Πώς την πάτησε έτσι η άμοιρη Βαλένθια...

Ο Γουίλ Τόμας αισθάνθηκε... Τζέι Αρ Σμιθ στην τοποθεσία Βαλένθια, καταδικάζοντας του πρωταθλητές Ισπανίας σε αποκλεισμό και χαρίζοντας στην Γκραν Κανάρια τη μεγάλη ευκαιρία να παίξει Ευρωλίγκα.

Πώς την πάτησε έτσι η άμοιρη Βαλένθια...

Στόχος του ήταν να προστατεύσει το καλάθι της Βαλένθια και το καταλαβαίνουμε. Τι ήθελε όμως να βάλει το χέρι του στο πιο ακατάλληλο σημείο, όταν έχει παίξει πολύ καλή άμυνα χαμηλά κλείνοντας το διάδρομο;

Ο Γκαλ Μέκελ είχε ένα λέι απ της απελπισίας να εκτελέσει μήπως και ισοφαρίσει για την Γκραν Κανάρια. Βάσει θέση σώματος και ισορροπίας, οι πιθανότητες δεν ήταν με τον Ισραηλινό. Εμφανίστηκε όμως το χέρι του Τόμας, ο οποίος του έκανε καθαρό φάουλ στην προσπάθεια, τον έστειλε στις βολές και όρισε τη μοίρα του τρίτου αγώνα της σειράς.

Διότι στην παράταση, μετά το 81-81 στην κανονική διάρκεια, η Βαλένθια δεν συνήλθε από το σοκ. Έχασε 92-89 και παρά το πλεονέκτημα της έδρας έμεινε εκτός τετράδας στο ισπανικό πρωτάθλημα.

Όλα αυτά μάλιστα τη στιγμή που η ομάδα του Τσους Βιντορέτα ήταν στο 69-60 στο 34'!

Μετά την ανατροπή οι νησιώτες προκρίθηκαν για δεύτερη φορά στην ιστορία τους στα ημιτελικά (θ' αντιμετωπίσουν με μειονέκτημα τη Ρεάλ Μαδρίτης) και παράλληλα εξασφάλισαν το δικαίωμα να γίνουν πρωτάρηδες στην Ευρωλίγκα. Επίτευγμα, αν μη τι άλλο, ιστορικό!

Αλίμονο στις υπόλοιπες 15 ομάδες που θα χρειάζεται πλέον να ταξιδεύουν μέχρι τον Ατλαντικό!

News 24/7

24MEDIA NETWORK