Ο Πεδουλάκης ξαναζεί ό,τι το 2000: 10 σημειώσεις από την 7η αγωνιστική

Άτρωτο πηγαίνει το Περιστέρι στο ΟΑΚΑ, διεκδικώντας αυτό που δεν είχε καταφέρει πριν από 17 χρόνια. Πώς η ΑΕΚ καταφέρνει να 'επιβιώνει', η ανάγκη στήριξης του ΠΑΟΚ και η επιστροφή του Αγραβάνη.

BASKET LEAGUE / ÐÅÑÉÓÔÅÑÉ - ËÁÕÑÉÏ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
BASKET LEAGUE / ÐÅÑÉÓÔÅÑÉ - ËÁÕÑÉÏ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Να μην πιστεύουν στα παραμύθια και τους πρίγκιπες με τα λευκά άλογα προτρέπουν οι μανάδες τις κόρες τους.Όταν όμως προέρχονται από τα δυτικά προάστια της Αθήνας και είναι εραστές του μπάσκετ, μοιάζει δύσκολο να ξεφύγουν από τα δίχτυα τους.

Αυτό έχει καταφέρει εφέτος το ελκυστικό Περιστέρι: να προκαλεί τη συμπάθεια. Όπως τότε το 2000-01 που έφτασε να έχει 12 σερί νίκες και τερμάτισε δεύτερο στην κανονική περίοδο, χάνοντας στην ισοβαθμία! Η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη είναι, όπως τότε, θεατρικά φτιαγμένη. Με κατανεμημένους ρόλους, πρωταγωνιστές και καρατερίστες, εκ των οποίων ο καθένας υπηρετεί αυτό ακριβώς που έχει ανάγκη ο θίασος. Πού θα τη βγάλει; Σίγουρα ως το ΟΑΚΑ. Μετά βλέπουμε. Για την ώρα το απολαμβάνει.

Καλά λόγια επίσης για τον ΠΑΟΚ, την ΑΕΚ, τον Ζιάγκο και τον Αγραβάνη, όχι για τον Άρη και την Κύμη.

10.

Η Κύμη μπήκε στη νέα σεζόν με κεκτημένη ταχύτητα. Νίκησε στη Ν.Σμύρνη, έχασε οριακά από τον Ολυμπιακό εντός έδρας και προκρίθηκε στα ημιτελικά του κυπέλλου. Γράφαμε πως ο Καστρίτης πέφτει απ' έξω. Μάλλον από μέσα έπεσε τελικά, αφού ο ίδιος δημιούργησε τις προσδοκίες για μια πορεία ανάλογη της περυσινή. Δεν ήρθε και η συντριβή στην Πάτρα έφερε το τέλος της συνεργασίας του με την ομάδα της Εύβοιας. Νέος προπονητής ο Ισίδωρος Κουτσός. Με τη... συμβολή του Σάββα Συμεωνίδη! Οι ρόλοι θα πρέπει να είναι διακριτοί σε μια τέτοια συνθήκη για να έρθει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

9.

Ο Άρης έχει μπλέξει. Η ήττα στην Πυλαία δεν ήταν εκτός προγράμματος, κάθε πληγή όμως που ανοίγει από την απώλεια ενός ντέρμπι 'πονάει' πιο πολύ από κάθε άλλη και αφήνει πάντα κατάλοιπα. Αφήστε που ακολουθούν τα παιχνίδια με ΑΕΚ και Προμηθέα, δυσχεραίνοντας ακόμη περισσότερο την προσπάθεια ανασύνταξης. Η ομάδα του Βαγγέλη Αγγέλου έφυγε τραυματισμένη. Όπως και ο αντιπρόεδρος της, Νίκος Κάλλεν από αντικείμενο που καταγγέλλεται ότι δέχθηκε κάτω από το μάτι.

BASKET LEAGUE / ÐÁÏÊ - ÁÑÇÓ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM)
BASKET LEAGUE / ÐÁÏÊ - ÁÑÇÓ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM) EUROKINISSI

8.

Ο Πανιώνιος προηγήθηκε 31-20 στον αγώνα με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ, αλλά έκανε ένα μεγάλο λάθος. Συνέχισε να τρέχει, να σουτάρει, να ψάχνει επιθέσεις κάτω των 10 δευτερολέπτων. Πόσο ν' αντέξει σ' αυτόν το ρυθμό, τη στιγμή που οι 'ερυθρόλευκοι' ζουν απ' αυτό; Άντεξαν 22 λεπτά. Ακολούθως παραδόθηκαν.

7.

Στα πρώτα 9 λεπτά του αγώνα με το Περιστέρι το Λαύριο είχε 13/14 δίποντα. Ολοκλήρωσε το ματς με 31/46. Όχι κακό το ποσοστό, αλλά χάνοντας τα 15 στα επόμενα 32 δεν ήταν εύκολο ν' ακολουθήσει τους γηπεδούχους. Ιδίως με 3/15 τρίποντα και μόλις 8 ασίστ σ' όλο το παιχνίδι.

6.

Ο Βαγγέλης Ζιάγκος ζει επικινδύνως ως προπονητής. Μολονότι έχει ασπρίσει όμως, τον εξιτάρουν τα δύσκολα. Ειδάλλως δεν εξηγείται πως πήρε την απόφαση ν' αναλάβει ένα πρότζεκτ που έμοιαζε καταδικασμένο σε αποτυχία. Το 83-76 επί του Χολαργού και η πρώτη εφετινή νίκη του Ρεθύμνου μετά από 0/6 ήταν μια καλή αρχή. Στο ΣΕΦ θα χάσει, αλλά τα ματς που ενδιαφέρουν είναι αυτά με Κύμη, Κολοσσό (στη Ρόδο) και Ήφαιστο ως τις 29 Δεκεμβρίου!

BASKET LEAGUE / ΡΕΘΥΜΝΟ - ΧΟΛΑΡΓΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / EUROKINISSI)
BASKET LEAGUE / ΡΕΘΥΜΝΟ - ΧΟΛΑΡΓΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

5.

H AEK έχει την ευχέρεια να παίζει χωρίς βασικά στελέχη της και να βγάζει πρωταγωνιστές. Ο Λούκα Μπάνκι δεν βιάστηκε ν' αλλάξει παίκτες όταν υπήρχε γκρίνια και σταδιακά παίρνει από τον καθέναν ό,τι του ζητάει. Ο Γκρίφιν παλεύει να γίνει μια σταθερά, ο Σάκοτα επανέρχεται στα στάνταρ του. Το 83-69 επί του Ηφαίστου ήρθε γιατί η Ένωση επικράτησε σε κάθε δεκάλεπτο, από 1 ως 8 πόντους.

4.

358 ημέρες πέρασαν από την τελευταία φορά που ο Δημήτρης Αγραβάνης έπαιξε σε αγώνα μπάσκετ. 3 Δεκεμβρίου του 2017 ήταν όταν χρησιμοποιήθηκε από τον Γιάννη Σφαιρόπουλο. Τη Δευτέρα όχι μόνο ήταν παρών στη 12άδα του Ολυμπιακού, αλλά πήρε το σήμα του Ντέιβιντ Μπλατ και πάτησε στο παρκέ ένα 5λεπτο πριν λήξει ο αγώνας με τον Πανιώνιο (98-72). "Νιώθω σαν να ξεκινάω ξανά το μπάσκετ", δήλωσε αμέσως μετά στην κάμερα της Cosmote TV, λόγια που αποτυπώνουν τη λαχτάρα του για δράση μετά από σχεδόν 1 χρόνο απραξίας. Η υγεία πάνω απ' όλα...

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ / BASKET LEAGUE (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI)
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ / BASKET LEAGUE (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

3.

Στο σύγχρονο μπάσκετ οι διαφορές είναι σαν τα ξηροκάρπια: εξαφανίζονται πολύ γρήγορα. Ο Προμηθέας ωστόσο φρόντισε να προστατεύσει και να διαχειριστεί το επιμέρους 22-0 της πρώτης περιόδου, με το οποίο από το 11-7 πήγε στο 33-7 και να μην νιώσει την παραμικρή απειλή ως το 94-61. Με 34 ασίστ - οι 14 από τον Τζέικ Όντουμ πήρε άριστα.

2.

Ένα πράγμα ζήτησε επί της ουσίας ο Μπάνε Πρέλεβιτς στη συνέντευξη - προάγγελο της αποχώρησής του από την ΚΑΕ ΠΑΟΚ: τη στήριξη μιας τίμιας προσπάθειας που έχει φτάσει σε αδιέξοδο, έχει πιάσει το ταβάνι της. Ο ίδιος θα φύγει, η φανέλα θα μείνει. Δύο ημέρες μετά ο Ηλίας Παπαθεοδώρου και οι παίκτες του απέδειξαν πως υπάρχει η μαγιά για τη δημιουργία ενός σταθερού πόλου. Το 95-79 επί του Άρη δεν ήταν απλό κατόρθωμα, ούτε το διπλό στην Τενερίφη. Είναι αποτελέσματα που μπορούν να λειτουργήσουν σαν ρεύμα που διαπερνά το κορμί. Μήπως και υπάρξει βιώσιμη λύση.

BASKET LEAGUE / ÐÁÏÊ - ÁÑÇÓ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM)
BASKET LEAGUE / ÐÁÏÊ - ÁÑÇÓ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM) EUROKINISSI

1.

Η ιστορία επαναλαμβάνεται μετά από 18 χρόνια. Το 87-78 επί του Λαυρίου σε συνδυασμό με την αναβολή του αγώνα στη Ρόδο (Κολοσσός - Παναθηναϊκός) έφερε το Περιστέρι σε θέση ισχύος, ν' απολαμβάνει τη θέα από το ρετιρέ της κατάταξης χωρίς ήττα στα πρώτα επτά παιχνίδια της σεζόν.

Η τελευταία φορά που είχε συμβεί ήταν το 2000-01. Στην 9η αγωνιστική είχε επικρατήσει 84-72 του Ολυμπιακού με 26 πόντους του Αλφόνσο Φορντ, 16 του Μπάιρον Ντίνκινς και 14 του Κώστα Τσαρτσαρή. Ήταν το ντέρμπι κορυφής και οι 'πρίγκιπες της δυτικής όχθης' έκαναν το 9/9 και οδηγούσαν μόνοι την κούρσα. Πότε έχασαν τότε; Στις 3 Φλεβάρη του 2001, μετά από 12 σερί νίκες! Εκτός έδρας είχαν ηττηθεί 83-74 από τον πρωταθλητή Ευρώπης Παναθηναϊκό. Παρόλα αυτά ήταν ήδη πρωταθλητές χειμώνα!

Εφέτος με τους 'πράσινους' παίζουν την επόμενη Κυριακή (8/12). Τις δυο 'εποχές' ενώνει ο Αργύρης Πεδουλάκης. Τώρα υπάρχει Χάροου, Γκρέι, Ντάνιελ και Βασιλόπουλος. Για να δούμε...

Ο Πεδουλάκης ξαναζεί ό,τι το 2000: 10 σημειώσεις από την 7η αγωνιστική
EUROKINISSI

Photo credits: eurokinissi

News 24/7

24MEDIA NETWORK