ο Άρης δεν είναι φτιαγμένος να πρωταγωνιστήσει, αλλά το 0/4 στο Παλέ 'χτυπάει' άσχημα. Θα πεις πως έπαιξε με Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό, Περιστέρι και ΑΕΚ, τις πρώτες τέσσερις ομάδες της κατάταξης. Προφανώς το πρόγραμμα είναι μια παράμετρος, από την άλλη όμως δεν είναι μια επίδοση που συμβαδίζει με το μέγεθος των 'κίτρινων'. 10 χρόνια έχουν περάσει από το 4/4 του 2008-09 (Πανελλήνιος, Αιγάλεω, Μαρούσι, ΠΑΟΚ) που στην πορεία έγινε 7/7! Περασμένα μεγαλεία....

Ο 'Άρτζι' τού έκανε τη ζωή ποδήλατο: 10 σημειώσεις από την 8η αγωνιστική
EUROKINISSI

8.

Ο Φιλ Γκος θέλει την μπάλα στα χέρια και αυτό κάποιες φορές είναι δίκοπο μαχαίρι για τον ΠΑΟΚ. Διότι μοιραία 'ευνουχίζεται' αγωνιστικά ο Χάτσερ. Η ισορροπία δεν έχει βρεθεί ακόμη, όσο όμως ο πρώτος μπορεί να προσφέρει 25 πόντους με 8/13 σουτ σε λιγότερα από 30 λεπτά, τότε όλα είναι καλά. Είναι σε πολύ καλό φεγγάρι ο Αμερικάνος γκαρντ και αυτό ωφελεί την ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου.

7.

Ο Στιβ Μπαρτ έμοιαζε το αδιαφιλονίκητο φαβορί για τον τίτλο του πρώτου σκόρερ στο πρωτάθλημα. Αγωνίζεται σε μια ομάδα με λίγες λύσεις (Ρέθυμνο), είναι το 'πρώτο βιολί' και αναπόφευκτα παίρνει τις περισσότερες επιθέσεις. Έχει εμφανιστεί ωστόσο ένας βασικός 'δελφίνος'. Ο Ντέβιον Μπέρι του Πανιωνίου έχει ωφεληθεί από την ενίσχυση του ρόστερ, αφού δημιουργούνται περισσότεροι χώροι, και με τους 26 πόντους (season high) που πέτυχε στο ματς με τον Κολοσσό προσπέρασε τον συμπατριώτη του. Συνολικά έχει πλέον 17.38 ανά αγώνα, αλλά οι αντοχές του θα δοκιμαστούν από τις άμυνες των Περιστερίου, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Προμηθέας.

BASKET LEAGUE / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΚΟΛΟΣΣΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
BASKET LEAGUE / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΚΟΛΟΣΣΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

6.

Η ΑΕΚ δομήθηκε με τέτοιον τρόπο ώστε να γίνει απρόβλεπτη. Να μην λείπουν οι λύσεις ακόμη κι αν ο Ρατάν-Μέις, που επανήλθε στη δράση, με τον Σαντ-Ρος μείνουν στο... μηδέν. Ο κόουτς Μπάνκι είχε έξι παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων κι αν είχαν αποφευχθεί κάποια λάθη στο τελευταίο λεπτό η επικράτηση επί του Άρη θα ήταν πολύ πιο άνετη από το 81-77.

5.

Ο Αργύρης Πεδουλάκης είναι αυθεντικός και ποτέ δεν έκρυψε ποιος είναι και τι πρεσβεύει. Η είσοδός του στο ΟΑΚΑ συνοδεύτηκε από παρατεταμένο χειροκρότημα, γιατί, όσοι έχουν ξεχάσει, ήταν εκείνος που στη μετά Ομπράντοβιτς εποχή κράτησε τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ στις ράγες. Ο ίδιος όσο πίκρα κι αν γεύτηκε στο στόμα τις δύο φορές που αποχώρησε, έχει κρατήσει μονάχα τα ευχάριστα. Διότι το παρελθόν δεν σβήνεται. Ο ίδιος ευχαρίστησε για την υποδοχή με το χέρι στην καρδιά.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ - ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ / BASKET LEAGUE (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / EUROKINISSI)
ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ - ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ / BASKET LEAGUE (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

4.

Ο Ήφαιστος πολύ θα ήθελε να γίνει Προμηθέας. Να εξελιχθεί δηλαδή σε μια ομάδα που χρόνο με το χρόνο θα 'μεγαλώνει' σ' όλα τα επίπεδα και θα λειτουργεί ως ισχυρός πόλος στην περιφέρεια, ασχέτως αν στην Πάτρα το μπάσκετ είναι παραδοσιακά κάτι μεγάλο. Πάντως με το 82-67 μπορούν να μπουν τα θεμέλια για ένα... coffee island στη Λήμνο.

3.

Η ιστορία επαναλήφθηκε και το Περιστέρι έχασε το αήττητο του στο ΟΑΚΑ. Όπως το 2000-01. Τότε είχε ηττηθεί στην παράταση, αφού ο Αλφόνσο Φορντ είχε χάσει το σουτ στα 5'' πριν από τη λήξη της κανονικής διάρκειας. Εφέτος δεν έφτασε τόσο κοντά. Παρόλα αυτά ουδέποτε εγκατέλειψε τη μάχη, έπαιξε όμορφο μπάσκετ για 20 λεπτά, ήταν προετοιμασμένο, τιμώρησε κάθε αδυναμία του Παναθηναϊκού στην άμυνα και είχε τον τρόπο να παίρνει αυτό που ήθελε. Είναι ένα καλά σχεδιασμένο σύνολο και ο νέος ξένος (Κάλαχαν) έδειξε πως μπορεί να βοηθήσει περισσότερο από τον άτυχο Κλαρκ.

2.

Σύμπτωση ή επιλογή; Το αποτέλεσμα ήταν ακριβώς το ίδιο. Τα 12 τρίποντα που εκτέλεσαν οι 'ερυθρόλευκοι' στο παιχνίδι με το Ρέθυμνο ήταν τα λιγότερα επί εποχής Μπλατ. Κατά μέσο όρο στο ΣΕΦ οι Πειραιώτες είχαν 27.25 προσπάθειες έξω από τη γραμμή των 6μ75. Το season high μέχρι εδώ ήταν τα 28 κόντρα στον Ήφαιστο, ενώ 27 είχαν με Χολαργό, Λαύριο και Πανιώνιο. Έλειπε ο Τίμα και ο Σπανούλης. Παρόλα αυτά η διαφορά είναι πολύ μεγάλη. Ούτε στη Euroleague, άλλωστε, είχαν πέσει τόσο χαμηλά. Τα 13 τρίποντα με τη Μιλάνο ήταν μακράν η χαμηλότερη επίδοση στη διοργάνωση, τη στιγμή που σπανίως οι 'ερυθρόλευκοι' σουτάρουν κάτω από τα 20. Ασχέτως των πόσων βάζουν. Λέτε να κάνουν οικονομία για την Εφές;

1.

Ο Παναθηναϊκός νίκησε το Περιστέρι, ο Νικ Καλάθης έπαιξε καλύτερα (20 πόντοι με 5/5 δίποντα - 3/7 τρίποντα, 9 ασίστ, 4 ριμπάουντ) και ο Νίκος Παππάς, μένοντας 30 λεπτά στο παρκέ, ένιωσε χρήσιμος. Παρόλα αυτά το γεγονός πως το 69-50 στο 27'37'' παρά... μία βολή θα γινόταν 79-76 σε 12 αγωνιστικά λεπτά αποτύπωσε την αδυναμία των 'πρασίνων' να έχουν διάρκεια. Ναι έλειπαν οι Λοτζέσκι, Αντετοκούνμπο και Παπαπέτρου. Ναι η διαφορά ήταν ασφαλείας και άπαντες χαλάρωσαν. Ωστόσο ο Παναθηναϊκός κάνει... πετάλι στην ανηφόρα και χρειάζεται να κατέβει από το ποδήλατο για να σπρώξει το ποδήλατο. Τα 11 χαμένα αμυντικά ριμπάουντ φανέρωσαν ξανά έλλειμμα ενέργειας / συγκέντρωσης στη ρακέτα, με τον Σκορδίλη να εκθέτει σε πολλές περιπτώσεις τους προσωπικούς αντιπάλους του.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ - ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ / BASKET LEAGUE (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / EUROKINISSI)
ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ - ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ / BASKET LEAGUE (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Photo credits: eurokinissi

News 24/7

24MEDIA NETWORK