Πανάξια Κυπελλούχος η ΑΕΚ, 88-83 τον Ολυμπιακό!

Δεκαέξι ολόκληρα χρόνια μετά τον τελευταίο της τίτλο, η ΑΕΚ πανηγυρίζει την κατάκτηση του Κυπέλλου. Η Ενωση ήταν εξαιρετική κόντρα στον Ολυμπιακό και επικράτησε με 88-83 στο Ηράκλειο δίνοντας απίστευτη χαρά στον κόσμο της που είδε και την ομάδα μπάσκετ να γονατίζει την αντίστοιχει των "ερυθρόλευκων".

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΤΕΛΙΚΟΣ / ΟΣΦΠ - ΑΕΚ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΤΕΛΙΚΟΣ / ΟΣΦΠ - ΑΕΚ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

ΑΕΚ δεν σημαίνει μόνο 1968 (χρονιά ορόσημο καθώς έγινε η πρώτη ελληνική ομάδα που έφερε ευρωπαϊκό τρόπαιο στη χώρα μας στο μπάσκετ) αλλά και... 2018.

Πενήντα χρόνια μετά από εκείνο το έπος στο Καλλιμάρμαρο κόντρα στην Σλάβια Πράγας, η "βασίλισσα" έγραψε μία ακόμα χρυσή σελίδα στην ιστορία της αφού, αν και αουτσάιντερ, έριξε στο καναβάτσο με 88-83 τον Ολυμπιακό στα "Δύο Αοράκια" του Ηρακλείου και πανηγύρισε το 4ο της Κύπελλο Ελλάδας και πρώτο μετά το 2001!

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΤΕΛΙΚΟΣ / ΟΣΦΠ - ΑΕΚ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΤΕΛΙΚΟΣ / ΟΣΦΠ - ΑΕΚ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Όσο για το αγωνιστικό κομμάτι του τελικού, η ΑΕΚ πήρε τη σπουδαία νίκη απέναντι στον μεγάλο αντίπαλό της όχι απλα γιατί οι παίκτες της το ήθελαν περισσότερο και το έδειξαν έχοντας το προβάδισμα στο συντριπτικά μεγαλύτερο κομμάτι του αγώνα, αλλά απλούστατα επειδή ο Σάκοτα είχε πολλές περισσότερες αξιόπιστες λύσεις στα χέρια του σε σύγκριση με τον Σφαιρόπουλο.

Ο Χάρις ήταν ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης της Ένωσης με 17 πόντους (MVP του τελικού) αλλά δεν ήταν μόνος αφού είχε αμέριστη συμπαράσταση από τους Τζέιμς (11 πόντους), Χάντερ (15 πόντους) και Πάντερ (14 πόντους) ενώ πολύτιμα εργαλεία αποδείχτηκαν οι Σάκοτα, Λαρεντζάκης και Καββαδάς, ενώ στον αντίποδα οι ερυθρόλευκοι πρωταγωνιστές ήταν πολύ λίγοι...

Ο Βασίλης Σπανούλης ήταν συγκλονιστικός με 20 πόντους και 9 ασίστ και είχε δίπλα του ως σούπερ στήριγμα τον Νίκολα Μιλουτίνοφ με 17 πόντους και 8 ριμπάουντ, με το δίδυμο να έχει βοήθεια από τον Στρέλνιεκς και τον Πρίντεζη αλλά από εκεί και πέρα το... χάος.

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΤΕΛΙΚΟΣ / ΟΣΦΠ - ΑΕΚ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: KLODIAN LATO / EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΤΕΛΙΚΟΣ / ΟΣΦΠ - ΑΕΚ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: KLODIAN LATO / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο ΜακΛιν δεν είχε σταθερή παρουσία, ο Γουίλτζερ έκανε τρία φάουλ μέσα σε δύο λεπτά, οι δύο "Παπ" δεν βγήκαν μπροστά, ο Μάντζαρης δεν μπήκε ποτέ στο κλίμα του αγώνα, ενώ οι Αμερικανοί Ρόμπερτς και Τόμπσον ήταν μία τεράστια παραφωνία αφού ολοκλήρωσαν τον τελικό με ένα τεράστιο μηδενικό δίπλα από τους πόντους τους...

Με αυτά τα δεδομένα, η ΑΕΚ κατάφερε να επικρατήσει για δεύτερη φορά φέτος του Ολυμπιακού μετά την επικράτησή της στο ΟΑΚΑ για την Stoiximan.gr Basket League, μόνο που αυτή τη φορά η νίκη δεν ήταν απλά ένα ροζ φύλλο αγώνα αλλά ένας θρίαμβος, μία κούπα και μία δυναμική επιστροφή στον κόσμο των "μεγάλων" του ελληνικού μπάσκετ!

Τα δεκάλεπτα: 23-26, 42-45, 63-65, 83-88

ΑΕΚ: Τζέιμς 11 (1), Γκριν 6, (5 ριμπάουντ,7 ασίστ). Χάρις 17, Λαρεντζάκης 6 (2), Χάντερ 15, Πάντερ 14 (2), Ξανθόπουλος 3 (1), Σάκοτα 8, Βασιλόπουλος, Άτιτς, Μαυροειδής 4, Καββαδάς 4

Ολυμπιακός: Σπανούλης 20 (3τρ., 9ασ.), Μιλουτίνοφ 17 (8ρ.), Πρίντεζης 10 (2), Παπανικολάου 4, Μάντζαρης 3 (1), ΜακΛίν 10, Παπαπέτρου 5, Στρέλνιεκς 14 (2), Ρόμπερτς, Μπόγρης, Ουίλτζερ, Τόμπσον.

ΤΟ LIVE

Η σελίδα ανανεώνεται αυτόματα όποτε υπάρχει νέα καταχώρηση - δεν χρειάζεται refresh

News 24/7

24MEDIA NETWORK