"Αυτοκρατορική" εμφάνιση και πρόκριση στον τελικό ο Άρης!

Με τον Γουίλ Κάμινγκς να κάνει... όργια στο παρκέ, να πετυχαίνει 20 πόντους και το νικητήριο καλάθι στο φινάλε, ο Άρης επικράτησε με 77-76 της ΑΕΚ στο "Αλεξάνδρειο" και πήρε την πρόκριση για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας! Οι "κίτρινοι" περιμένουν το "αιώνιο" ντέρμπι για να μάθουν τον αντίπαλό τους.

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ / ΑΡΗΣ - ΑΕΚ (MOTION TEAM)
ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ / ΑΡΗΣ - ΑΕΚ (MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Ματς... διαφήμιση για το μπάσκετ έγινε στο "Αλεξάνδρειο", όπου ο Άρης υποδέχθηκε την ΑΕΚ για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.

Οι γηπεδούχοι πήραν τη "χρυσή" νίκη, με το καλάθι του... μπαρουτοκαπνισμένου σε όλο το παιχνίδι Μάικλ Κάμινγκς, στο φινάλε με σκορ 77-76 και θα βρεθούν ξανά σε τελικό Κυπέλλου μετά το 2014, όταν και έχασαν από τον Παναθηναϊκό με 90-53. Ο αγώνας ήταν συγκλονιστικός και δικαίωσε όσους το παρακολούθησαν, με συνεχείς διακυμάνσεις στο σκορ, ένταση, πάθος, νεύρα και ωραίες φάσεις. Ο κόσμος του Άρη έδωσε φυσικά δυναμικό παρών και με τις φωνές τους έσπρωξαν την ομάδα τους στη νίκη.

Η ΑΕΚ δεν ξεκίνησε καλά και είδε γρήγορα τον Άρη να παίρνει το προβάδισμα στο σκορ στο πρώτο δεκάλεπτο. Οι γηπεδούχοι άλλωστε είχαν και τρομερή ευστοχία στα τρίποντα βάζοντας 6 στα 6 (!) στα πρώτα λεπτά του αγώνα. Το πρώτο δεκάλεπτο βρήκε την ομάδα του Πρίφτη μπροστά στο σκορ με 26-17 και δύο τρίποντα στα τελευταία δευτερόλεπτα. Στη δεύτερη περίοδο η ΑΕΚ βελτιώθηκε και ψαλίδισε τη διαφορά για να πάει στο ημίχρονο με δύο πόντους πίσω και το σκορ στο 46-44.

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ / ΑΡΗΣ - ΑΕΚ (MOTION TEAM)
ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ / ΑΡΗΣ - ΑΕΚ (MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Ο Σάκοτα έδωσε στην ΑΕΚ την πρώτη της ισοπαλία 46-46 με την έναρξη του δευτέρου μέρους, ενώ ένα σερί 8-0 έδωσε στην Ένωση τη μεγαλύτερη διαφορά της στο ματς (+8 πόντους και 50-58). Τα τρίποντα έδιναν λύσεις στον Άρη, ο οποίος είχε "καυτούς" τους Κάμινγκς και Γιάνκοβιτς. Το φινάλε ήταν δραματικό όμως καθώς οι δύο ομάδες πήγαιναν πόντο-πόντο, ώσπου στα 8 δευτερόλεπτα ο Κάμινγκς πήρε την τελευταία επίθεση, έκανε τη διείσδυση και με δικό του καλάθι ο Άρης πήρε την πρόκριση για τον τελικό!

Πρώτος σκόρερ των νικητών ήταν φυσικά ο Κάμινγκς με 20 πόντους, ενώ ακολούθησε ο Τζένκινς με 12 και ο Μπάκνερ με 11. Από την άλλη για την ΑΕΚ έκανε συγκλονιστική εμφάνιση ο Ντίξον με 23 πόντους και ακολούθησε ο ΜακΓκραθ με 11 και ο Ούκιτς με 10.

Πλέον οι "κίτρινοι" περιμένουν το ντέρμπι Ολυμπιακός-Παναθηναϊκό για να μάθουν τον αντίπαλό τους στον τελικό. Εκεί όπου θέλουν να επαναλάβουν αυτό που είχαν κάνει το 2004 όταν και κατέκτησαν το Κύπελλο για τελευταία φορά.

Δεκάλεπτα: 26-17, 46-44, 61-61, 77-76

Άρης (Πρίφτης): Τζένκινς 12, Κάμινγκς 20, Μπάκνερ 11, Γιάνκοβιτς 9 (11ρ), Ντραγκίτσεβιτς 4, Ξανθόπουλος 6, Φλιώνης, Τσαϊρέλης 3, Ζάρας 3, Μούρτος, Σίμτσακ 4, Καββαδάς 5

ΑΕΚ (Ζντοβτς): Ούκιτς 10, Μιλόσεβιτς, Λαρεντζάκης 2, Μαυροειδής 7, Ουίλιαμς 2, ΜακΓκραθ 11, Ελονού 7, Σάκοτα 6, Βασιλειάδης 8, Χαριτόπουλος, Ντίξον 23, Τσαλμπούρης

TO LIVE CHAT

Η σελίδα ανανεώνεται αυτόματα όποτε υπάρχει νέα καταχώρηση - δεν χρειάζεται refresh

News 24/7

24MEDIA NETWORK